Τελευταία Νέα

24/3/16

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 2-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Με σκόρερ τους Τζαβέλλα (54') και Καρέλη (63'), η Εθνική του Μίχαελ Σκίμπε νίκησε 2-1 το Μαυροβούνιο στο Φάληρο. Αποτελεσματική στην επανάληψη η "γαλανόλευκη", με προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.
Την πρώτη της νίκη με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα. Μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι, να βάζει στοιχεία στο παιχνίδι της από τη φιλοσοφία του προπονητή της και να παίρνει νίκες που τόσο της έχουν λείψει. Ας είναι και σε φιλικά παιχνίδια όπως το αποψινό με το Μαυροβούνιο στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Η γαλανόλευκη επικράτησε 2-1, με τα τρία γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Καρέλη στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε αισθητά το επιθετικό μας κομμάτι, με τον επιθετικό της Γκενκ να λειτουργεί πολύ καλά ως περιφερειακός επιθετικός και να πονοκεφαλιάζει την αντίπαλη άμυνα. Βέβαια, στο β' μέρος δεν τα πήγε καλά η άμυνα, κάτι που θα πρέπει να δουλέψει ο Γερμανός προπονητής.
Το σκορ άνοιξε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ ο Τζαβέλλας στο 54', για να ισοφαρίσει δυο λεπτά μετά ο Τομάσεβιτς με κοντινή κεφαλιά. Στο 62', οι Φορτούνης και Καρέλης συνεργάστηκαν, ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε υπέροχα και έβαλε εκ νέου μπροστά την Εθνική, με το 2-1 να μην αλλάζει και να μένει μέχρι το φινάλε. Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική με την Ισλανδία στις 29/3 στο Φάληρο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν το ντεμπούτο του Μάριου Οικονόμου.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία)
Βοηθοί: Βασίλι Μαρινέσκου (Ρουμανία), Αλεξάντρου Σερέϊ (Ρουμανία)
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Μανωλάς (66' Οικονόμου), Τοροσίδης (85' Τζιόλης), Σταφυλίδης (85' Σιόβας), Σάμαρης, Μάνταλος (46' Καρέλης), Πέτσος, Φορτούνης, Μήτρογλου (93' Ταχτσίδης).
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελγιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75' Ζβέροτιτς), Βούκτσεβιτς, Σέκιτς (85' Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (88' Ζόριτς), Μπάκιτς (75' Γκρμπιτς), Μούγκοσα (69' Ραΐτσεβιτς), Μπετσιράι.
Γκολ: 54' Τζαβέλλας, 63' Καρέλης / 56' Τομάσεβιτς
Κάρτες: 25' Σίμιτς, 26' Σταφυλίδης, 53' Τομάσεβιτς, 73' Τοροσίδης

Ανασκόπηση αγώνα:

Με σύστημα 3-6-1 ξεκίνησε το ματς η Εθνική μας. Ο Καρνέζης στο τέρμα, στην τριάδα της άμυνας οι Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας και Μανωλάς, μπακ-χαφ οι Τοροσίδης (δεξιά) και Σταφυλίδης (αριστερά), εξάρι ο Σάμαρης, εσωτερικοί μέσοι οι Πέτσος και Μάνταλος, δεκάρι ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.
Ορεξάτη μπήκε στο ματς η "γαλανόλευκη" και θα μπορούσε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού. Αρκεί ο Μήτρογλου να είχε τελείωμα ανάλογο με αυτά που έχει στα παιχνίδια της Μπενφίκα. Στο 7', ο Σταφυλίδης έκανε το γύρισμα από το αριστερά και ο Έλληνας φορ ανενόχλητος έπιασε... αέρα στην προσπάθεια για σουτ. Επτά λεπτά μετά, ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Φορτούνη, ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός πάσαρε στον Πέτσο, αλλά το σουτ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μιγιάτοβιτς, που έδιωξε σε κόρνερ.
Η Εθνική έπαιζε κυρίως από την πλευρά του Σταφυλίδη, συνέχισε να πιέζει, είχε μια ακόμη τελική με τον Μήτρογλου, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα (16'), με τους Μαυροβούνιους να ισορροπούν στην συνέχεια το παιχνίδι, χωρίς όμως να απειλούν την εστία του Καρνέζη, που ήταν θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.
Οι διεθνείς μας είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους για τα καρέ του Μιγιάτοβιτς. Μέχρι το 34' αυτό, όταν ο Μήτρογλου γύρισε το κορμί του, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Μια προσπάθεια του Μουγκόσα στο 40' που βρήκε πάνω στον Μανωλά, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι φιλοξενούμενοι επιθετικά στο πρώτο μέρος.
Ο Καρέλης μπήκε στην θέση του Μάνταλου στο ξεκίνημα της επανάληψης, με το σύστημα να αλλάζει σε 3-5-2 και τον επιθετικό της Γκενκ να πηγαίνει στο πλάι του Μήτρογλου. Στο 54', η Εθνική ευτύχησε να προηγηθεί με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, όμως δεν έμελλε να χαρεί για πάνω από ένα δίλεπτο.
Αφού πρώτα ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ του Μπετσιράι, στην συνέχεια ήρθε η ισοφάριση για τους Μαυροβούνιους με την κεφαλιά του Τομάσεβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή, νικώντας κατά κράτος τον Μανωλά, ενώ και ο Έλληνας γκολκίπερ θα μπορούσε να βγει και να διώξει. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν άμεσα να φέρουν το ματς στα ίσα.
Η χαρά τους όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο 62', ο Φορτούνης έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, πασάροντας εξαιρετικά στον Καρέλη, ο επιθετικός της Γκενκ βρέθηκε απέναντι από τον Μιγιάτοβιτς και με υπέροχο αριστερό πλασέ έκανε το 2-1 για την Εθνική, που έπαιρνε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Παραλίγο όμως να έρθει εκ νέου η άμεση ισοφάριση, αλλά ευτυχώς το πλασέ του Μούγκοσα από το ύψος της περιοχή κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου