Τελευταία Νέα

6/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Εργοτέλης- Πανιώνιος 0-1 (1ος Αγώνας).

Ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του αξιόμαχου Εργοτέλη στην Κρήτη και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στην Κρήτη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι γηπεδούχοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ δεν ξέρουν καν τι μέλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες κιόλας, ήταν αρκετά αξιόμαχοι, πάλεψαν το ματς και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ενώ δικαιούνταν κάτι καλύτερο από το τελικό αποτέλεσμα.
Πιο δυνατά ο Πανιώνιος.
Ο Πανιώνιος έχοντας και τον αέρα με το μέρος του μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στο 9' απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Αθανασίου όταν ο Βιγιάλμπα από τα αριστερά έδωσε στον Μπακασέτα, ο επιθετικός του Πανιωνίου μπήκε στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Αργυρόπουλος με μια πολύ ωραία μεταβίβαση έβγαλε τετ α τετ τον Καραμάνο ο οποίος έκανε ένα κακό κοντρόλ και δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε με τον Αθανασίου να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 17' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βιγιάλμπα από τα αριστερά ο Καραμάνος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο.
Δοκάρι με Μπακασέτα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια με τους "κυανέρυθρους" να διατηρούν την υπεροχή αλλά να μην μπορούν να γίνουν απειλητική για την εστία του Αθανασίου. Έπρεπε να φτάσουμε στο 42' ώστε οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να απειλήσουν και πάλι. Ο Βιγιάλμπα από τα αριστερά έδωσε στον Μπακασέτα που σούταρε απευθείας με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Αθανασίου.
Απείλησε με Μάνο ο Εργοτέλης.
Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 45' όταν σε βαθιά μπαλιά από την άμυνα ο Μάνος βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο αλλά ο γκολκίπερ των "κυανέρυθρων" τον νίκησε και κράτησε το "μηδέν" στην εστία του.

Η ομάδα του Εργοτέλη ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος, τη βοήθησε και ο αέρας ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Πανιωνίου στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου 45λεπτου δεν είχε καλή απόδοση.
Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 53' όταν σε μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των "κυανέρυθρων" ο Ρισβάνης από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 54' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε έξω.
Νέα καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο 66' όταν ο Αυγενικού από τα δεξιά έκανε όμορφη προσπάθεια και δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ. 
Οι "κυανέρυθροι" απείλησαν ουσιαστικά στο 67' όταν ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ανσαριφάρντ που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω.
Σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους.
Στο επόμενο λεπτό και πάλι οι Κρητικοί έγιναν απειλητικοί με τον Ρέντζα να γυρνάει στο ύψος του πέναλτι στον Κούτρη που σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Παπαδόπουλο.
Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του στο 75' όταν βγήκε όμορφα στην επίθεση με τον Χαλκιαδάκη να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Μασούρα αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο με τον Αθανασίου να μπλοκάρει.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν χάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν μετά από όμορφη σέντρα από τα δεξιά ο Μάνος δεν πρόλαβε σε κενή εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει στον Εργοτέλη την ισοπαλία που άξιζαν οι Κρητικοί. 
Συνθέσεις:
Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Άλλα, Κούτρης, Αυγενικού, Κούρτι, Φουκαράκης, Δωματάς (22' Κυριακόπουλος), Μάνος, Γαρεφαλάκης (83' Καμαρά).
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Καραμάνος, Μπρούνο (86' Κόρμπος), Τασουλής, Βιγιάλμπα (63' Μασούρας), Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μπακασέτας (63' Ανσαριφάρντ).
Σκόρερ: 17' Καραμάνος.
Κίτρινες: 76' Άλλα/13' Βιγιάλμπα, 55' Μπακασέτας, 70' Καθάριος, 82' Τασουλής, 90+ Αργυρόπουλος.

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου