Τελευταία Νέα

11/2/16

4η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 0-0 (1-1).

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ξεπερνώντας το εμπόδιο του μαχητικού και επικίνδυνου Πανιώνιου (0-0), ωστόσο προβλημάτισε με την απόδοσή του.
Πολλοί μπορεί να περίμεναν εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη, αλλά η ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου την Πέμπτη το βράδυ στην Τούμπα μόνο έτσι δεν εξελίχθηκε για τον Δικέφαλο.
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι γηπεδούχοι αποτυπώνονται και στο τελικό 0-0 που ήρθε και λόγω της αποτελεσματικής άμυνας που έπαιξαν οι δύο αντίπαλοι και λόγω ευκαιριών που χάθηκαν εκατέρωθεν (με Μακ, Πέλκα από τη μία πλευρά και του Μασούρα από την άλλη).
Η ομάδα του Τούντορ στηρίχθηκε στην καλή οργάνωση όταν αμυνόταν, αλλά είχε πολλά προβλήματα με τη μπάλα στα πόδια και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε με τίποτα να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Διούδη.
Υπήρχε ένα μπέρδεμα και στους ρόλους των παικτών με τους Πέλκα, Μακ, Μπερμπάτοφ και Κλάους να ψάχνονται.
Το συγκρότημα του Ουζουνίδη από την άλλη έβγαινε με συγκεκριμένο πλάνο μπροστά και θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Μασούρας πλάσαρε εύστοχα στο 28΄.
Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Κάτσε αντί του Τζιόλη και την αναγκαστική αλλαγή του Γκολάσα αντί του Κλάους (αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δικέφαλο), ο ΠΑΟΚ έγινε λίγο πιο ενεργητικός και γρήγορος στη μεσαία γραμμή και κατάφερε να κάνει ορισμένες ευκαιρίες.
Ο Πανιώνιος έμεινε μέχρι το τέλος στο ματς έχοντας πάντα επικίνδυνο τον Ανσαριφάρντ (ταλαιπώρησε τον Βίτορ), όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και να δώσει λόγο πανηγυρισμού στους λιγοστούς οπαδούς του που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.
Στα αξιοσημείωτα και οι αποδοκιμασίες στον Τζανδάρη όταν αντικαταστάθηκε που έγιναν εντονότερες όταν ο νεαρός μέσος χειροκρότησε. Στο τέλος οι παίκτες του Πανιωνίου χειροκροτήθηκαν από τους οπαδούς τους
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος
Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Νίκος Καραισαρίδης
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Σκόνδρας, Τζιόλης (Κάτσε 46'), Τσίμιροτ, Πέλκας, Αθανασιάδης (Γκολάσα 46'), Μπερμπάτοφ, Μακ
Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου (Τασουλής 84') , Κόρμπος, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (Καθάριος 80'), Μασούρας (Μπαργκάν 61'), Μπακασέτας, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ
Κίτρινες: Ανσαριφάρντ 41', Βίτορ 51', Μπερμπάτοφ 59', Μακ 60', Μπαργκάν 81', Καθάριος 84', Ρισβάνης 86'
Ο αγώνας:
Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με ανούσια κατοχή μπάλας από πλευράς ΠΑΟΚ (είχε την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, με διαφορά το ότι έπαιζε ο Σκόνδρας αντί του τιμωρημένου Τζαβέλλα) και με τον Πανιώνιο να κάνει απόπειρα να γίνει επικίνδυνος στο 2'. Μετά από συρτή σέντρα, ο Βίτορ έδιωξε προ του Καραμάνου. Στο 10' ο Πέλκας έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και δεν απείλησε τον Διούδη.
Το πρώτο 20λεπτο κύλησε δίχως "καθαρές" φάσεις. Υπήρχαν πολλές μονομαχίες και ελάχιστο ήταν το καλό ποδόσφαιρο. Ο Βελλίδης στο 21' απέκρουσε σουτ του Μπακασέτα ενώ όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, το σχήμα παρέπεμπε πιο πολύ σε 4-4-2 με τα χαφ σε ρόμβο, τον Μπερμπάτοφ στην κορυφή του ρόμβου, τον Πέλκα αριστερό εσωτερικό, τον Τσίμιροτ δεξιά και τον Τζιόλη στη βάση. Και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Κλάους με τον Μακ. Ανά διαστήματα το σύστημα μετατρεπόταν σε 4-2-3-1.
Μεγάλη ευκαιρία με Μασούρα ο Πανιώνιος.
Λίγο μετά το 20λεπτο, ο Τούντορ "έφερε" τον Πέλκα στο άκρο δεξιά, "πήγε" τον Αθανασιάδη αριστερά και άφησε τον Μακ μπροστά από τον Μπερμπάτοφ σε 4-2-3-1. Στο 28' ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ (ο Ανσαριφάρντ προηγουμένως έκλεψε από τον Τσίμιροτ) απέναντι στον Βελλίδη αλλά ήταν άστοχο το δεξί πλασέ που έκανε.
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να βρει χώρους για να απειλήσει τους "κυανέρυθρους". Στο 39' ο Μακ μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε (έτσι ο Κλάους δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα) και το ημίχρονο έληξε δίχως σκορ (0-0). 
"Ορεξάτοι" ΠΑΟΚ και Πανιώνιος στις αρχές του β' μέρους.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αθανασιάδης αντικαταστάθηκε γιατί είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο (αυτή η αλλαγή "έφερε" αλλαγές θέσεων για τους παίκτες του ΠΑΟΚ). Στο 47' ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Βελλίδης επενέβη ενώ η μπάλα έφυγε άουτ στο 48' μετά από σουτ του Ανσαριφάρντ από την γωνία της μικρής περιοχής.
Στο 50' μετά από σέντρα του Κίτσιου, ο Πέλκας ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον Διούδη. Στο 53' κατέληξε άουτ το σουτ του Σκόνδρα, με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο να "μπαίνουν" γενικώς "ορεξάτοι" στο δεύτερο ημίχρονο και να προσπαθούν να σκοράρουν.
Στο... μηδέν οι δύο ομάδες και πρόκριση για τον "Δικέφαλο"
Στο 56' ο Διούδης μπλόκαρε πριν η μπάλα φτάσει στον Μπερμπάτοφ και στο 58' ήταν αρκετά άστοχο το σουτ του Κίτσιου. Στο 60' ο Μακ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι αλλά πήρε κίτρινη γιατί ο διαιτητής θεώρησε πως έκανε θέατρο. Στην συνέχεια και μέχρι το 70' δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιόλογη φάση.
Στο 72' η σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά δεν ανησύχησε τον Διούδη. Ο τελευταίος είπε "όχι" στο 77' σε σουτ του Μακ μέσα από την περιοχή ενώ στο 78' έφυγε άουτ το σουτ του Μπακασέτα.
Στο 81' το γυριστό σουτ του Μπερμπάτοφ κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά δόθηκαν αρκετές κίτρινες σε παίκτες του Πανιωνίου και το ματς ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (0-0) και τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου