Τελευταία Νέα

15/2/16

18η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών 87-81

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του εντός έδρας απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών (87-81), για τη 18η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. 
Με δεδομένες τις πολλές -για διαφορετικούς λόγους- απουσίες, ο Παναθηναϊκός ήθελε να περάσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα και ξεκούραστα το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών. Κι έτσι έγινε, αφού οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έβγαλαν ενέργεια -από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα- για να φτάσουν με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα (87-81), για τη 18η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Ο προπονητής του "τριφυλλιού" έδωσε στον Μαρκίζ Χέινς τη θέση του βασικού γκαρντ της ομάδας (παρέα με τον Νικ Καλάθη), αφού η λειψανδρία που υπήρχε στην περιφέρεια ήταν μεγάλη (σ.σ.: Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Παππάς), την ώρα που ο Έλιοτ Γουίλιαμς ήταν ανέτοιμος για να βοηθήσει -μην ξεχνάμε πως έφτασε στην Ελλάδα το Σάββατο (13/2).
Οι προαναφερθέντες δεν ήταν βέβαια οι μοναδικοί απόντες για τον Παναθηναϊκό, αφού στα "πιτς" βρίσκονταν επίσης οι Τζέιμς Γκιστ (ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό) και Όγκνιεν Κούζμιτς (για προληπτικούς λόγους). Την ίδια ώρα, ο Απόλλων Πατρών παρατάχθηκε ξανά δίχως τον Κέβιν Ντίλαρντ, έχοντας -ξανά- εμφανές επιθετικό πρόβλημα σε επίπεδο συνεργασιών.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή του Παναθηναϊκού, όπως απέδειξε κι απόψε κόντρα στον Απόλλων Πατρών. Ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" σταματώντας στους 18 πόντους.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Το β' μισό της δεύτερης περιόδου, όταν ο Παναθηναϊκός κράτησε δίχως πόντο τον Απόλλωνα Πατρών για 5'10'' με αποτέλεσμα να προκύψει το +17 (48-31) του 18ου λεπτού.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Ο Ντέβον Σάντλερ είχε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά σημείωσε μόλις 5 πόντους στο δεύτερο και το τρίτο, διάστημα στο οποίο ο Απόλλων Πατρών έχασε την επαφή του με το σκορ, χάνοντας πρόωρα κάθε ελπίδα να διεκδικήσει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας:

Με τον Χέινς να ξεκινά στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής για να μάθει καλύτερα τους νέους του συμπαίκτες. Η παρουσία του στο παρκέ όμως συνδυάστηκε με το κακό ξεκίνημα των "πρασίνων", οι οποίοι βρέθηκαν γρήγορα στο -7 (4-11 στο 3'40''), κυρίως λόγω της κακής τους συμπεριφοράς στο πικ εν ρολ των φιλοξενούμενων.
Με τον Σάντλερ μάλιστα να σκοράρει διαρκώς (10π. στο δεκάλεπτο), ο Απόλλων Πατρών συνέχισε να προηγείται (15-16 στο 6'47''), δίχως όμως να έχει επιθετική και αμυντική συνέπεια. Κάτι που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από την πλευρά του "τριφυλλιού", το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο όντας στο +4 (24-20). Διαφορά που μόνο ικανοποιημένο δεν άφηνε πάντως τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έκανε συνέχεια παρατηρήσεις στους παίκτες του.
Τακτική που απέδωσε σταδιακά καρπούς, με τον Παναθηναϊκό να "πατάει το γκάζι" στο β' μισό της δεύτερης περιόδου. Κρατώντας τους φιλοξενούμενους δίχως πόντο για 5'10'', η διαφορά "εκτοξεύθηκε" από το +2 (33-31) στο +17 (48-31), για να φτάσει λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους στο +20 (53-33). Αυτό δεν ήταν πάντως το σκορ ημιχρόνου, αφού ο Άντερσον σκόραρε για τρεις από το κέντρο του γηπέδου -με τη βοήθεια του ταμπλό- για να χειροκροτηθεί από τους περίπου χίλιους φίλους των "πρασίνων" που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε σημαντικά στο τρίτο δεκάλεπτο, τουλάχιστον όχι όσο οι "πράσινοι" είχαν διάθεση για να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Καλάθης έμοιαζε ακούραστος, ο Ραντούλιτσα δεν σταμάτησε να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι και μαζί με τον Γιάνκοβιτς αποτέλεσαν την τριάδα που δημιούργησε εν πολλοίς το +20 (68-48) του 28ου λεπτού.
Το προβάδισμα του "τριφυλλιού" δεν έμεινε για πολύ όμως σε αυτά τα επίπεδα, αφού με επιμέρους σκορ 9-2 στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου, η διαφορά έπεσε στο +13 (70-57). Δίχως πάντως να προκύψει η παραμικρή ανησυχία στον "πράσινο" πάγκο.
Κάτι που πάντως συνέβη στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, αφού ο Απόλλων Πατρών έφτασε στο -9 (81-72) με 4'21'' να μένουν για το τέλος. Ο Σάντλερ είχε βρει πάλι το χέρι του, ο Λαμπρόπουλος δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του "τριφυλλιού" και κάπως έτσι η ομάδα του Κώστα Μέξα είχε κάθε λόγο να ελπίζει (κρυφά) πως μπορεί να κάνει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ.
Αντ' αυτού, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς πέτυχαν τέσσερις σερί πόντους για να φτάσουν στο +13 (85-72) με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος, βάζοντας έτσι τέλος στην όποια επιδίωξη των φιλοξενούμενων να πάρουν τη νίκη. Εν τέλει, το "τριφύλλι" έφτασε στη νίκη με +6 (87-81) στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο τον Αρκαδικό (18/2), εκεί όπου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Έλιοτ Γουίλιαμς.
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 53-36, 70-57, 87-81.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11, Πάβλοβιτς 10, Παπαδάκης, Μποχωρίδης 3, Γιάνκοβιτς 12, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 6, Καλάθης 15, Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 6, Λούντζης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Αργυρόπουλος 3, Μαστρογιαννόπουλος, Πάλμλαντ 4, Πελεκούδας, Κουζέλογλου 2, Λαμπρόπουλος 17, Άντερσον 12, Μέιερ 10, Σάντλερ 22, Νικολόπουλος, Γουντς 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου