Τελευταία Νέα

26/11/15

7η Αγωνιστική (B Όμιλος) Euroleague : Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 59-52


Κουτσαίνοντας αποχώρησε ο Σπανούλης για τα αποδυτήρια, κούτσα-κούτσα κέρδισε ο Ολυμπιακός την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ με 59-52. Κακό ποιοτικά παιχνίδι για τους γεμάτους απουσίες "ερυθρολεύκους", που κατέθεσαν ωστόσο και πάλι την αμυντική τους ταυτότητα για τη 10η σερί νίκη τους.
Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα. Για την ακρίβεια δεν σταμάτησε ούτε από τις πολλές απουσίες του (Πρίντεζης, Λοτζέσκι, Μιλουτίνοφ αλλά και ο Πάτρικ Γιανγκ) και κατάφερε μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι να κάμψει την αντίσταση των μαχητικών Βάσκων με 59-52. Η ποιότητα ωστόσο του αγώνα δεν υποτιμούν σε καμία περίπτωση τη νίκη -αλλά και την προσπάθεια- των "ερυθρολεύκων" που πέτυχαν έτσι την 10η συνεχόμενη νίκη τους (5η στην Euroleague).

Κι όλα αυτά έχοντας χάσει και τον Βασίλη Σπανούλη που επανεμφανίστηκε μεν, αποχώρησε δε στα αποδυτήρια κατά την 4η περίοδο.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ξέφυγαν με +17' (45-28) στο 27', αλλά οι Ισπανοί μείωσαν σε 49-37 στο 33'. Στο τέλος όμως ήταν καθοριστικά τα τρίποντα από τους Αθηναίου και Μάντζαρη.
Εξαιρετικός Μάντζαρης, τρομερή άμυνα από τον Ολυμπιακό.
Το ματς:
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρόμπερι στο "3", Παπαπέτρου στο "4" και Αγραβάνη στο "5". Οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς με συγκέντρωση και προηγήθηκαν στο 3' με 9-0, ύστερα από τρίποντο του Μάντζαρη, βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες στα μετόπισθεν, με τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα για την προσπάθεια της, η οποία λειτουργούσε και με ομαδικότητα στην επίθεση. Ο αποφασιστικός Μάντζαρης είχε... κέφια και με γκολ-φάουλ το οποίο και αξιοποίησε διαμόρφωσε το 12-1 στο 5', με τους γηπεδούχους να βγάζουν... σπίθες στην άμυνες.
Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να βγάζουν άμυνες και να ελέγχουν τα ριμπάουντ, αλλά αναλωνόντουσαν σε λάθη στην επίθεση, με την Λαμποράλ να μειώνει σε 12-6. Ο Μάντζαρης ήταν καταπληκτικός στην άμυνα, αναγκάζοντας τους γκαρντ των Βάσκων να υποπίπτουν σε λάθη, με το παιχνίδι στη συνέχεια να αποκτά... τρελό ρυθμό, καθώς οι κατοχές εναλλάσσονταν συνεχώς, με τις δύο ομάδες να τρέχουν πάνω-κάτω, αδυνατώντας όμως να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, με το 12-6 να είναι το σκορ του δεκαλέπτου
Πλησίασε η Λαμποράλ, ο Παπαπέτρου πήγε την διαφορά στο +14.
Η συνεργασία Σπανούλη-Χάντερ έδωσε σκορ στο ματς ύστερα από ώρα, ενώ ακολούθως ο Χάκετ στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 16-6 στο 12'. Ο Μπουρούσης αποδοκιμαζόταν κάθε φορά που ακούμπαγε την μπάλα, ο Σπανούλης έφερε την ομάδα του στο +12 (18-6) με τζαμπ-σουτ, με τον Μπλάζιτς να βάζει... γκολ για τους Βάσκους. Ο Τσαϊρέλης αδυνατούσε να σκοράρει στο "ζωγραφιστό", χάνοντας συνεχόμενα σουτ, με την Λαμποράλ να είναι επίσης άστοχη, αλλά κατάφερε να μειώσει σε 23-19 στο 16' με πρωταγωνιστή τον Μπουρούση.
Ο Ολυμπιακός είχε μπλοκάρει επιθετικά, με τον Χάντερ να δίνει... ανάσα (25-19) στην ομάδα του, με τους Πειραιώτες να έχουν χάσει τον ρυθμό που είχαν στην πρώτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με Μάντζαρη, Αθηναίου, Στρόμπερι, Αγραβάνη και Χάντερ, στέλνοντας την διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (32-21), ενώ ακολούθως ο Παπαπέτρου πήρε... φωτιά. Πρώτα τελείωσε με υποδειγματικό τρόπο (με σπάσιμο μέσης) την προσπάθεια του από την αδύναμη πλευρά και ακολούθως με σουτ διαμόρφωσε το 36-22, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.
Από το +17 στο +5.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, με τους Πειραιώτες να δείχνουν νευρικοί στο παρκέ και να υποπίπτουν σε λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας. Οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες από την περιφέρεια (1/8 και οι δύο), η Λαμποράλ έφτασε τα 15 λάθη στο ματς, με τον Σπανούλη να διαμορφώνει το 40-26 (+14) στο 24'. Ο Χάντερ έβγαζε άμυνες και έπαιρνε τα ριμπάουντ, με τον κόσμο να τον αποθεώνει.
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει αποτελεσματικά στην άμυνα, ο Αθηναίου στη συνέχεια έδωσε έξοχη ασίστ στον Χάντερ που κάρφωσε, ενώ ακολούθως ο Χάκετ με ατομική ενέργεια αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, διαμορφώνοντας το 45-28 (+17) στο 27'. Ο Μπουρούσης με βολές μείωσε σε 44-36, με τον Ολυμπιακό σε εκείνο το διάστημα να μπλοκάρει επιθετικά, όντας άστοχος. Οι Βάσκοι με τρίποντο μείωσαν σε 44-39 (+5), αλλά στην εκπνοή του δεκαλέπτου, στα 3'' πριν το τέλος, ο Χάκετ με υπέροχη προσπάθεια έδωσε έξοχη ασίστ στον Τσαϊρέλη που διαμόρφωσε το 46-39.
Τα τρίποντα των Μάντζαρη και Αθηναίου.
Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Αθηναίου, Σπανούλη, Χάκετ, Τσαϊρέλη και Χάντερ, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να πάρουν διαφορά ασφαλείας στο ματς, με τον Μπουρούση από το low-post και τον Χάνγκα με έμμεσο τρίποντο να μειώνουν σε 49-47 στο 33'. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει χαρακτήρα... ντέρμπι, με τους Πειραιώτες σε εκείνο το διάστημα να χάνουν εύκολα καλάθια μέσα στην ρακέτα, όπως και οι Βάσκοι, με το σκορ να έχει "κολλήσει" στο 49-47 στο 35'. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με Αθηναίου, Στρόμπερι, Μάνζαρη, Παπαπέτρου και Χάντερ, με τον Μάντζαρη να χάνει δύο σερί βολές, δείγμα της νευρικότητας που υπήρχε και στις δύο ομάδες.
Μετά από ώρα ο Ολυμπιακός μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, με την ασίστ του Αθηναίου στον Παπαπέτρου που κάρφωσε με όλη του την δύναμη στον αιφνιδιασμό (51-47), ενώ ο Μάντζαρης στο 38' πέτυχε μόλις το δεύτερο τρίποντο (2/14) της ομάδας στο ματς (54-49). Στο τελευταίο δίλεπτο η κάθε κατοχή είχε σημασία, με τον Αθηναίου να δίνει ώθηση στους Πειραιώτες με ένα "καυτό" τρίποντο, φέρνοντας τους ερυθρόλευκους στο +6 (57-51) στο 1'51'' πριν το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Πρωταθλητές Ελλάδας διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, με τον Στρόμπερι στον αιφνιδιασμό, μετά από ασίστ του Μάντζαρη, να διαμορφώνει το 59-52 στα 36'' πριν το τέλος. Το ματς ουσιαστικά εκεί τελείωσε, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την Λαμποράλ Κούτσα με σκορ 59-52.
Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39,59-52
Ανά δεκάλεπτο: 12-6, 24-16, 10-17,13-13.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6, Χάκετ 6, Αθηναίου 6, Αγραβάνης 6, Τσαϊρέλης 2, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 6.
Λαμποράλ (Περάσοβιτς): Τζέιμς, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκάιλα, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11, Ντιόπ 1, Τιγιέ, Άνταμς 11, Κορμπάτσο 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου