Τελευταία Νέα

27/12/15

Προημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ : Παναθηναϊκός - Άρης 90-69

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 17ο Κύπελλο της ιστορίας του στον φετινό τελικό του θεσμού καθώς στο νοκ άουτ ημιτελικό του ΟΑΚΑ απέκλεισε τον Άρη επικρατώντας του με 90-69 πατώντας γκάζι μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια.
Με πάρτι έξω από τα 6,75μ. μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια για το τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Άρη να είχε μειώσει σε 38-37 και νίκησε με 90-69 στο νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το τελικό του θεσμού.
Ο Φελντέιν έδωσε το σύνθημα για να τον ακολουθήσουν οι Γκιστ, Διαμαντίδης και Γιάνκοβιτς με την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να πρόσφερε σκορ και θέαμα στους φιλάθλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Κι όσο για αυτή του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε να έχει μείνει από δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια που είχε καταβάλει στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί όπου έκανε την αντεπίθεσή της και είχε ανατρέψει το εις βάρος της 24-13 του 9' και προηγήθηκε με 34-35. Η επιστροφή όμως στο παρκέ αποτέλεσε έναν μονόλογο για τον Παναθηναϊκό που πλέον αναμένει αύριο στο Κερατσίνι να μάθει τον αντίπαλό του και αν αυτός θα είναι ο Φάρος ή ο ΠΑΟΚ.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν "ζεστός" από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και παρέμεινε και στο ξεκίνημα του τρίτου παρασυρόμενος από τα τρίποντα του Φελντέιν όντας ο κορυφαίος του παρκέ στον δρόμο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού επί του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου όπου ο Παναθηναϊκός με τα δύο τρίποντα του κεφάτου Φελντέιν και ενδιάμεσα αυτό του Γκιστ ξέφυγε με 54-42 και ακολούθως από ένα ακόμη με 62-42 και στο 4:49 για το 30΄ τελειώνοντας την υπόθεση πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Τα 16/29 τρίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός στην άμυνα του Άρη, τη δεύτερη καλύτερη της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ, και μάλιστα σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι χωρίς αύριο όπως ήταν ο ημιτελικός του Κυπέλλου.

Ο αγώνας:

Στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και υπό την καθοδήγηση του Καλάθη και με κεφάτο τον Γκιστ προηγήθηκε του Άρη 17-8 4:32 για το δεκάλεπτο αναγκάζοντας τον Πρίφτη να πάρει τάιμ άου. Οι "κίτρινοι" αντέδρασαν και με το τρίποντο του Μούρτου μείωσαν σε 17-13 αλλά οι "πράσινοι" απάντησαν με αυτό του Διαμαντίδη και με τις 2/2 βολές του Ραντούλιτσα στη μεγαλύτερη διαφορά του +11 με το 24-13 1:16 για το 10΄.
Ο Άρης με το τρίποντο του ΜακΝίλ μείωσε σε 24-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έδειξε αποφασισμένος στο δεύτερο να επιστρέψει. Ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω με 31-23 δια χειρός Ραντούλιτσα. Με όπλο την άμυνα ζώνης η ομάδα της Θεσσαλονίκης "μπλόκαρε" τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς και με ένα σερί 3-12 προηγήθηκε με 34-35 με το καλάθι του Χάγκινς. Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε παίρνοντας ώθηση από το κάρφωμα του Γκιστ μετά από το κλέψιμό του πάνω στον Ουάιτ, προσπέρασε και πάλι και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 38-37 αφού στην εκπνοή μείωσε ο Χάγκινς για τον Άρη.
Η επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια συνδυάστηκε και με το τέλος της αντεπίθεσης του Άρη. Αυτή με την οποία επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός με τα δύο τρίποντα του Φελντέιν και άξιο συμπαραστάτη του τον Γκιστ που τον μιμήθηκε επέβαλε τον ρυθμό του και κυριάρχησε στο παιχνίδι.
Η διαφορά εκτινάχτηκε γρήγορα στο +20 για το 62-42 4:49 για το 30΄ με ένα σερί 14-0 με την ομάδα του Πρίφτη να μην μπόρεσε να επιστρέψει και πάλι. Κι όσο για αυτή του Τζόρτζεβιτς έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το εισιτήριο για τον τελικό διαχειρίστηκε το υπόλοιπο το παιχνιδιού με το μυαλό της στην πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 της Euroleague. Εκεί όπου την Τετάρτη (30/12) αντιμετωπίζει στην Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.
Σε ένα διάστημα όπου η διαφορά πήγε και στο +28 για τον Παναθηναϊκό στο 36΄ μετά το τρίποντο του Φελντέιν κάνοντας το 85-57 πριν το τελικό 90-69. Κι αν οι Γκιστ και Φελντέιν με τον επιθετικό τους οίστρο έδειξαν τον δρόμο προς τον τελικό στον Παναθηναϊκό εκείνος που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους της ομάδας που έδωσαν το παρών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ήταν ο Παπαγιάννης είτε με τα κοψίματά του είτε με το κάρφωμά του για το 87-60.
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69.
Παναθηναϊκός(Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9(3), Φώτσης 3(1), Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22(5), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 20(2), Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4.
Άρης(Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3(1), Φλιώνης, Ουάιτ 8, Ουότερς 3(1), Ζάρας 7(1), Χάγκινς 16, Κοέν 3, Μούρτος 3(1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου