Τελευταία Νέα

17/4/16

30η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 την Ξάνθη στα "Πηγάδια" χάρη σε γκολ του Τσουκαλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, τερμάτισε έκτος και περιμένει να δει αν θα μπει πλέι οφ αναλόγως με την αδειοδότηση του Πανιωνίου.
'Eκανε το καθήκον του και πλέον περιμένει. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από τα "Πηγάδια", επικρατώντας 1-0 της αδιάφορης Ξάνθη, τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον περιμένει να δει αν θα πάρει άδεια ο Πανιώνιος, ώστε να ξέρει αν θα τον αντικαταστήσει στα πλέι οφ ή θα συμμετάσχουν οι "κυανέρυθροι".
Ο Τσουκαλάς ήταν εκείνος που σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα με διαγώνιο σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το γκολ αυτό έφτανε και περίσσευε για να μπορέσει η ομάδα του Γιάννη Πετράκη να πάρει τους βαθμούς που ήθελε, φτάνοντας τους 42, την ώρα που οι ακρίτες έμειναν στους 33 και τερμάτισαν στην 13η θέση.
Να τονιστεί ότι πριν τον αγώνα τιμώθηκαν οι Μπέρτος και Γούτας, καθώς και ο μασέρ της Ξάνθης, Καδρή Ισμέτ, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από την σεζόν 1981-81 και συνταξιοδοτείται. Το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης,
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Skoda Ξανθη Arena"
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Βασίλειος Καμπούρης
Τέταρτος: Γεώργιος Μιχαηλίδης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σκουρτάι (46' Καπετάνος), Νιέτο (46' Ορφανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά, Ντιμιτρόφ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (59' Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Ίλιτς (87' Κοζορώνης), Ριβέρα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κούτρης (72' Καρανίκας).
Γκολ: 45'+2' Τσουκαλάς
Κάρτες: 37' Τζημόπουλος, 51' Κούτρης, 73' Λίλα, 79' Ορφανίδης, 94' Ηλιάδης
Ανασκόπηση αγώνα:
Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στο ξεκίνημα και τα πρώτα λεπτά του ματς δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα το ιδιαίτερο μπροστά από τις δυο εστίες. Η πρώτη... ενόχληση ήρθε από τον Ντιμιτρόφ (14'), το σουτ του οποίου χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει ο Περιστερίδης. Έξι λεπτά μετά, σωστά δεν μέτρησε γκολ του Ίλιτς, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος την στιγμή που υποδέχτηκε την μπάλα από το γύρισμα του Τσουκαλά.
Στο 25', ο Νιέτο είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε, με την Ξάνθη να συνεχίζει να πιέζει και είχε δυο ακόμη καλές στιγμές με τους Σκούρτη και Λουσέρο στο 30' και στο 37' αντίστοιχα. Ο Περιστερίδης χρειάστηκε να επέμβει και στο 42' στην προσπάθεια του Μπαξεβανίδη.
Αφού, λοιπόν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι η ομάδα που χάνει ευκαιρίες, δέχεται γκολ. Όπερ και εγένετο στις καθυστερήσεις, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή των ακριτών, η μπάλα έφτασε στον Τσουκαλά και εκείνος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου