Τελευταία Νέα

27/3/16

24η Αγωνιστική Α1 : Καβάλα - Παναθηναϊκός 76-82

Αν και ήταν κάκιστος για παραπάνω από ένα ημίχρονο, εν τέλει ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να αποφύγει τις κακοτοπιές στην Καβάλα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 82-76, για την 24η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Για πάνω από ένα ημίχρονο η Καβάλα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό, για την 24η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η συνύπαρξη των Αντώνη Φώτση και Τζέιμς Γκιστ στην φροντ λάιν σε συνδυασμό με το επιθετικό "μπλακ άουτ" των γηπεδούχων όμως, έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να επιστρέψουν από το -7 (52-45 στο 25'30''), για να πάρουν εν τέλει τη νίκη με 82-76.
Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κάθε άλλο παρά συνεπής ήταν στις αρχές της για το διάστημα που η Καβάλα βρέθηκε μπροστά στο σκορ, αλλά η δράση του Τζέιμς Γκιστ σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα τρίποντα των Δημήτρη Διαμαντίδη και Τζέιμς Φελντέιν, έφεραν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, δίνοντας το ροζ φύλλο αγώνα στο "τριφύλλι".
Παρά την ήττα, η Καβάλα συνεχίζει να ελπίζει σε ό,τι αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Τι περιμένει η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου; Να κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια για να έχει κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει στο "παρά πέντε". Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου πρέπει να επικρατήσει πάση θυσία του Αρκαδικού στην Τρίπολη για να ευδοκιμήσουν τα όποια σενάρια την κρατούν στην παραμονή. Τι θα χρειαστεί όμως; Να μην κάνουν νίκη ούτε ο Αρκαδικός, ούτε ο Κόροιβος, ούτε τα Τρίκαλα. Ή, να κερδίσει μόνο ένας εξ αυτών.
Κι εξηγούμαστε: Σε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Καβάλας - Αρκαδικού - Κοροίβου και μεταξύ Καβάλας - Αρκαδικού - Τρικάλων, η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου είναι αυτή που εξασφαλίζει την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όσο για το ακόμη πιο δύσκολο σενάριο, αυτό της τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Καβάλα, Τρίκαλα, Αρκαδικό και Κόροιβο, οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι ο Αρκαδικός και ο Κόροιβος.
Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός παραμένει στο κόλπο για την πρωτιά στη regular season, περιμένοντας ένα μικρό δώρο από τον Άρη, που τη Δευτέρα (28/3, 19:00) υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Nick Galis Hall.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο πιο συνεπής παίκτης του Παναθηναϊκού στις δύο πλευρές του παρκέ, κι αυτός που έκανε τη διαφορά στο διάστημα που "πάτησαν το γκάζι" οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, για την ανατροπή του σκορ. Εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1231231

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο β' μισό της τρίτης περιόδου, όταν ο Παναθηναϊκός κράτησε δίχως πόντο την Καβάλα για 4'30'' με αποτέλεσμα να μετατρέψει το -7 (52-45) σε +5 (52-57). Κάπου εκεί μπήκε τέλος σε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων να κάνουν την έκπληξη της χρονιάς στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Οι "πράσινοι" είχαν 2/17 τρίποντα μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, αλλά ξεκίνησαν την τέταρτη έχοντας 3/3 πίσω από τα 6μ75 (ένα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δύο ο Τζέιμς Φελντέιν) για να φτάσουν μέχρι το +16 (56-72) στο 33'36''.

Ο αγώνας:

Για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, η Καβάλα ήταν η ομάδα που υπερτερούσε στο παρκέ. Η ραθυμία που είχαν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην άμυνα αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, που -μέσα σε όλα- δεν μπορούσε να σκοράρει με συνέπεια από την περιφέρεια.
Κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως η Καβάλα, με τον Τράβις ΜακΚι να ηγείται επιθετικά, προκειμένου να αποκτήσει το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους (40-37). Τι είχε γίνει στο πρώτο μισό, από στατιστικής άποψης; Οι γηπεδούχοι είχαν 4/8 τρίποντα, έναντι των 2/13 του Παναθηναϊκού και παρά τη χαμένη μάχη των ριμπάουντ (14 έναντι 21) μπορούσαν να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, τα "πράσινα" προβλήματα έγιναν πολύ πιο έντονα όσο ο Λιόν Ουίλιαμς κυριαρχούσε κοντά στο καλάθι. Ο σέντερ της Καβάλας αποτέλεσε την "αιχμή του δόρατος" για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, η οποία έφτασε στο +7 (52-45) στο 25'30'', δείχνοντας ικανή για τη μεγάλη έκπληξη.
Η κίνηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς όμως, να περάσει στο παρκέ τους Αντώνη Φώτση και Τζέιμς Γκιστ αποδείχθηκε καταλυτική για να ξεκινήσει η "πράσινη" αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός κράτησε δίχως πόντο τους γηπεδούχους για 5'50'' (από το 25'30'' μέχρι το 31'40''), για να φτάσει στο +8 (53-61), που του έδινε σαφές προβάδισμα πλέον για τη νίκη.
Μόλις μάλιστα οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Τζέιμς Γκιστ "βρήκαν το χέρι" τους από την περιφέρεια, όλα έγιναν πιο απλά. Ο Παναθηναϊκός των 2/13 τριπόντων μέχρι το 30ο λεπτό, είχε 3/3 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +18 (56-74) στο 34'38'', βάζοντας πρόωρο τέλος στις ελπίδες της Καβάλας για το ροζ φύλλο αγώνα.
Από εκεί κι έπειτα, το παιχνίδι ήταν πλέον τυπική διαδικασία με την Καβάλα να μειώνει απλά στο τελικό -6 (76-82), έχοντας πλέον το μυαλό της στο ματς της χρονιάς που ακολουθεί. Αυτό με τον Αρκαδικό στην Τρίπολη, όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν τα ρέστα τους για παραμονή. Κι αυτό γιατί αν οι "Αργοναύτες" ηττηθούν αποχαιρετούν την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, την ώρα που ο Αρκαδικός θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες πλέον για να καταφέρει να "σώσει" την κατηγορία.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-37, 52-57, 76-82.
Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 2, Ουίλιαμς 12, ΜακΚι 18 (4), Γκέλιος 4, Κρομά 12 (1), Σταμπουλής 4, Κοστόφ 16 (2), Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 3 (1), Λίβας 5 (1).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Φελντέιν 22 (4), Γκιστ 16, Καλάθης 4, Παπαγιάννης 6, Ουίλιαμς 13 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Φώτσης, Ραντούλιτσα 3, Διαμαντίδης 14 (2), Χάντερ 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου