Τελευταία Νέα

19/12/15

10η Αγωνιστική Α1 : Τρίκαλα - Αρκαδικός 82-54

Με χαρακτηριστική άνεση ξεπέρασαν τα Τρίκαλα το εμπόδιο του Αρκαδικού (82-54) για τη 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Ντιμίτριους Κόντζερ (25π.) να είναι ο κορυφαίος των νικητών.
Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση, τα Τρίκαλα επιβλήθηκαν εντός έδρας του Αρκαδικού (82-54), για να ξεφύγουν από τη διακεκαυμένη ζώνη. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να επιβάλουν από νωρίς τον ρυθμό τους, την ώρα που τα απογοητευτικά ποσοστά των παικτών του Γιάννη Καστρίτη (35%) αποτέλεσαν έναν από τους λόγους που... χάθηκε η δυνατότητα για το "διπλό" στη Θεσσαλία.
Έτσι, τα Τρίκαλα κατάφεραν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μια καλή ευκαιρία για να αφήσουν -για τα καλά- πίσω τους τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α2 κατηγορία.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Ντιμίτριους Κόντζερ έκανε ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι αφού απέναντι στους νεοφώτιστους είχε 25 πόντους (με 8/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 0/1 βολές) σε 31'54'' συμμετοχής.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν είχε τις δυνάμεις και τις λύσεις για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Η ευστοχία του Ντιμίτριους Κόντζερ, ο οποίος έχασε μόλις ένα σουτ (δίποντο)! Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν μόλις τρία εύστοχα δίποντα στο παιχνίδι.

Ο αγώνας:

Το ντέρμπι κράτησε για ένα ημίχρονο στα Τρίκαλα, αφού στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη "πάτησε το γκάζι". Η δύναμη πυρός των γηπεδούχων ήταν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, με τα 11/19 δίποντα που είχαν στο ημίχρονο να καταδεικνύει τους λόγους που είχαν το προβάδισμα (35-28).
Ο Όβι Σόκο με τον Τζέι Αρ Καντούγκαν ήταν αυτοί που ηγήθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο για τα Τρίκαλα, πριν αναλάβει δράση ο Ντιμίτριους Κόντζερ. Ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε "παρών" στην επανάληψη σκοράροντας τους περισσότερους από τους 25π. του στο παιχνίδι.
Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη για την ανατροπή, τα σουτ τους έβρισκαν... σίδερο. Με 11/27 δίποντα και 9/30 τρίποντα άλλωστε ήταν αδύνατο να κυνηγήσουν τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είχε βρει πλέον ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ, μεγαλώνοντας λεπτό με το λεπτό το προβάδισμά της. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο τελικό +28 (82-54) για τα Τρίκαλα, που άφησαν πίσω τους τη διακεκαυμένη ζώνη, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 35-28, 59-38, 82-54.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Καντούγκαν 15 (1), Ντάουελ 5 (1), Τσιάρας 3, Κόντζερ 25 (3), Τιγκ 5, Σόκο 16 (1), Τσιλούλης, Καραθανάσης, Καλλές 2, Ρόμπινσον 11 (2), Βαρυτιμιάδης.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 4, Βαν Όοστρουμ 11 (3), Στεφανίδης 8 (2), Μπράουν 8 (2), Νουουτίνεν 9 (1), Καραμαλέγκος 1, Καββαδάς 10, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου 3 (1), Καλλινικίδης, Τζουγκαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου