Τελευταία Νέα

30/1/16

16η Αγωνιστική Α1 : Λαύριο - Νέα Κηφισιά 74-70

Δέκα ημέρες μετά τον αγώνα - παρωδία (των 27.5'') στο Ζηρίνειο, το Λαύριο υποδέχθηκε την Κηφισιά επικρατώντας (74-70) για να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής. Εξαιρετικός -ξανά- ο ΝτεΜάριους Μπολντς, που είχε 22π. με 2/2 βολές στα 7.8'' για το τέλος.
Πριν από δέκα ημέρες, το Λαύριο κι η Κηφισιά τα (ξανα)είπαν με στόχο να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση του α' γύρου. Οι "κόκκινοι" επικράτησαν στα 27.5'' που παίχτηκαν στο Ζηρίνειο μετά από μια άνευ προηγουμένου δικαστική διαμάχη. Αυτή τη φορά, ο μεταξύ τους αγώνας κρίθηκε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με το Λαύριο να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα (74-70).
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τις διαφορές που αποκτούσε η μία ή η άλλη να μην ξεπερνά τους τρεις πόντους. Στο τέλος όμως, ο ΝτεΜάριους Μπολντς έκανε αυτό που έπρεπε (ήτοι 2/2 βολές στα 7.8'') κι εκμεταλλευόμενος τα δύο σερί άστοχα τρίποντα των φιλοξενούμενων στην ακριβώς προηγούμενη φάση, "έγραψε" το τελικό σκορ, που έδωσε ένα μείζονος σημασίας δίποντο στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο ΝτεΜάριους Μπολντς αφενός γιατί ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (με 22π.), αφετέρου γιατί ήταν αυτός που έβαλε τις δύο πιο κρίσιμες βολές του αγώνα στο φινάλε.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Η Κηφισιά έχασε διπλή ευκαιρία να ανατρέψει το -2 (72-70) στα τελευταία 30'', αλλά τα τρίποντα που επιχείρησαν οι Μουχάμαντ Ελ Αμίν και Λεωνίδας Κασελάκης βρήκαν το σίδερο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ουσμάν Κρουμπαλί κέρδισε την κατοχή, ο ΝτεΜάριους Μπολντς είχε 2/2 βολές (στα 7.8'') και κάπως έτσι "γράφτηκε" ο επίλογος.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Τα κάκιστα ποσοστά των δύο ομάδων στα εντός παιδιάς σουτ. Το Λαύριο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23/60 (38%) και η Κηφισιά με 24/61 (39%), σε ένα παιχνίδι όπου η αστοχία δεν άφησε καμία εκ των δύο ομάδων να ξεφύγουν στο σκορ.

Ο αγώνας:

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Σε αυτό συνέβαλε κι η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων αφού σε καμία περίπτωση είτε το Λαύριο είτε η Κηφισιά ένιωθαν ασφαλείς για τη νίκη. Όποτε κάποιος εκ των δύο επιχειρούσε να ξεφύγει στο σκορ, ο άλλος απαντούσε άμεσα για να μειώσει στον πόντο, ή να πάρει αυτός το προβάδισμα.
Έτσι κύλησε η αναμέτρηση μέχρι το τελευταίο λεπτό, οπότε κι άρχισε να φαίνεται πως η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ των γηπεδούχων. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν στο -2 (72-70) με 37'' για το τέλος, έχοντας τη δυνατότητα να ισοφαρίσει ή να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν αστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, με τον Ντάστιν Χογκ (των 15ριμπ.) να ανανεώνει όμως τον χρόνο επίθεσης της Κηφισιάς. Ο Λεωνίδας Κασελάκης επιχείρησε το ίδιο, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Η μπάλα βρήκε ξανά το σίδερο, με τον Ουσμάν Κρουμπαλί να μαζεύει την μπάλα και να κερδίζει την κατοχή -μετά από υπόδειξη "τζάμπολ" των διαιτητών.
Ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ, η μπάλα πήγε στα χέρια του ΝτεΜάριους Μπολντς, κι ο Αμερικανός γκαρντ "έγραψε" το τελικό σκορ (74-70) αφού είχε 2/2 από τη γραμμή των βολών στα 7.8''. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, δεν άλλαξε κάτι με το Λαύριο να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα και μαζί ένα "χρυσό" ροζ φύλλο αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 49-52, 74-70.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 6 (8 ριμπ.), Γιανγκ 2, Σακελλαρίου 8 (2), Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 22 (5/14 σουτ, 11/12 βολές), Κρουμπαλί 9 (10 ριμπ.), Τσίρος, Κέσελ 7 (2), Νίξον 5, Περράκης, Γιαννακόπουλος 4, Μπάρλος 9 (1).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 4, Κασελάκης 14 (1), Χογκ 22 (15 ριμπ.), Ελ Αμίν 8 (2/10 σουτ), Γλυνιαδάκης 10, Χατζηνικόλας, Γκίκας 3 (1), Πόποβιτς, Σταμάτης 3, Χρυσικόπουλος, Σμιθ 6 (1/7 σουτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου