Τελευταία Νέα

14/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής 3-0 (1-2)

Νίκησε και τον… Μπουφόν!
Ο ΠΑΟΚ έβαλε στο δεύτερο μέρος τα γκολ που έχασε στο πρώτο, ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Καλλονής με 3-0 και μπαίνει αύριο στην κλήρωση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.
O ΠΑΟΚ είχε μπόλικη διάθεση, αλλά και αρκετό άγχος στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλονή. Και τα δύο φάνηκαν από την αρχή στην άδεια Τούμπα, τελικά, όμως, η επιθυμία για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου επικράτησε.
Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ, στηριζόμενη στην ίδια διάταξη (4-2-3-1) και τα ίδια πρόσωπα (με μόνη αλλαγή τον Μελίσσα αντί του Όλσεν κάτω από την εστία)  που την εφάρμοσαν στο ματς Πρωταθλήματος με τα Γιάννινα, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της ομάδας της Μυτιλήνης που παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα.
Τα δύο γκολ από τον Αθανασιάδη στο 58΄ και τον Μακ στο 65΄ και το κερασάκι στην τούρτα από τον Μπερμπάτοφ στο 81΄ έστειλαν τους γηπεδούχους με άνεση στην αυριανή κλήρωση για την φάση των «8» του Κυπέλλου.  
Για να φτάσει μέχρι την εξασφάλιση της πρόκρισης ο Δικέφαλος, χρειάστηκε να περάσει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα που ο Κλάους έχασε ένα απίστευτο γκολ και ακολούθησαν και δύο δοκάρια, καθώς και ένα δεύτερο μισό πρώτου ημιχρόνου αρκετά μέτριο.
Όμως, με την έναρξη του δευτέρου μέρους (και τον Μυστακίδη αντί του Λέοβατς) η ομάδα του Τούντορ μπήκε αποφασισμένη να μην δώσει κανένα δικαίωμα να αμφισβητηθεί ποιος ήταν το αφεντικό.
Όσο για την Καλλονή, παρουσιάστηκε με αρκετά νεαρά παιδιά στην ενδεκάδα (Δαύκος, Ξύδας, Χατζηδημητριου, Γιουκάρης), περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έχει όμως και παράπονα από τον διαιτητή Κομίνη.
Χάι λάιτ της αναμέτρησης το σύνθημα που ακούστηκε προς το φινάλε του αγώνα: "ΠΑΟΚάρα σ' αγαπώ και παντού σ' ακολουθώ, φέρε μας το Κύπελλο στο τέρμα του Μετρό...", ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψαν να τα βάλουν και με τον Σταύρο Κοντονή  για τις αποφάσεις που έχει πάρει για τους συνδέσμους.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Στάδιο Τούμπας
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Γιάννης Σίπκας
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
ΣΥΝΘΈΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (Mυστακίδης 46'), Τσίμιροτ (Τζιόλης 75΄), Χαρίσης, Πέλκας, Μακ, Ζάιρο (Μπερμπάτοφ 60') και Αθανασιάδης
Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς (Τσαμπούρης 46'), Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (Καλτσάς 46'), Γιουκάρης, Ξύδας (Ουλγιαννίδης 69'), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν και Κάρλσον
Κάρτες:  Μίκιτς 10', Μακ 22'

Γκολ: Αθανασιάδης 58', Μακ 64', Μπερμπάτοφ 81'
Ο αγώνας:
Στο 2' ο Ζάιρο από τα δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα αλλά πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για την Καλλονή, οι παίκτες των φιλοξενούμενων απομάκρυναν. Στο 4' ο Μακ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης προσπάθησε να "τσιμπήσει" την μπάλα για να την "σπρώξει" στα δίχτυα αλλά ο Δαύκος μπλόκαρε πάνω στην γραμμή της εστίας του.
Ο ΠΑΟΚ πίεζε για να σκοράρει και στο 11' ο Δαύκος μπλόκαρε ξανά μετά από κεφαλιά του Βίτορ. Στο 16' ο πορτιέρο της Καλλονής έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ, ο Τζαβέλλας το εκτέλεσε από τα πλάγια και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Ο "Δικέφαλος" είχε κι άλλο δοκάρι στο 19' όταν ο Αναστασιάδης απομάκρυνε την μπάλα αλλά παρ' ολίγο να πετύχει αυτογκόλ.
Ο Κάρλσον θα μπορούσε να γίνει απειλητικός, αλλά...
Στο 20' η Καλλονή προσπάθησε για πρώτη φορά να απειλήσει. Ο Κάρλσον, που έφευγε μόνος του σε θέση τετ α τετ, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οσφάιντ, σε μια φάση που θα μπορούσε να άλλαζε την εξέλιξη του αγώνα. Η κεφαλιά του Πέλκα στο 23' δεν ανησύχησε τον Δαύκο ενώ στην συνέχεια ο Τζαβέλλας έβαλε το χέρι του και έσπρωξε στο πρόσωπο τον Ξύδα (ήταν μέσα στην περιοχή), χωρίς ο Κομίνης να δώσει τίποτα. Το μακρινό σουτ του Λέοβατς στο 26' ήταν κακό ενώ μέχρι εκείνο το λεπτό η κατοχή της μπάλας ήταν 76% για τον ΠΑΟΚ και 24% για την Καλλονή.
Μεγάλη ευκαιρία με τον Μακ αλλά ο Δαύκος είπε "όχι".
Ο "Δικέφαλος" είχε τον έλεγχο τον αγώνα αλλά για ένα δεκάλεπτο περίπου και συγκεκριμένα ως το 35' δεν ήταν το ίδιο... ορμητικός. Στο 36' ο Πέλκας σούταρε έξω από την περιοχή και ο Δαύκος μπλόκαρε. Ο Μακ στο 37' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής απέκρουσε, σε μια πολύ καλή ευκαιρία που είχε ο ΠΑΟΚ (ο παίκτης του "Δικεφάλου" βγήκε από τα πλάγια σε θέση τετ α τετ). Στο 40' έφυγε άουτ το σουτ του Μπαργκάν, στο 45' ο Χαρίσης έπιασε ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και το ημίχρονο έληξε δίχως τέρματα (0-0).
Η φάση του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε από νωρίς να ανοίξει το σκορ. Ο Μακ στο 4' σέντραρε και ο Δαύκος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ή να διώξει. Η μπάλα κατέληγε προς τα δίχτυα, ο Αθανασιάδης προσπάθησε να την "τσιμπήσει" για να την "σπρώξει" και να κάνει το 1-0 αλλά ο Δαύκος την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή "άρπαξε" την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας του.
Υπέροχο σουτ του Μυστακίδη, απέκρουσε ο Δαύκος.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους και στο 47' μετά από πολύ όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Μυστακίδη, ο Δαύκος απέκρουσε δύσκολα. Στο 55' ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μακ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Πέλκας στο 57' μέσα από την περιοχή (από πλεονεκτική θέση) δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον Δαύκο όμως το έκανε ο Αθανασιάδης στο 58'.
Ο Κλάους "δράστης" για το 1-0.
Ο Μακ σούταρε μέσα από την περιοχή, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στον Κλάους που δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" το 1-0. Στο 61' η κεφαλιά του Ούκα δεν ανησύχησε τον Μελίσσα ενώ στο 62' ο Τσίμιροτ βρέθηκε απέναντι από τον Δαύκο αλλά ο τελευταίος έδιωξε την μπάλα.
Ασίστ Μυστακίδη, γκολ Μακ και... 2-0.
Στο 64' ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Μυστακίδης από τα αριστερά έκανε την συρτή σέντρα, βρήκε τον Μακ και εκείνος από πολύ κοντά διαμόρφωσε το 2-0. Στο 66' ο Αθανασιάδης βρέθηκε φάτσα με τον Δαύκο, δεν έκανε καλό τελείωμα και η ευκαιρία χάθηκε. Στο 72' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ... Ο Πέλκας έκανε το σουτ αλλά αυτό κόντραρε και στην συνέχεια ο Κλάους δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός.
Εχασε την ευκαιρία ο Βίτορ, σκόραρε ο Μπερμπάτοφ.
Στο 81' ο Βίτορ έχασε μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να διαμορφώσει το 3-0. Εκανε σουτ μέσα από την περιοχή, ο Δαύκος απέκρουσε σε κόρνερ αλλά μετά από την εκτέλεσή αυτού, ο Μπερμπάτοφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας αέρα τριών τερμάτων (3-0) για τον ΠΑΟΚ που είχε "τελειώσει" έτσι με την υπόθεση πρόκριση (στο πρώτο ματς είχε χάσει εκτός έδρας από την Καλλονή με 2-1). Το σουτ του Κίτσιου στο 87' πέρασε άουτ και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα (3-0 το τελικό αποτέλεσμα, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με σύνθημά τους να ζητάνε το Κύπελλο).

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου