Τελευταία Νέα

20/12/15

10η Αγωνιστική Α1 : Κοροίβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 57-75

Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το αήττητο σερί του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (10/10), επικρατώντας εκτός έδρας του Κοροίβου με 75-57. Πρώτος σκόρερ για το "τριφύλλι" ο Τζέιμς Φελντέιν (24π.).
Kάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο κράτησε η αντίσταση του Κοροίβου απέναντι στον Παναθηναϊκό (75-57), για τη 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το "τριφύλλι" παρουσιάστηκε δίχως ενέργεια μέχρι το 18ο λεπτό, το τάιμ άουτ που πήρε σε εκείνο το σημείο όμως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης.
Μόλις επέστρεψαν στο παρκέ οι παίκτες του, άφησαν πίσω τους τον Κόροιβο (σ.σ.: προηγήθηκε με 29-28), για να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα, το οποίο συντήρησαν μέχρι τέλους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μάλιστα, κατάφεραν να "εκτοξεύσουν" τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι (και) την απογοήτευση των γηπεδούχων, που δεν απείλησαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν ξανά ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού, με την επιθετική του συνέπεια να είναι ένα από τα μεγαλύτερα "συν" των "πρασίνων" στην αναμέτρηση. Ο Δομινικανός γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον Κόροιβο έχοντας 25 πόντους με 6/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 4/5 βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 1 τάπα!

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, διάστημα στο οποίο ο Κόροιβος σημείωσε μόλις τρεις πόντους, την ώρα που οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς σκόραραν με χαρακτηριστική άνεση. Κάπως έτσι η διαφορά ξέφυγε από τους δέκα πόντους, για να προκύψει η άνετη επικράτηση του "τριφυλλιού".

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Με 58% (21/36) στα σουτ δύο πόντων, ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον τρόπο για να "πληγώνει" την άμυνα των γηπεδούχων. Κι αυτό γιατί το περιφερειακό σουτ (6/25) δεν ήταν εκ των δυνατών σημείων των νικητών στην αποψινή αναμέτρηση.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά δύο πρόσωπα. Ένα μέχρι το 18ο λεπτό, κι ένα στο υπόλοιπο. Κι αυτό γιατί μέχρις ότου καλέσει τάιμ άουτ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Κόροιβος είχε τους τρόπους να δημιουργεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν επιθετικά στον Ντάρελ Χάρις, για να προηγηθούν (29-28), υποχρεώνοντας τον προπονητή του "τριφυλλιού" να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.
Αυτό ήταν! Από τη στιγμή που επέστρεψαν στο παρκέ οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς όλα άλλαξαν. Αρχικά, χάρη στο 11-0 σερί που "έτρεξε" ο Παναθηναϊκός στα δύο λεπτά που ακολουθούσαν, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Με αυτό ως βασικότερο "όπλο", οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το +10 (29-39) ως παρακαταθήκη για την επανάληψη. Εκεί όπου αποδείχθηκε πως ο Κόροιβος δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.
Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου προσπάθησε μεν να πλησιάσει στο σκορ, με τον Ντουέιν Ντέιβις σε ρόλο ηγέτη (πέτυχε 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο), πλην όμως δεν μπορούσε να απειλήσει περισσότερο. Κι όταν ήρθε η στιγμή που προέκυψε επιθετική ανομβρία (από το 31' έως το 36'), ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ, με τους Τζέιμς Φελντέιν και Βλάντο Γιάνκοβιτς να σκοράρουν κατά ριπάς, την ώρα που ο Τζέιμς Γκιστ προστάτευε με συνέπεια το καλάθι της ομάδας του.
Εν τέλει, το "τριφύλλι" επικράτησε με +18 (75-57) για να σημειώσει τη δέκατη διαδοχική νίκη του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί την Καβάλα για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-39, 47-57, 57-75.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (2), Νάνα, Βασιλόπουλος 4, Κάουνσιλ 2, Χάρις 15, Συνετός, Πουλιανίτης 3 (1), Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 5 (1), Βαρδακαστάνης, Γεωργάκης 6, Μπάτης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3 (1), Φελντέιν 25 (3), Γκιστ 10, Καλάθης 2, Κούζμιτς 9, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 16 (2), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου