Τελευταία Νέα

19/12/15

15η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Το γκολ του Κόλα (πρώτο του) ήταν αρκετό για να δώσει στη Βέροια τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα, πρώτη εντός έδρας για την ομάδα της Ημαθίας τη φετινή σεζόν και πρώτη μετά τις 25 Οκτωβρίου και το "τρίποντο" στη Νέα Σμύρνη.
'Επρεπε το ημερολόγιο να δείξει 19 Δεκεμβρίου έτσι ώστε η Βέροια να πανηγυρίσει την πρώτη της εντός έδρας νίκη, στη φετινή σεζόν της Super League. Το γκολ του Ρότζερς Κόλα ήταν αυτό που έδωσε στην ομάδα της Ημαθίας τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα, πρώτη μετά από εκείνη της 25ης Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου και μεσολαβούντων από τότε δύο ηττών και τεσσάρων ισοπαλιών.
Συνεχίζεται, αντίθετα, η φθίνουσα πορεία των Αρκάδων καθώς η "Βασίλισσα του Βορρά" τους υποχρέωσε στην τέταρτη διαδοχική τους ήττα. Είχαν προηγηθεί η εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό, η εντός έδρας από τον Ηρακλή και η εκτός από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Αϊχάν Χούσκογλου
4ος: Δημήτρης Θάνος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΕΡΟΙΑ: Χόναταν Λόπεθ, Μαλόν, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρσε, Μαγιέβσκι (72' Σιόντης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης (88' Νάστος), Κόλα (93' Καϊκούτ)
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (64' Φούντας), Ιγκλέσιας (88' Δημούτσος), Νίκο Φερνάντες (78' Χαμντανί), Μάσα, Γιάννου, Παπαδόπουλος.
Κάρτες: 45' +1' Όστοϊτς, 72' Ναζλίδης / 12' Γκοϊάν, 28' Σανκαρέ, 71' Μάσα, 86' Γιαννούλης
Γκολ: 22' Κόλα

Το φιλμ του αγώνα:

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, 16 λεπτά μετά την έναρξη αυτής. Ο Άρσε Λαταπί έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, ο Μπαντής απέκρουσε το σουτ του Μεξικανού, ο Μαγιέβσκι πήρε το ριμπάουντ, έκανε νέο σουτ αλλά η πορεία της μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Κόλα, ο οποίος λειτούργησε ως αμυντικός με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει κόρνερ.
Η ομάδα της Ημαθίας έφθασε κοντά στο γκολ στο 20ό λεπτό με τον Γεωργιάδη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σανκαρέ αλλά η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μπαντή.
Η υπεροχή της "βασίλισσας του Βορρά" απέφερε καρπούς δύο λεπτά αργότερα. Στο 22', ο Μαγιέβσκι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Ρότζερ Κόλα αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπαντή κι ανοίγοντας το σκορ.
Ο Αστέρας μετά την αρχική ψυχρολουσία, βγήκε δειλά-δειλά στην επίθεση ωστόσο το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο. Τόσο το σουτ του Λούι, όσο και τα αντίστοιχα τον Γιάννου και Γκοϊάν δεν είχαν τύχη, ή τουλάχιστον δε δημιούργησαν προβλήματα στον Χόναταν Λόπεθ.
Οι Αρκάδες πίεσαν πιο ορθολογικά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αν και ρίσκαραν αφήνοντας αμυντικά κενά. Την καλή απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Νίκο Φερνάντες διαδέχθηκε αντεπίθεση από την ομάδα της Ημαθίας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της φλυαρίας του Κόλα.
Ο σχεδιασμός του Στάικου Βεργέτη δεν απέδιδε επί χόρτου, με τη Βέροια να βρίσκει χώρους τόσο στο 60ό λεπτό με το σουτ του Άρσε, όσο και στο 63ο με αυτό του Μαγιέβσκι και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην εστία του Μπαντή.
Στο 76ο λεπτό, ο νεοεισελθών Σιόντης πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπαντή. Στο 79ο λεπτό ο Ναζλίδης ανατράπηκε από τον Σανκαρέ, ο διαιτητής άφησε το τη φάση να εξελιχθεί και το σουτ του Άρσε κατέληξε σε κόρνερ μετά την παρέμβαση των γηπεδούχων αμυντικών.
Στο 83', ο Ντορίν Γκοϊάν έπιασε την άμυνα της Βέροιας κοιμώμενη ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χόναταν Λόπεθ. Έχασε το κοντρόλ ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός, ίσως και να νόμιζε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου