Τελευταία Νέα

29/2/16

24η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Ηρακλής 1-0

Ένα τέρμα του Λε Ταλέκ από το 25ο λεπτό έμεινε αναπάντητο από τον Ηρακλή και ο Ατρόμητος πήρε στο Περιστέρι μια νίκη ψυχολογίας πριν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
O Aτρόμητος υποδέχθηκε τον Ηρακλή στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, στην αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχουν μπροστά τους τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ την Πέμπτη (3/3), ο Τραϊνός Δέλλας δεν προχώρησε σε ροτέισον.
Ο Πίτου Γκαρσία δεν ήταν στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού, καθώς πουλήθηκε σε σύλλογο της Νότιας Κορέας και παρακολούθησε το παιχνίδι από τα επίσημα. Εκεί βρέθηκαν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαλ Σκίμπε, μαζί με τον βοηθό του, Κώστα Τσάνα.
Ο Ηρακλής από την πλευρά του παρατάχθηκε με σκοπό να δώσει με σκοπό να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων τριών αγωνιστικών, όπου μετρούσε δύο νίκες (εκτός με ΠΑΟΚ, εντός με ΠΑΣ Γιάννινα) και μια ισοπαλία (εντός με ΑΕΚ).

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)
Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας), Γεώργιος Λαζαρής (ΕΠΣ Καβάλας)
Συνθέσεις:
Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Φυτανίδης, Ματέι (70' Στόιτσεφ), Σουμπίνιο (81' Γροντής), Λε Ταλέκ (87' Παπαδόπουλος).
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι (λ.τ. 45+4' Μπουλούτ), Μοντέιρο (66' Ζαμπάζης), Λεοζίνιο, Ρομάνο (76' Τσιλιανίδης), Ζιαμπάρης, Βέλλιος.
Γκολ: 25' Λε Ταλέκ / -
Κάρτες: - / 5' Βέλλιος, 63' Καρασαλίδης

Υπόθεση ενός γκολ.

Ατρόμητος και Ηρακλής είναι δύο ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει επιθετικές δυσκολίες την φετινή σεζόν και η μεταξύ τους σύγκρουση έμοιαζε να είναι υπόθεση του ενός γκολ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς ορεξάτοι, με διάθεση να ψάξουν ένα γρήγορο τέρμα που θα τους έδινε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Καλό ρυθμό είχε ο Ατρόμητος, προσπαθούσε από τα άκρα να φτιάξει φάσεις, με τον Σουμπίνιο να οργανώνει το παιχνίδι επιθετικά.
Ο Ηρακλής από την πλευρά του ήθελε να είναι συνεπής ανασταλτικά και να ακουμπήσει την μπάλα στον Βέλλιο, ποντάροντας στην εκτελεστική ικανότητα του υψηλόσωμου Έλληνα στράικερ.
Το πρόβλημα για την ομάδα του Παπαδόπουλου ήταν στο κομμάτι της κυκλοφορίας. Δεν κρατούσαν την μπάλα οι φιλοξενούμενοι, με συνέπεια να λείπει η δημιουργία και η σωστή τροφοδοσία στον Βέλλιο.
Ο Ζιαμπάρης στο 19' με καταπληκτικό τάκλιν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Λε Ταλέκ μετά την κάθετη πάσα του Σουμπίνιο και δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς, όταν ο Μοντέιρο λίγο έλειψε να νικήσει τον Μπάρκα με ωραίο σουτ εκτός περιοχής.
Στο 25ο λεπτό ο Ατρόμητος εξαργύρωσε την υπεροχή του, με τον Ματέι από αριστερά να σεντράρει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και τον Λε Ταλέκ με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.
Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με τους γηπεδούχους να στέκονται καλύτερα στο χορτάρι και τους φιλοξενούμενους να υστερούν στο επιθετικό κομμάτι. Αναγκαστική αλλαγή για τον Παπαδόπουλο στις καθυστερήσεις του αρχικού 45λεπτου, με τον Μπουλούτ να περνά στο ματς αντί του Μπαρτολίνι που αποχώρησε με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.
Αυτή ήταν η στατιστική απεικόνιση του αγώνα με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου:
 Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παπαδόπουλος άλλαξε τη διάταξη του Ηρακλή σε 4-1-4-1, ψάχνοντας να βρει λύση στα προβλήματα της ομάδας του.
Οι φωνές του μαρτυρούσαν ότι δεν ήταν ευχαριστημένος, έχοντας παράπονα κυρίως από τους μεσοεπιθετικούς που λειτουργούσαν σε λάθος χρόνο, τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Η εντολή για πίεση ψηλά δεν έφερνε αποτελέσματα και ο Ατρόμητος χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα κρατούσε το προβάδισμα του από το 25'.
Ο Παπαδόπουλος προσπαθούσε με αλλαγές προσώπων αλλά και εσωτερικές να βρει το κατάλληλο σχήμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ στο 78'. Ο Χουάντερσον όμως σταμάτησε τον Σουμπίνιο και ο Ζαμπάζης έβαλε σωτήρια κόντρα στο ριμπάουντ του Λε Ταλέκ.
Ούτε το 4-4-2 με ρόμβο λειτούργησε επιθετικά για τους Θεσαλλονικείς (ολοκλήρωσαν το ματς με 3 τελικές - 1 στην εστία), τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Ατρόμητος πήρε μια νίκη ψυχολογίας λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου