Τελευταία Νέα

3/4/16

29η Aγωνιστική Γ Εθνικής (1ος 'Ομιλος) : Άρης - Εορδαϊκός 3-2

Ο Άρης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε με 3-2 τον Εορδαϊκό κι εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Football League.
O "εφιάλτης" της Γ' Εθνικής - στην οποία κατέληξε μετά τον υποβιβασμό της σεζόν 2013/2014 - έλαβε τέλος για τον Άρη, και μαθηματικά. Οι "κίτρινοι" νίκησαν με 3-2 τον Εορδαϊκό, κατέλαβαν και μαθηματικά την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας (πρωταθλητής στον 1ο όμιλο), κερδίζοντας από την Κυριακή την άνοδο στη Football League, σε μια αναμέτρηση την οποία είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά σε live streaming από το Sport24.gr σε συνεργασία με το Metrosport.gr.
Ο Εορδαϊκός μπήκε πιο δυνατά στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κι άνοιξε το σκορ, 11 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης όταν Μαυροματίδης επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Τζινάρ δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο βάθος της εστίας του.
Εξίσου γρήγορη ήταν η αντίδραση του Άρη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τάτος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μελισσάς πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χρυσοστομίδη, ο οποίος πραγματοποίησε κακή έξοδο. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Πασχάλη Μελισσά, την τρέχουσα σεζόν. 
Στο 21΄, ο Γεωργιάδης γύρισε μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Τάτος κοντρόλαρε, έκανε το σουτ στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους "κίτρινους", και φθάνοντας τα εννιά γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Στο 38ο λεπτό, ο Εορδαϊκός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Χαραλαμπίδης γύρισε από αριστερά, ο Γιόνδης έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζινάρ.
Στο 44ο λεπτό, ο Άρης κέρδισε το πέναλτι, μετά από ανατροπή του Τσουμάνη. Ο Αντώνης Καπνίδης ανέλαβε την εκτέλεση και το έκανε εύστοχα, στο 45', κάνοντας το 3-1 για τον Άρη και φθάνοντας τα 17 γκολ. Στο 53ο λεπτό, το σουτ του Τάτου, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χρυσοστομίδη.
Ο Εορδαϊκός μείωσε σε 3-2, στο 67ο λεπτό, με το εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής του Μαυροματίδη, δεύτερο για τον αρχηγό της φιλοξενούμενης ομάδας, στο ματς. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
 Τα "κλειδιά" της ανόδου.
Σαφώς και τα εύσημα της ανόδου, πρέπει να αποδοθούν στον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Αναστόπουλο. Ο 58χρονος τεχνικός κατάφερε να φτιάξει ένα "κράμα" έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Πασχάλης Μελισσάς, Βασίλης Ρόβας (πέρασε την ίδια περιπέτεια με επιτυχία με τη φανέλα της ΑΕΚ), Ανδρέας Τάτος, Μάουρο Πόι, αλλά κι ο Κόκε. Ο Ισπανός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και τους "κίτρινους" μετά το 2011 και την περιπλάνησή του σε Ράγιο Βαγιεκάνκο, Χιούστον, Μπακού, Ρέγκενσμπουργκ, Μπλούμινγκ (Βολιβία) και Νόρθιστ Γιουνάιτεντ (Ινδία).
Μπορεί ο Κόκε να μην είναι στο πρότερο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά η εμπειρία του ήταν καθοριστική για να διατηρηθεί η ισορροπία στην ομάδα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι  Ντούνης, Ιντζίδης και Καπνίδης. Ο τελευταίος, παραβίασε 17 φορές τις αντίπαλης εστίες του Άρη, την τρέχουσα σεζόν. 
Ο απολογισμός του Άρη σε 27 ματς στο τρέχον πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ήταν 24 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Οι "κίτρινοι" παραβίασαν τις αντίπαλες εστίες 63 φορές, ενώ είδαν τη δική τους να παραβιάζεται μόλις 16, συγκεντρώνοντας συνολικά 74 βαθμούς.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΡΗΣ: Τζινάρ, Γεωργιάδης, Ρόβας (46' Καζναφέρης), Μελισσάς, Ιντζίδης, Πόι (80' Εν'Λουντουλού), Τσουμάνης, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης, Κόκε (74' Καλογέρης).
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Χρυσοστομίδης, Σαββίδης, Σερσέμης, Λιάμης, Κλάζογλου, Κουλίδης, Μπίκος (90' Αμπατζίδης), Μαυροματίδης, Μπλιζνάκοφ (86' Αμαραντίδης), Χαραλαμπίδης (84' Ιωαννίδης) Θ. Γιόνδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου