Τελευταία Νέα

29/3/16

Ελλάδα - Ισλανδία 2-3 (ΦΙΛΙΚΟ).

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση και τα δυο γκολ του Φορτούνη, η Εθνική μας έχασε 3-2 από την Ισλανδία στο Φάληρο, αν και προηγήθηκε με 2-0. Πολλά λάθη στην άμυνα, έχει δουλειά ο Σκίμπε για να φτιάξει την ομάδα.

Tι και αν προηγήθηκε 2-0 στο μισάωρο, κάνοντας γκολ τις φάσεις που δημιούργησε. Τι και αν είχε τον Κώστα Φορτούνη σε πολύ καλή βραδιά, εφάμιλλη με αυτές που έχει κάνει την τρέχουσα σεζόν με τον Ολυμπιακό. Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε 3-2 από την καλύτερη Ισλανδία στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και έδειξε στον Μίχαελ Σκίμπε ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει, αν θέλει να την επαναφέρει στα επίπεδα που την είχαμε συνηθίσει για μια δεκαετία (2004-2014).
Αρκετά λάθη στην άμυνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, εμφανής αδυναμία να ελέγξει το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και μια ήττα που φαντάζει δίκαιη βάσει της συνολικής εικόνας του ματς από μια ομάδα που προετοιμάζεται για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είναι σαφώς πιο έτοιμη ομάδα από την ελληνική που προσπαθεί να συνέλθει ύστερα από τα εφιαλτικά προκριματικά στον δρόμο για την Γαλλία.
Ο Φορτούνης με πέναλτι στο 19' και με σουτ στο 31' έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην "γαλανόλευκη", αλλά στην συνέχεια η Ισλανδία αντέδρασε και αφού πρώτα μείωσε στο 34' με τον Τράουστασον, στην επανάληψη οι Ίνγκασον (70') και Σίγκτορσον (82') έφεραν τούμπα το ματς. Επίσης, οι δυο ομάδες είχαν από δυο δοκάρια στο παιχνίδι.
Η Εθνική μας κοιτάζει πλέον τα δυο φιλικά που έχει μπροστά της στην Αυστραλία τον Ιούνιο και εν συνεχεία εκείνο με τη Ρωσία, μέχρι να μπει στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου η ελπίδα όλων είναι να εμφανιστεί έτοιμη για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Μοναδικό ελαφρυντικό το ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κατά τα 8/11 διαφορετικό σε σχέση με το φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο και ο Σκίμπε ήθελε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα. Καλό είναι να δει τις αδυναμίες όσο είναι νωρίς και να τις βελτιώσει στην συνέχεια.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ
Βοηθοί: Μιγκέλ Μαρτίνεθ Μουνουέρα, Χαβιέ Αγκιλάρ Ροντρίγκεθ

Τέταρτος: Γιώργος Κύζας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (77' Ταχτσίδης), Τοροσίδης (77' Πέτσος), Χολέμπας, Καρέλης (46' Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46' Βέλλιος).
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λάγκερμπακ, Χάλγκριμσον): Κρίστινσον (46' Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83' Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46' Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46' Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (61' Σίγκτορσον), Τράουστασον (46' Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον.
Γκολ: 19' (πεν), 31' Φορτούνης / 34΄Τράουστασον, 70' Ίνγκασον, 82' Σίγκτορσον
Κάρτες: 18' Χάλφρεντσον, 56' Μπ. Μπιάρνασον, 76' Σταφυλίδης

Ανασκόπηση αγώνα:

Με σύστημα 3-5-2 παρατάχθηκε η Εθνική μας στον αγωνιστικό χώρο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο προπονητής, κάτι που δούλευε όλες αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο Καπίνο αυτή την φορά ήταν στο τέρμα, οι Μόρας, Σιόβας και Οικονόμου αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας, οι Χολέμπας και Τοροσίδης ήταν οι δυο μπακ-χαφ, στον άξονα οι Τζιόλης και Σταφυλίδης, μπροστά τους ο Φορτούνης σε ρόλο οργανωτή και στην επίθεση οι Καρέλης και Παπάζογλου. Κατά τα 8/11 αλλαγμένη σε πρόσωπα η ομάδα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με το Μαυροβούνιο.
Αρκετά τυχερή η Εθνική μας στο πρώτο μέρος, στο οποίο οι Ισλανδοί είχαν δυο δοκάρια. Το πρώτο μόλις στο 4' σε εκτέλεση φάουλ του Χάλφρεντσον από τα δεξιά, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο, ο οποίος ίσως να ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα με τα ακροδάχτυλά του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι από την Εθνική μας και στο 12' ο Χολέμπας απομάκρυνε την μπάλα όπως όπως σε επικίνδυνη επιθετική προσπάθεια από τα αριστερά, για να έρθει έξι λεπτά μετά το 1-0 για την γαλανόλευκη από την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ με πάσα, ο Τοροσίδης πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και ο Χάλφρεντσον τον ανέτρεψε. Ο Τρικαλινός από την άσπρη βούλα άνοιξε λογαριασμό με το εθνόσημο.
Ο Φορτούνης έβαλε φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" του και στο δεύτερο γκολ της Εθνικής μας στο 31' με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από λάθος διώξιμο του Ίνγκασον σε σέντρα του Τοροσίδη. Δυο τελικές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ισάριθμα τέρματα, με τον μέσο του Ολυμπιακού να βρίσκεται σε εξαιρετική βραδιά. Δυστυχώς όμως, το προβάδισμα των δυο γκολ χάθηκε μέσα στο επόμενο τρίλεπτο, όταν και οι Ισλανδοί μείωσαν το σκορ. Αφού πρώτα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Τράουστασον, μείωσαν με τον ίδιο παίκτη. Ο Οικονόμου απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ κι ο Τράουστασον με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1.
Από 'κει και πέρα, οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Πρώτα η Εθνική μας με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Καρέλη σε υπέροχη μπαλιά του Φορτούνη (43'), ο οποίος έκανε ονειρεμένο πρώτο 45λεπτο, ενώ δυο λεπτά μετά ο Τράουστασον σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπά ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Ένα γεμάτο πρώτο μέρος, με τρία γκολ και ισάριθμα δοκάρια, με τον Μίχαελ Σκίμπε να προβληματίζεται κυρίως για τα αρκετά λάθη στην άμυνα και τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες της Ισλανδίας.
Με την έναρξη της επανάληψης, οι Διαμαντάκος και Βέλλιος (ντεμπούτο) μπήκαν στο ματς αντί των Καρέλη και Παπάζογλου, ενώ τέσσερις μαζεμένες αλλαγές έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Μόλις στο τρίτο λεπτό του β' μέρους, ο Τζιόλης είχε κεφαλιά στο δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και χάθηκε η ευκαιρία για ένα τρίτο ελληνικό γκολ. Μέχρι το 60', η Εθνική πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, για να ακολουθήσει... κατηφόρα, με τους Ισλανδούς να είναι πολύ καλύτεροι στο χορτάρι από τους διεθνείς μας.
Στο 70', ήρθε η ισοφάριση όταν Σίγκουρτσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καπίνο. Ένα λεπτό μετά παραλίγο να γίνει η ανατροπή για την Ισλανδία, με τον Μπόντβαρσον να μην καταφέρνει από πλεονεκτική θέση να πλασάρει τον Έλληνα γκολκίπερ. Στο 78', ο Μπόντβαρσον νικήθηκε από τον Καπίνο, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να αποκρούσει την κεφαλιά του Σίγκτορσον, ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον Μόρα στον αέρα. Μια ακόμη φάση για τους φιλοξενούμενους στο 84' με τον Γκούντμουνσον και το νεαρό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ, με το 3-2 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου