Τελευταία Νέα

18/3/16

H κλήρωση των "8" του Europa League!

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα βρεθεί σε γνώριμα λημέρια, αφού η Λίβερπουλ κληρώθηκε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Europa League. Βάσκοι εναντίον Ανδαλουσιάνων, με την Μπιλμπάο να πέφτει με την Σεβίλλη.
Πολλά κέφια είχε η κλήρωση των προημιτελικών του Europa League, αφού ο Γιούργκεν Κλοπ επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια πολύ νωρίτερα απ' ό,τι και ο ίδιος θα υπολόγιζε. Η Λίβερπουλ κληρώθηκε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ομάδα δηλαδή που πήρε από τις στάχτες και την απογείωσε, κατακτώντας μαζί της δυο πρωταθλήματα και πηγαίνοντας στον τελικό του Champions League.
Οι ρεντς, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλούνται να αφήσουν εκτός τους φορμαρισμένους Γερμανούς του Τόμας Τούχελ, του ανθρώπου που διαδέχτηκε τον Κλοπ στον πάγκο της Μπορούσια. Αν μη τι άλλο, αναμένονται ανατριχιαστικές στιγμές όταν πατήσει το πόδι του στο γήπεδο της πρώην ομάδας του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Από 'κει και πέρα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έπεσε με την Σεβίλλη. Ισπανικός εμφύλιος ή αλλιώς μάχη Βάσκων και Ανδαλουσιάνων. Ο "Τσινγκούρι" κοντράρεται με την κάτοχο του τροπαίου, ελπίζοντας σε... ρεβάνς, καθώς είχε χάσει τελικό UEFA από την Σεβίλλη όταν ήταν προπονητής της Εσπανιόλ. Ήταν λίγο πριν έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.
Εξάλλου, η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει τον πρώτο λόγο στις αναμετρήσεις με την πορτογαλική Μπράγκα, η οποία απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε στον προηγούμενο γύρο, ενώ η Βιγιαρεάλ είναι το φαβορί απέναντι στην Σπάρτα Πράγας που θα προσπαθήσει για την έκπληξη απέναντι στο "κίτρινο υποβρύχιο".
Τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (14 Απριλίου). Η κλήρωση για τα ημιτελικά θα γίνει 18 Απριλίου και τα ματς 28 Απριλίου και 5 Μαΐου αντίστοιχα. Όσο για τον τελικό, θα πραγματοποιηθεί στο "Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ" της Βασιλείας στις 18 Μαΐου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου