Τελευταία Νέα

16/4/16

Play off Α1 Προ-Ημιτελικά : Άρης - Νέα Κηφισιά 78-60 (1ος Αγώνας).

Ο Άρης επικράτησε εντός έδρας της Κηφισιάς (78-60) για τον πρώτο προημιτελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με το τελικό +18 να είναι πάντως πλασματικό. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντόμινικ Ουότερς, που συνέβαλε τα μέγιστα στο "ξέσπασμα" του τελευταίου πενταλέπτου.
Το πρώτο (από τα δύο) βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έκανε ο Άρης, που επιβλήθηκε εντός έδρας της Κηφισιάς (78-60) για τους προημιτελικούς των playoffs. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δυσκολεύτηκε σημαντικά απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αλλά χάρη στο "ξέσπασμα" του τελευταίου πενταλέπτου κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Έτσι, έκανε το 1-0 στη σειρά και σε μία εβδομάδα (23/4, 18:00) έχει τη δυνατότητα να "καθαρίσει" με την πρόκριση, εφόσον επικρατήσει στο Ζηρίνειο. Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη των "κιτρίνων" επί της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:


Ο Τζέρελ ΜακΝιλ "άγγιξε" το τριπλ νταμπλ (15π., 8ριμπ., 7 ασ.), αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ντόμινικ Ουότερς. Ο πλεϊμέικερ του Άρη αποτέλεσε το "Α" και το "Ω" του "ξεσπάσματος" των γηπεδούχων στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, την οποία ολοκλήρωσε έχοντας 18 πόντους (με 2/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 λάθος σε 33'07''.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:


Στο διάστημα από το 34'49'' (57-53) μέχρι το 35'35'' (64-53), με τον Άρη να "τελειώνει" κάπου εκεί το παιχνίδι και να εξασφαλίζει την πρώτη νίκη στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:


Οι "κίτρινοι" πέτυχαν 18 πόντους από αιφνιδιασμό, την ώρα που οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:


Ο Άρης ήταν εκτός ρυθμού, κάτι που "φώναζε" από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Χάγκινς να είναι άστοχος από το "βαμμένο". Κι όσο ο Αμερικανός σέντερ δεν έβρισκε τον στόχο, τόσο πιο δύσκολο γινόταν για τους "κίτρινους" να βρουν σκορ. Από την άλλη, η Κηφισιά αποτάθηκε στα περιφερειακά σουτ, με τους Γκίκα (3/3) και Κασελάκη (1/1) να "πυροβολούν" ακατάπαυστα στα τελευταία δύο λεπτά της πρώτης περιόδου και να αποτελούν του βασικούς λόγους που οι "κόκκινοι" έφτασαν στο +7 (13-20).
Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τη νωθρότητα των αντιπάλων τους, προστάτευσαν τη ρακέτα τους και χάρη στον Γλυνιαδάκη που είχε τον πλήρη έλεγχο στις δύο ρακέτες, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (33-35). Ήταν εμφανές πάντως πως σιγά σιγά ο Άρης άρχιζε να βρίσκει ρυθμό και να πηγαίνει το παιχνίδι σε πιο γρήγορες επιθέσεις.
Όσο περνούσε η ώρα στο β' ημίχρονο, ήταν εμφανές πως οι "κίτρινοι" θα κατάφερναν εν τέλει να προηγηθούν. Το κατάφεραν αρχικά στο φινάλε της τρίτης περιόδου (52-48), πριν "πατήσουν το γκάζι" στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Με τον Ουότερς να "ξεσπά" άλλωστε από το 34'49'' μέχρι το 35'35'', ο Άρης βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (64-53) και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.
Παρά τις προσπάθειες των Χογκ και Κασελάκη, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν κατάφερε να αντιδράσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Γκίκας είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ. Κάτι που έδωσε την αφορμή στους "κίτρινους" να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο στο σκορ, με το τελικό +18 (78-60) πάντως να είναι πλασματικό και να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, αφού η Κηφισιά έδειξε ικανή για την έκπληξη μέχρι τα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου.
Έτσι, ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, κάτι που θα μπορέσει να διευθετήσει οριστικά σε μία εβδομάδα (23/4, 18:00) στο Ζηρίνειο.
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-35, 52-48, 78-60.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 13 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Ουότερς 18 (4), Χάγκινς 2 (1/6 σουτ), Μούρτος 3 (1), ΜακΝιλ 15 (3 τρίπ., 8 ριμπ., 7 ασ.), Ξανθόπουλος 5 (1), Δήμας 3 (1), Πελεκάνος, Ζάρας 3 (1/7 σουτ), Κοέν 6, Σίμτσακ 10 (10 ριμπ.).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 14 (2), Χογκ 14 (8 ριμπ.), Γλυνιαδάκης 10, Χατζηνικόλας, Γκίκας 10 (3), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 6, Ελ Αμίν, Σπυριδωνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου