Τελευταία Νέα

20/3/16

27η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής 3-0

Μυστακίδης
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μυστακίδη στο κακό πρώτο ημίχρονο και στο β΄ μέρος, έφτασε εύκολα στο 3-0 επί της Καλλονής με Κλάους και Κοροβέση. Επανεμφάνιση Ροντρίγκες μετά από 50 μέρες.
Μία άνετη νίκη και μία καλή εμφάνιση, για να δώσει συνέχεια στο διπλό επί του Παναιτωλικού,  έψαχνε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Στο εντός έδρας ντεμπούτο του Βλάνταν Ίβιτς ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με 3-0 της ομάδας της Μυτιλήνης (αποχαιρέτησε και μαθητικά τη Σούπερ Λίγκα), παίζοντας όμως καλό ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο είχε μία έξαρση μερικών λεπτών που έφερε το 1-0 στο 28΄ με το γκολ του Μυστακίδη.
Ο ΠΑΟΚ  με 4-3-3 είχε, όπως και στο Αγρίνιο, ισορροπία, απειλήθηκε ελάχιστα και είδε τον Αθανασιάδη (πενθούσε λόγω του θανάτου της γιαγιάς του) να σκοράρει και πάλι, γεγονός που αποδεικνύει ότι επί Ίβιτς το επιθετικό πλάνο βασίζεται πολύ στην αξιοποίησή του.
Στα θετικά, το δεύτερο διαδοχικό γκολ του Κοροβέση ως αλλαγή,  η επανεμφάνιση του Γκάρι Ροντρίγκες μετά από σχεδόν 50 μέρες (είχε να παίξει από το 1-1 με τον Ατρόμητο στις 30 Γενάρη), ενώ το αρνητικό σημείο είναι ο τραυματισμός του Μυστακίδη στον οπίσθιο μηριαίο που συνοδεύεται από φόβους για νέα θλάση. Όσο για την Καλλονή, σε γενικές γραμμές είχε μία αξιοπρεπή παρουσία, αλλά είναι εμφανές ότι πλέον ο υποβιβασμός έχει επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας. 
Αξιοσημείωτο, τέλος, ότι προς το φινάλε του αγώνα ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος των Μαρινάκη, Αλαφούζου και Μελισσανίδη.  

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Βοηθοί: Νίκος Καραισαρίδης, Αντώνης Δίπλαρης
Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (79' Μαλεζάς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (60' Κοροβέσης), Πέλκας, Μυστακίδης (67' λ.τ. Ροντρίγκες) και Αθανασιάδης
Καλλονή: Δαύκος, Ούκα, Γκόλιας, Μίκιτς, Τσαμπούρης (79' Γιουκάρης), Καλτσάς, Μπλάζιτς, Μανούσος, Μάρκοβιτς (61' Ξύδας), Φαβάλι (64' Σπυρόπουλος) και Γεωργίου
Κάρτες: 46' Χαρίσης.
Γκολ: 28' Μυστακίδης, 58' Αθανασιάδης, 76' Κοροβέσης

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ξεκίνημα του ματς και στο 5' το απ' ευθείας χτύπημα φάουλ από τον Κάτσε δεν ανησύχησε τον Δαύκο. Στο 8' ο Αλβανός έκανε το γέμισμα στην περιοχή της Καλλονής δίχως να προλάβει κάποιος παίκτης του "Δικεφάλου" να γίνει απειλητικός. Στο 11' ο Μυστακίδης κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, ωστόσο αυτό στην πορεία πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Η κεφαλιά του Βίτορ στο 14' μετά από σέντρα του Κάτσε έφυγε ψηλά άουτ ενώ το σουτ του Χαρίση στο 16' ήταν αδύναμο. Στο 18' ο Τζαβέλλας προσπάθησε να βρει τον Μυστακίδη αλλά ο Δαύκος βγήκε έξω από την περιοχή και έδιωξε με το κεφάλι. Στο 21' η Καλλονή κέρδισε κόρνερ, ο Μπλάζιτς έκανε το σουτ όμως κατέληξε άουτ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 24' από σουτ του τελευταίου. Γενικότερα το πρώτο 25λεπτο το τέμπο του αγώνα ήταν αργό και ο ΠΑΟΚ που είχε την κυριαρχία (με κατοχή 69%), δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία.
Πίεσε ο "Δικέφαλος" και άνοιξε το σκορ με Μυστακίδη.
Στο 26' ο Δαύκος βγήκε από την περιοχή και δυσκόλεψε τον Σκόνδρα στο να κάνει αυτός την σέντρα ενώ στο 27' ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία όταν ο Μίκιτς έδιωξε το σουτ του Κάτσε. Ο "Δικέφαλος" που είχε αρχίσει να πιέζει, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 28'. Ο Χαρίσης (από τα δεξιά) βρήκε τον Μυστακίδη και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-0. Στο 34' ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του Μπλάζιτς και στο 38' απομάκρυνε ο Αθανασιάδης μετά από κόρνερ που κέρδισε η Καλλονή. Στο 40' οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί αλλά μπερδεύτηκαν οι Μανούσος και Φαβάλι και το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή δεν ήταν καλό. Στην συνέχεια δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση και το ημίχρονο έληξε με 1-0.
Στο 47' ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ αλλά απομάκρυνε η άμυνα της Καλλονής ενώ ο Πέλκας στο 49' ξέφυγε από τον Ούκα, προσπάθησε να βρει τον ελεύθερο Μυστακίδη αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι χάθηκε η δυνατότητα ο "Δικέφαλος" να δημιουργήσει ευκαιρία. Ο Γεωργίου στο 53' προσπάθησε να βρει τον Φαβάλι σε κόρνερ και ο Τζαβέλλας έδιωξε σε κόρνερ το οποίο στην συνέχεια δεν το εκμεταλλεύτηκε η Καλλονή. Στο 55' ο Κάτσε έκανε το σουτ, ο Δαύκος απέκρουσε και ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα τα δίχτυα αλλά το γκολ του δεν μέτρησε γιατί υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 58' ωστόσο ο Κλάους χρίστηκε σκόρερ. Ο Λέοβατς έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Ελληνας φορ με ωραίο σουτ έκανε το 2-0.
Τραυματισμός Μυστακίδη και επανεμφάνιση Ροντρίγκες.
Στο 62' το σουτ του Σκόνδρα κατέληξε στην αγκαλιά του Δαύκου. Στο 67' ο Ροντρίγκες μετά από καιρό έκανε την επανεμφάνισή του στους αγώνες του ΠΑΟΚ (είχε μείνει στα... πιτς λόγω τραυματισμού) και αντικατέστησε τον Μυστακίδη που τραυματίστηκε (πρόβλημα στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο) κατά την διάρκεια του αγώνα.
Μάλιστα ο Ροντρίγκες έκανε ωραία ενέργεια στο 69', "έψαξε" τον Κοροβέση αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 70' ο Μανούσος έκανε δυνατό σουτ και αυτό κατέληξε άουτ. Στο 76' ο Κοροβέσης πέτυχε το γκολ μετά από σέντρα του Ροντρίγκες από τα δεξιά και έτσι έγινε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ. Κάπου εκεί ουσιαστικά είχε γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα αφού η Καλλονή που έτσι κι αλλιώς ήταν σε δύσκολη θέση, δέχτηκε το... τελειωτικό χτύπημα. Στο 85' ο Ροντρίγκες σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Δαύκος και μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος" να πάρει την δεύτερη σερί νίκη του με προπονητή τον Ιβιτς.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Κλάους να χάνει μία απίστευτη ευκαιρία σε τετ-α-τετ για να σημειώσει και δεύτερο προσωπικό γκολ, αφού με λόμπα έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δαύκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου