Τελευταία Νέα

31/1/16

20η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Ηρακλής 2-0

Με δυνατό ξεκίνημα στο ματς και κορυφαίο τον σκόρερ των δύο τερμάτων της, Νιέτο (3', 62'), η Ξάνθη επικράτησε στα Πηγάδια με 2-0 του Ηρακλή.
Τον Ηρακλή υποδέχθηκε η Ξάνθη στο "Skoda Ξάνθη Arena" για την 20η αγωνιστική της Super League, με τους γηπεδούχους να επιζητούν την επιστροφή τους στις νίκες και τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από την ήττα με σκορ 4-1 στο μεσοβδόμαδο με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.
Η ομάδα του Λουτσέσκου ήθελε αυτή τη φορά την ουσία, καθώς οι τελευταίες της εμφανίσεις ήταν καλές αλλά δίχως να συνοδευτούν από το ανάλογο αποτέλεσμα.
Από την πλευρά του, ο Ηρακλής προερχόταν από ισάριθμες ισοπαλίες τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές (Λεβαδειακό, Πλατανιά) του πρωταθλήματος, ενώ έβγαλε κούραση στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για μια ώρα αγώνα.
Η Ξάνθη ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τον Νιέτο και να παράλληλα να εκμεταλλευθεί το δυνατό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ισπανός εξτρέμ έδωσε το προβάδισμα στους Ακρίτες και στο 62' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 2-0 στα Πηγάδια.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Βασίλης Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας), Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων)
Συνθέσεις:
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Νιέτο (76' Ντιμιτρόφ), Ορφανίδης (85' Παπαστεριανός), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης.
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (81' Ζαμπάζης), Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (56' Κυριακίδης), Μπαρτολίνι, Βέλλιος, Μπουλούτ.
Γκολ: 3' & 62' Νιέτο / -
Κάρτες: - / 7' Πορτουλίδης, 32' Ιντζόγλου, 73' Σαραμαντάς
Ο Νιέτο "καθάρισε" για την Ξάνθη.
Καταιγιστική ήταν η Skoda Ξάνθη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, θέλοντας ευθύς εξ αρχής να επιβάλλει τον ρυθμό της και ιδανικά να βρει ένα γρήγορο γκολ.
Το πλάνο του Λουτσέσκου λειτούργησε στην εντέλεια, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση των γηπεδούχων, ο Λουσέρο τροφοδότησε τον Νιέτο και αυτός νίκησε με το αριστερό τον Περνίς για το 1-0.
Στο 8' ακυρώθηκε τέρμα του Σολτάνο ως οφσάιντ, με την Ξάνθη να κυριαρχεί και τον Ηρακλή να μην μπορεί να ακολουθήσει το τέμπο. Μέχρι το 20ο λεπτό η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν απόλυτη, ωστόσο από εκείνο το σημείο και για ένα δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, κατάφεραν να πάνε το ματς σε πιο χαμηλό τέμπο, όμως δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.
Στο 34ο λεπτό ο Περνίς αρνήθηκε το γκολ στον Λισγάρα, αντιδρώντας εντυπωσιακά στην κεφαλιά του στόπερ της Ξάνθης. Επτά λεπτά αργότερα ο Ηρακλής είχε την πρώτη του τελική στο ματς, όμως ο σωστά τοποθετημένος Τσέναμο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στην κεφαλιά του Μπαρτολίνι και μπλόκαρε την μπάλα. Με το σκορ στο 1-0 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα.
Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με Skoda Ξάνθη και Ηρακλή να έχουν από μια καλή στιγμή για να σκοράρουν. Πρώτα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το δυνατό σουτ του Βέλλιου στο 47' να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τσέναμο και δύο λεπτά μετά ο Περνός σταμάτησε τον Νιέτο.
Ο Ηρακλής ήταν πολύ περισσότερο δραστήριος επιθετικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και κατά συνέπεια το ματς συνολικά είχε καλύτερο ρυθμό. Είχε όμως και αρκετούς ανοιχτούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύθηκε η Ξάνθη φτάνοντας σε δεύτερο τέρμα στο 62ο λεπτό, με δράστη ξανά τον Νιέτο.
Ο Ισπανός άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ορφανίδη, μπήκε στην περιοχή με χαρακτηριστική άνεση (ουσιαστικά ουδείς έσπευσε να τον κλείσει) και πλάσαρε άψογα τον εξερχόμενο Περνίς για το 2-0.
Ο Γηραιός μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 65', όμως  Μπαξεβανίδης έσωσε την εστία του στην προσπάθεια του Μπουλούτ, με τον Τσέναμο εξουδετερωμένο.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν ιδανικά το προβάδισμα τους και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν στην τελική επικράτηση. Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό τρίποντο για την Ξάνθη, την ομάδα με τις περισσότερες συνολικά ισοπαλίες (10) στο πρωτάθλημα μετά τις 20 πρώτες αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου