Τελευταία Νέα

20/2/16

23η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ο Αστέρας δεν μπορούσε να σκοράρει, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πίστεψε στη νίκη και φυσιολογικά οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Ο Αστέρας χωρίς γκολ για τρία ματς, ο ΠΑΣ για τέσσερα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το 0-0 κρίνεται απολύτως δικαιολογημένο ως αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού... Μία τέτοια ήταν η ισοπαλία στην Τρίπολη, ανάμεσα στον Αστέρα και στον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν έδειχναν ικανοί να τις αξιοποιήσουν. "Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη", κάτι που κράτησε απαραβίαστες τις δύο εστίες...
Ενδεικτικό της αδυναμίας των παικτών των δύο ομάδων να σκοράρουν, είναι ότι ο Αστέρας συμπλήρωσε τρία παιχνίδια στη Superleague χωρίς γκολ, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα τέσσερα. Διότι προϋποθέσεις για γκολ δημιουργήθηκαν, αλλά οι τελικές προσπάθειες ήταν πολύ κακές.
Μετά το ισόπαλο 0-0, ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, αναμένοντας και μία ήττα ή ισοπαλία του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" εναντίον του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα, να εισέλθει στην πεντάδα, που οδηγεί στα play off. Γεγονός που προβληματίζει τους ανθρώπους της αρκαδικής ομάδας, αφού η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θεωρείται αδιαπραγμάτευτος στόχος.
Όσο για τον ΠΑΣ, από τη στιγμή που δεν διατρέχει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, είναι δύσκολο να βρει στόχους και να συνεχίσει. Παρόλα αυτά, οι Γιαννιώτες ήταν ανταγωνιστικοί στην Τρίπολη έναντι ενός ποιοτικού αντιπάλου, ωστόσο εάν δεν επιλύσουν το πρόβλημα στο γκολ, δεν πρόκειται να πλασαριστούν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Κιοτζένης
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης, Δουδούμης
4ος διαιτητής: Δημητρόπουλος
Συνθέσεις:
Αστέρας (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού, Χαμντανί, Μάσα (77' Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46' Μούκαμ), Μπερτόλιο, Γιάννου (65' Ιωαννίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Γαρουφαλιάς (63' Λίλα), Σκόνδρας, Ακόστα, Γιάκος (85' Κοζορώνης), Ίλιτς (71' Τσουκαλάς), Μανιάς.
Κίτρινες: Χαμντανί 23', Γαρουφαλιάς 28', Ζησόπουλος 37', Ίλιτς 61', Ιωαννίδης 68'
Η ανασκόπηση:
Ο Αστέρας άρχισε δυνατά το ματς, με τον Μάσα να σουτάρει στο 3' έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Ο ίδιος παίκτης στο 20' βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά εκ νέου το τελείωμα του δεν ήταν καλό.  Στο 32' ο Περιστερίδης απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ένα σουτ του Στανισάβλιεβιτς, ενώ ο Μανιάς βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Ίλιτς, όμως σούταρε αδύναμα. Ο στράικερ του ΠΑΣ βγήκε τετ α τετ στο 37 από πάσα του Στρούνα, αλλά πλάσαρε πάνω στον Μπαντή. Το ημίχρονο έκλεισε με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά μετά από μία προσπάθεια του Τζημόπουλου να απομακρύνει και να περνά δίπλα από το δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάσα απε'ιλησε με σουτ στο 54', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μανιάς έκλεψε τη μπάλα από τον Κιτόλο, αλλά γλίστρησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 58' ο Μπερτόλιο σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση και στοπ 61', ο Μπαντής νίκησε εκ νέου τον Μανιά σε τετ α τετ. Οι επόμενες ευκαιρίες άνηκαν στον ΠΑΣ, αλλά ο Γιάκος και ο Μανιάς (για πολλοστή φορά) πλάσαραν άουτ. Ο Αστέρας απείλησε ξανά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Περιστερίδης απέκρουσε την κεφαλιά του Μπερτόλιο, ενώ η κεφαλιά του Αλόκο πέρασε άουτ. Τελικά, ο Αστέρας δεν σκόραρε και τη γλίτωσε στις καθυστερήσεις όταν σε τετ α τετ, ο Ναδάλες πλάσαρε ψηλά άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου