Τελευταία Νέα

5/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 0-3 (1ος Αγώνας).

Ο Αστέρας, χάρη στα γκολ των Γιαννούλη, Φούντα και Μουκάμ, επικράτησε με 3-0 της ΑΕΛ στη Λάρισα και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
H AΕΛ ήταν καλύτερη, αλλά ο Αστέρας πιο έμπειρος και ουσιαστικός. Έτσι, οι Αρκάδες πέρασαν με 3-0 από το AEL FC Arena και είναι ένα βήμα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ, στην Τρίπολη, στη ρεβάνς της 13ης Ιανουαρίου.
Σκόρερ για τον Αστέρα, ο Γιαννούλης στο 18ο λεπτό, ο Φούντας στο 64ο κι ο Μουκάμ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ΑΕΛ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη, ο Μπόγιοβιτς δέχθηκε το μαρκάρισμα του Αλόκο, υπάρχει επαφή με τον Αργεντινό, αλλά ο Σέρβος φαίνεται να πέφτει εύκολα. Στη δεύτερη, προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Σανκαρέ φάνηκε από το ριπλέι να πατά τον Πάτο, ωστόσο ο Ανανίας Φωτιάδης δεν υπέδειξε την παράβαση.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: AEL FC Arena
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης
Βοηθοί: Γιάννης Τουμπακάρης, Γιώργος Κουντουρέλης
Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69' Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (78' Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57' Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23' Χαμντανί), Κουρμπέλης (79' Τορμένα), Δημούτσος (46' Φούντας), Τσοκάνης, Μουκάμ, Παπαδόπουλος
Κάρτες: 24' Ουρτάδο, 92' Ναγιάρ / 26' Κουρμπέλης, 44' Γιαννούλης, 50' Θεοδωρόπουλος
Γκολ: 18' Γιαννούλης, 64' Φούντας, 93' Μουκάμ.

Ανασκόπηση αγώνα:

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Κοντοχρήστο να εκτελεί από μακριά το φάουλ, έξι λεπτά μετά την έναρξη του ματς, και να υποχρεώνει τον Θεοδωρόπουλο σε απόκρουσε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι "βυσσινί" ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλόκο στον Μπόγιοβιτς, σε μία φάση που υπήρχε επαφή του Αργεντινού αλλά ο Σέρβος έπεσε αρκετά εύκολα.
Πρώτο χτύπημα από Γιαννούλη.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι "Αρκάδες" ανέβηκαν αγωνιστικά και απείλησαν για πρώτη φορά με το σουτ του Μουκάμ στο 14ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αστέρας έφθασε στο γκολ. Σκόρερ ο Γιαννούλης, ο οποίος με εξαιρετικό συρτό σουτ από τα πλάγια και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Καβουσάκη κι άνοιξε το σκορ.
Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν κι άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 33', ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπόγιοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σέρβος επιθετικός της ΑΕΛ έκανε το σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει αυτή τη φορά. Ο γκολκίπερ του Αστέρα επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του και στο 44ο λεπτό, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κοντοχρήστου.

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα...
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΛ έφθασε εκ νέου στο γκολ. Η μπάλα από το σουτ του Μπουντόπουλου κατέληξε άουτ, ενώ η κεφαλιά του Μπόγιοβιτς στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου. Ούτε ο νεοεισελθών, Μαρουκάκης, κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Αστέρα στο 58ο λεπτό.
Φούντας και Μουκάμ τα τελειωτικά χτυπήματα.
Οι "βυσσινί" έχαναν τις ευκαιρίες, οι Αρκάδες σκόραραν. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ταξιάρχης Φούντας ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση κι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Αστέρα. Το τελειωτικό χτύπημα για τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μουκάμ, ο οποίος σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε το 0-3 κι έφερε του Αρκάδες μια ανάσα από τα προημιτελικά.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου