Τελευταία Νέα

17/4/16

30η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1

Με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει πέντε γκολ σε 38 λεπτά ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 6-1 του Πανθρακικού, ικανοποίησε με την απόδοση του τον κόσμο που βρέθηκε στην Λεωφόρο και αν αφαιρεθούν οι βαθμοί από την ΑΕΚ θα πάρει τη 2η θέση στη βαθμολογία.
'Exοντας σε δαιμονιώδη μέρα τον Μάρκους Μπεργκ και τους Λέτο, Βιγιαφάνιες να μοιράζουν τη μια ασίστ μετά την άλλη ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 6-1 του Πανθρακικού που είχε ήδη υποβιβαστεί και πρόσφερε γκολ και θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Λεωφόρο.
Οι πράσινοι με τον Σουηδό να πετυχαίνει πέντε γκολ σε 38 λεπτά αγώνα πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη τους και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, αν ισχύσει και η αφαίρεση βαθμών της ΑΕΚ, θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας και θα μπουν στα playoff ως επικεφαλής.
Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανέστατη με τον Παναθηναϊκό να μην δυσκολεύεται σε κανένα σημείο του αγώνα και να αποδίδει σπουδαίο ποδόσφαιρο, με ωραίους συνδυασμούς κατά διαστήματα, κυρίως με την τριπλέτα των Λέτο, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό με αρκετές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Αστέρα με τους Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Λέτο να επιστρέφουν στην ενδεκάδα ενώ βασικοί έπαιξαν και οι Λαγός, Χουχούμης, Γιαννακόπουλος με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτου του στην Super League.
Από την άλλη η ομάδα της Κομοτηνής στο τελευταίο της παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία παρατάχθηκε και αυτή με αρκετά νέα πρόσωπα με τον Στοίνοβιτς να θέλει να δώσει ευκαιρία σε κάποιους παίκτες που δεν είχαν παίξει να αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Όπως αναμενόταν το τριφύλλι είχε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με τους Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ να είναι αρκετά δραστήριοι έψαξε από νωρίς για ένα γκολ. Μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Σουηδό που πέτυχε χατ τρικ στο πρώτο 45' λεπτό έφτασε στο άνετο 3-0 με τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο ίδιο διάστημα μάλιστα οι πράσινοι είχαν 13 τελικές, οι εννιά προς την εστία και είχαν απειληθεί ελάχιστα.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τη μείωση του σκορ στα πρώτα λεπτά από τον Πανθρακικό έδειξε να μην αγχώνεται και να συνεχίζει να παίζει το ίδιο καλά. Οι πράσινοι συνέχισαν να απειλούν με μπροστάρη τον Μπεργκ, πίεζαν σε κάθε μήκος και πλάτος και απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο δεύτερο 45λεπτο φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη της φετινής σεζόν και το τελικό 6-1 μετά τα πέντε γκολ του Μπεργκ και το ένα από τον Βιγιαφάνιες.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος διαιτητής: Βάτσιος (Δυτική Αττική)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Μέστο, Χουχούμης, Τελάντερ, Μολέντο, Λαγός, Λουντ (46' Εβανζελίστα), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (59' Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ (77' Μπουμάλ).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Στοίνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελλίσης, Μπουγαίδης (55' Νικόλτσης), Ηλιάδης (15' Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσος, Μπαϊκαρά, Τσιάρας (77' Ψάλτης).
Γκολ: 23'-42'-45+ 52'-61' Μπεργκ, 71' Βιγιαφάνιες/49' Μουδούρογλου
Κίτρινες: 26' Μπαϊκαρά.
Έβγαζε "φωτιές" η τριπλέτα Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό όταν ο Λέτο μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 15' ο Καλτσάς από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο κέντρο και ο Τζελέπης έδιωξε.
Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Βιγιαφάνιες μετά από μια εκτέλεση φάουλ σήκωσε την μπάλα. Ο Χασομέρης προσπάθησε να απομακρύνει με την μπάλα να φτάνει στον Καλτσά ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε πάνω στον Τζελέπη που είχε βγει γρήγορα και του είχε κλείσει το οπτικό πεδίο.

Καρποφόρησε η υπεροχή.

Στο 23' καρποφόρησε η επιθετική υπεροχή του Παναθηναϊκού με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει μια πολύ έξυπνη κάθετη πάσα προς τον Λέτο. Ο Αργεντινός από πλάγια αριστερά θέλησε να πλασάρει αλλά η μπάλα πήρε διαφορετικά φάλτσα και κατέληξε σε ασίστ προς τον επερχόμενο Μπεργκ ο οποίος από κοντά με προβολή έκανε το 1-0.
Οι πράσινοι συνέχιζαν να απειλούν και στο 29' ο Μέστο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά η οποία έφυγε λίγο έξω.
Οι παίκτες του τριφυλλιού πίεζαν τους αντιπάλους τους αναγκάζοντας τους να κάνουν λάθη. Στο 37' ο Λουντ πίεσε, έκλεψε την μπάλα και με την μια έδωσε στον Μπεργκ. Ο Σουηδός έξω από την περιοχή έπιασε ένα ωραίο σουτ αλλά ο Τζελέπης απομάκρυνε σε κόρνερ.
Το κόρνερ από τα αριστερά εκτελέστηκε με πάσα στον Καλτσά. Ο άσος του Παναθηναϊκό έκανε τη σέντρα με τον Τελάντερ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μπουγαίδη και να καταλήγει στον Μολέντο ο οποίος ήρθε από πίσω και την έσπρωξε στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε, κακώς όμως, ως οφσάιντ καθώς ο Βραζιλιάνος και καλυπτόταν ενώ η μπάλα κατέληξε σε αυτόν από τα πόδια αντίπαλου αμυντικού.

Δυο γκολ σε πέντε λεπτά.

Οι ποδοσφαιριστές του Αντρέα Στραματσόνι έψαχναν ένα ακόμη γκολ πριν φύγει το ημίχρονο και αυτό ήρθε στο 42' όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε εξαιρετική κάθετη προς τον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Τζελέπη και με όμορφο πλάσε έγραψε το 2-0.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το τριφύλλι πέτυχε και τρίτο γκολ και πάλι με τον Μπεργκ. Ο Μέστο από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Λέτο έκανε με τη μια στο πλασέ το οποίο έδιωξε σωτήρια ο Τζελέπης με την μπάλα να μην απομακρύνεται και τον Σουηδό στραίκερ από κοντά να κάνει το 3-0 πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Μείωσε προσωρινά ο Πανθρακικός.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στραματσόνι πέρασε τον Εβανζελίστα στο ματς αντί του Λουντ θέλοντας να δώσει χρόνια και στον Βραζιλιάνο άσο μην αλλάζοντας τίποτα στην διάταξη των πράσινων.
Το τριφύλλι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους μπήκε πιο χαλαρά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του σκορ από τον Πανθρακικό. Ήταν το 49' όταν σε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και από τα αριστερά ο Μουδούρογλου βγήκε στα πλάγια ανενόχλητος, εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδος του Γιαννακόπουλου και από δύσκολη θέση πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-1.

Ωραίες συνεργασίες Λέτο, Μπεργκ.

Το γκολ αυτό "ξύπνησε" τον Παναθηναϊκό ο οποίος ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Στο 52' ο Λέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρου, γύρισε έφυγε προς την αντίπαλη εστία και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στον Μπεργκ ο οποίος με πλασέ έκανε τέσσερα τα προσωπικά του τέρματα και διαμόρφωσε το 4-1.
Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα με πάσα προς τον Λέτο με τον Αργεντινό να επιχειρεί ένα πολύ δυνατό σουτ και τον Τζελέπη να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του νεαρού γκολκίπερ.
Στο 61' και πάλι οι Μπεργκ, Λέτο συνεργάστηκαν άψογα με τον Σουηδό να δίνει στον Αργεντινό και αυτός με την μια την γύρισε και πάλι στον Μπεργκ ο οποίος με πλασέ πέτυχε το πέμπτο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το 5-1.
Δοκάρι ο Λαγός, γκολ ο Βιγιαφάνιες.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και για άλλα τέρματα και στο 64' παραλίγο να επιτευχθεί ένα τρομερό τέρμα όταν σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Πανθρακικού η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε δυνατά με την μπάλα να φτάνει στον Λαγό. Ο νεαρός μέσος χωρίς να στο σκεφτεί έπιασε έναν "κεραυνό" ο οποίος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζελέπη.
Το τριφύλλι έφτασε σε ένα ακόμη γκολ στο 71' της αναμέτρησης όταν ο Βιγιαφάνιες από τα αριστερά έκανε μια σέντρα σουτ η μπάλα έσκασε στο έδαφος, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Τζελέπη για το 6-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Βέβαια το τριφύλλι δεν σταμάτησε εκεί. Απλά όποιες προσπάθειες είχαν οι πράσινοι στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν βρήκαν δίχτυα. Αρχικά στο 73' μετά από ωραίο ένα-δυο των παικτών του Παναθηναϊκού ο Εβανζελίστα έστρωσε στον Λέτο αλλά το σουτ του Αργεντινού δεν ήταν τόσο δυνατό και ο νεαρός πορτιέρο απέκρουσε την μπάλα.
Στο 88' ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ όταν ο Βλαχοδήμος σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ όμως. Η τελευταία χαμένη ευκαιρία των πράσινων ήρθε στις καθυστερήσεις. Πολύ καλή ενέργεια από τον Εβανζελίστα που απέφυγε με ωραία προσποίηση τον αντίπαλο του έκανε τη σέντρα αλλά ο Λέτο μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου