Τελευταία Νέα

23/12/15

11η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Καβάλα 88-54

Η "Ημέρα Φιλάθλου" έφερε στο ΟΑΚΑ περίπου εννιά χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να προσφέρουν θέαμα στην άνετη νίκη επί της Καβάλας (88-54), για το "έντεκα στα έντεκα" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Kάνοντας συντήρηση δυνάμεων, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Καβάλας (88-54) για την 11η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Οι "πράσινοι" δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στους νεοφώτιστους, που παρατάχθηκαν με δέκα παίκτες (ελέω των προβλημάτων) και δεν ήταν ανταγωνιστικοί για περισσότερο από πέντε λεπτά. Κορυφαίος για το "τριφύλλι" ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Γιώργος Παπαγιάννης άδραξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ αφού είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε ο αγώνας:

Στην ενέργεια και τη διάθεση που έβγαλαν οι "πράσινοι" στο πρώτο ημίχρονο. Από τη δική τους απόδοση θα κρινόταν άλλωστε το παιχνίδι, αφού η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Καβάλα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Ο Παναθηναϊκός κατέβασε  48 ριμπάουντ αντί 31 της Καβάλας ενώ μοίρασε 25 ασίστ αντί 14 της "Ένωσης".

Ο αγώνας:

Από πολύ νωρίς, ο Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να αφήσει κάτι στην τύχη. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έβγαζαν ενέργεια στην άμυνα και αρκετή... φαντασία στην επίθεση. Με τον Καλάθη να είναι αυτός που έδωσε ρυθμό στην "πράσινη" επίθεση, οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να ξεφύγουν στο σκορ. Αν δεν ήταν μάλιστα ο Λέιζερ με τον Γιαννακίδη, η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη των δέκα πόντων (25-15) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Η Καβάλα κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με μόλις δέκα παίκτες στη σύνθεσή της, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν οι νεοφώτιστοι τις τελευταίες ημέρες. Κι από τη στιγμή που κι αυτοί οι δέκα δεν έκαναν το κάτι παραπάνω, ήταν αδύνατο να μην ξεφύγει το σκορ.
Μόλις ο Φελντέιν βρήκε ρυθμό μάλιστα, η διαφορά έφτασε στο +21 (44-23 στο 19') για τον Παναθηναϊκό, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τρίποντο του Λέιζερ (44-26), ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης της Καβάλας που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (11π.).
Το +18 πάντως δεν σήμαινε πως οι γηπεδούχοι θα χαλαρώσουν στην επανάληψη. Κι αυτό γιατί ήταν σαφές πως οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήθελαν να προσφέρουν ουσία και θέαμα στους περίπου εννιά χιλιάδες φιλάθλους του "τριφυλλιού" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, στην "Ημέρα Φιλάθλου". Με τη διαφορά να φτάνει σε νταμπλ σκορ (72-36) υπέρ του Παναθηναϊκού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το μόνο που χρειαζόταν να μάθουμε ήταν η τελική διαφορά της "πράσινης" νίκης.
Παρεμπιπτόντως, ο Παπαγιάννης πήρε... τα πάνω του στη διάρκεια της επανάληψης, με τον 18χρονο σέντερ να κερδίζει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο παρκέ, την ώρα που ο Λούντζης έγινε ο τελευταίος χρονικά παίκτης που πέρασε στο παρκέ, με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.
Εν τέλει, οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με 88-54, με τον Παπαγιάννη να σημειώνει νταμπλ νταμπλ (15π., 10ριμπ.) και να κερδίζει τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης, λίγες ημέρες πριν ο Παναθηναϊκός υποδεχθεί τον Άρη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (27/12, 18:30).
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-26, 72-36, 88-54.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 5, Ραντούλιτσα 8, Παππάς 13, Φελντέιν 14, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 8, Καλάθης 6, Παπαγιάννης 15, Λούντζης, Κούζμιτς.
ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 20, Βαν Ντερ Μαρς 5, Σταμπουλής 2, Γκέλιος 2, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 18, Λίβας 2, Δεμερτζής, Τζόουνς 3, Ρόμπινσον 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου