Τελευταία Νέα

30/1/16

20η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - ΑΕΛ Καλλονής 1-0

Ο Παναιτωλικός «βύθισε» την Καλλονή

Ο Παναιτωλικός διεύρυνε τη βαθμολογική διαφορά του από την Καλλονή, επικρατώντας 1-0 στην έδρα του. Ο Κάπελ το γκολ του παιχνιδιού στπ 11', αποχαιρέτησε το Αγρίνιο ο Βιγιαφάνιες.

O Παναιτωλικός νίκησε 1-0, πρόσθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του και αισθάνεται άνετα για την παραμονή του στη Superleague... Η Καλλονή ηττήθηκε, διατηρήθηκε στην τελευταία θέση και σιγά-σιγά, αρχίζει η αποδοχή της κατάστασης και ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν... Διότι στο Αγρίνιο, ο γηπεδούχος πήρε αυτό που ήθελε από το γήπεδο και η φιλοξενούμενη προσπάθησε, δεν παραδόθηκε αλλά δεν κέρδισε το παραμικρό...
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος, είχε σκόρερ τον Κάπελ στο 17' και δικαιούταν και άλλα γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του. Αν κάτι πρέπει να τον ανησυχεί, είναι ότι δεν νίκησε άνετα και κινδύνευσε στο τέλος. Επειδή απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο θα το πληρώσει χάνοντας βαθμούς ή βαθμό. Πλέον, το ζητούμενο είναι εάν μπορεί να στοχεύσει ψηλότερα ή μετά την απώλεια του Βιγιαφάνιες θα διεκδικήσει απλώς ένα καλό πλασάρισμα.
Όσο για την Καλλονή, στο δεύτερο ημίχρονο επιτέθηκε, απείλησε την αντίπαλη εστία αλλά η έλλειψη αποτελεσματικότητας δεν επέτρεψε να διεκδικηθεί κάτι περισσότερο. Με 10 βαθμούς και τις αγωνιστικές να προσπερνούν, το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο.
Από εκεί και πέρα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Αγρίνιο με τη φανέλα του Παναιτωλικού και από την Κυριακή (31/1) θα μετακομίσει στην Αθήνα. Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό έχει ολοκληρωθεί και απομένει η επίσημη ανακοίνωση της, κάτι που είναι θέμα χρόνου. Ο Αργεντινός χειροκροτήθηκε σε ένα standing ovation κατά την αλλαγή και αποχαιρέτησε το γήπεδο που διακρίθηκε εδώ και 1,5 χρόνο.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Παναιτωλικού
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
Τέταρτος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Γκολ: Κάπελ 17'
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουγέδα (67' Αλεξίγιεβιτς), Βιγιαφάνιες (82' Βασιλούδης), Κάπελ, Μάκος, Μαρκόβσκι (90' Χαντάκιας), Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ): Δαύκου, Γκόλιας, Σπυρόπουλος (80' Νομπρέγκα), Μανούσος, Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος, Φαβάλι (62' Οόκο), Τσαμπούρη, Μίκιτς, Βαλιός, Κάρλσον (46' Γεωργίου)
Κίτρινες: Μίκιτς 19', Αναστασιάδης 28', Πάουλο 28', Ελλακόπουλος 41', Τσαμπούρης 49', Βαλιός 61', Βασιλούδης 87'
Η ανασκόπηση:
Ο Παναιτωλικός άρχισε πιο δυνατά, αλλά η πρώτη φάση άνηκε στην Καλλονή με ένα σουτ του Μανούσου στο 5'. Η συνέχεια, ήταν για τους γηπεδούχους και στο 17', ο Κάπελ σκόραρε με πλασέ μετά από γύρισμα του Ουάρντα. Η Καλλονή απείλησε ξανά, με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει το σουτ του Ελλακόπουλου στο 30', ενώ στο 40' το πλασέ του Ουάρντα από πλάγια θέση, κατέληξε άουτ. Η ισοφάριση παρά λίγο να επιτευχθεί εκ νέου στο 44', αλλά ο Κάρλσον τελείωσε άσχημα τη φάση.
Στο δίλεπτο 51'-52' οι Μανούσος και Κάπελ απείλησαν ανεπιτυχώς τους αντίπαλους γκολκίπερ, ενώ ο Κυριακίδης σταμάτησε ξανά τον Μανούσο στο 65'. Ο Ελλακόπουλος πήρε τη σκυτάλη και σούταρε δύο φορές, αλλά δεν ευστόχησε, ενώ ο Ουάρντα σημάδεψε τον Δαύκου στο 75'. Ο Αλεξέγιεβιτς στο 79' έχασε την ευκαιρία του ματς όταν δεν σκόραρε από πλεονεκτική θέση, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κυριακίδης στέρησε την ισοφάριση από τον Μανούσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου