Τελευταία Νέα

28/5/16

Θέσεις 3-4 Α1 : ΑΕΚ - Άρης 89-81 (3-1).

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε για τρίτη φορά σε δέκα ημέρες του Άρη (89-81) και τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Κορυφαίοι οι Μαλίκ Χέρστον (24π.) και ΤζεϊΚόβαν Μπράουν (22π.) για την ΑΕΚ, με το παιχνίδι να στιγματίζεται από την επίθεση στον Νίκο Λάσκαρη.
Τέλος καλό, όλα καλά για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβς επιβλήθηκε του Άρη (89-81) για τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν την εξαιρετική εμφάνιση των Μαλίκ Χέρστον (24π.) και ΤζεϊΚόβαν Μπράουν (22π.) και σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν στον Άρη στη διάρκεια της αναμέτρησης, κράτησαν μέχρι τέλους τα ηνία.
Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είδε μεν τον Τζαμέλ Χάγκινς να επιστρέφει στη δράση μετά από περίπου ένα μήνα (για 3'08''), από την άλλη όμως έχασε τον Σπύρο Μούρτιο στη δεύτερη φάση του αγώνα (0'39''), όσο και τον Ντόμινικ Ουότερς στο 32'40'' με πρόβλημα στο γόνατο.
Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για τις δύο ομάδες στιγματίστηκε όμως, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην ανάπαυλα, όταν οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά και πέταξαν αντικείμενα στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Νίκο Λάσκαρη. Η ένταση που δημιουργήθηκε για αρκετή ώρα είχε ως αποτέλεσμα, όπως είναι φυσιολογικό, την έντονη δυσαρέσκεια του "ισχυρού άνδρα" των "κιτρίνων", ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως : "έχουν πέσει αντικείμενα προς εμένα. Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν ήθελε να παρέμβει δυναμικά στο σκηνικό που δημιουργήθηκε. Απ ότι φαίνεται φοβάται τους οπαδούς της. Δεν ήθελε να παρέμβει. Φοβόταν ότι αν παρέμβει πιο δυναμικά, θα υπάρξουν επεισόδια. Το κατανοώ αυτό. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ είχε υποδειγματική συμπεριφορά στους καλεσμένους της. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε. Φοβάμαι ότι αυτό έχει να κάνει με τις δηλώσεις και την ανακοίνωση που βγάλαμε. Αυτό ήθελαν, να γίνει χαμός. Έλεγαν τα ίδια και τα ίδια: "Βγάλατε ανακοίνωση; Θα δείτε τι θα πάθετε". Δεν πιστεύω πως υπάρχει δόλος, ότι ήταν ηθελημένο. Ανακινήθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ για να γίνουν όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο να αναφέρονται διαρκώς στις δηλώσεις μας. Δεν είναι τυχαίο ότι μας βρίζουν οι χούλιγκαν και λένε για τις ανακοινώσεις που βγάλαμε. Εμείς ζητήσαμε κάποια μέτρα ασφαλείας. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι".
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ:
Ο Μαλίκ Χέρστον "υπέγραψε" τη νίκη της ΑΕΚ έχοντας 24 πόντους (με 7/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/7 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες σε 34'22'', σε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όταν η "Ένωση" ανέβασε την απόδοσή της φτάνοντας στο +10 (78-68), την ώρα που ο Άρης έβλεπε τον Ντόμινικ Ουότερς να αποχωρεί τραυματίας.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Η ΑΕΚ πέτυχε 24 πόντους εκμεταλλευόμενη τα λάθη του αντιπάλου της, την ώρα που ο Άρης πήρε μόλις 7 πόντους από το ίδιο στατιστικό κομμάτι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι, φτάνοντας με άνεση στο +9 (17-8) στο 5' πριν ο Άρης αντιδράσει. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα, ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και κάπως έτσι κατάφεραν να ρίξουν σημαντικά τη διαφορά (22-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Όσο μάλιστα ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (3/13 στο ημίχρονο), ήταν δύσκολο να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στον τέταρτο μικρό τελικό, με το +4 (43-39) να οδηγεί τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο β' μέρος, με τον Άρη να παλεύει για την ανατροπή, αλλά τους Χέρστον (24π.) και Μπράουν (22π.) να φέρνουν την... ηρεμία στο "στρατόπεδο" της ομάδας τους. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους τέσσερις πόντους, με τον τραυματισμό του Ουότερς στο 33' να περιορίζει ακόμη περισσότερο τις επιλογές των φιλοξενούμενων. Οι Ουάιτ (16π.) και ΜακΝιλ (13π.) πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά τα χαμένα περιφερειακά σουτ σε συνδυασμό με τις σωστές επιλογές της ΑΕΚ, έδωσαν στην "Ένωση" τη νίκη (89-81) και μαζί την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, βάζοντας τέλος σε μία πολύ δύσκολη χρονιά.
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 43-39, 73-64, 89-81.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 14 (1), Χέρστον 24 (2), Μπράουν 22 (4), Κατσίβελης 2, Μαυροειδής 5 (8 ριμπ.), Παπαντωνίου 2, Μιλόσεβιτς 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Κάρτερ 7 (1), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 6 (1), Μάικλ.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 16 (7 ριμπ.), Ουότερς 17 (3), Μούρτος, Σίμτσακ 4, ΜακΝιλ 13 (1), Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 6 (1), Χάγκινς 3, Κοέν 10 (1).

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ  3-1


Game 1: Άρης - ΑΕΚ 67-77
Game 2: ΑΕΚ - Άρης 89-84
Game 3: Άρης - ΑΕΚ 74-69
Game 4: ΑΕΚ - Άρης 89-81

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου