Τελευταία Νέα

31/5/16

6η αγωνιστική των play-off της Superleague : Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0

Σε βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη από την ΑΕΚ και την πήρε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μασούρα, για την τελευταία (6η) αγωνιστική των Playoffs.
'Eτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη δεν μπορούσε με οποιοδήποτε αποτέλεσμα να ορίσει τις… τύχες των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Όμως ο Πανιώνιος έδειξε σ’ ένα ματς που ήταν γιορτή για την έξοδο του στην Ευρώπη, πως την ήθελε πολύ αυτή τη νίκη. Πολύ περισσότερο από την ΑΕΚ που πήγε στη Νέα Σμύρνη με πολλή κούραση, πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ο Πανιώνιος την ήθελε τη νίκη, την κυνήγησε και την πήρε τελικά με 1-0.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης - Καραγκιζόπουλος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης (70’ Πατσατζόγλου), Τασουλής, Μασούρας, Σιώπης, Κόρμπος, Αργυρόπουλος, Χαλκιαδάκης (86’ Πινιώτης), Μπαργκάν, Βιγιάλμπα (66’ Ποζατζίδης)
ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (86’ Βλαχομήτρος), Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ζουκουλίνι (46’ Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (68’ Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης.
Γκολ: 41΄Μασούρας.
Κάρτες:  38’ Ζουκουλίνι.

H ανασκόπηση του αγώνα:

Πέντε εναντίον δυο.
Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, τόσο ο Πανιώνιος όσο και η ΑΕΚ, ξεκίνησαν το ματς στη Νέα Σμύρνη με ενδεκάδες σχεδόν… πειραματικές. Είναι χαρακτηριστικό πως στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, υπήρχαν μόλις πέντε ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς που συνήθως ξεκινούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στα ματς του πρωταθλήματος. Όσο για την ΑΕΚ, με εξαίρεση τον Μπαρμπόσα και τον Αραβίδη, όλοι οι υπόλοιποι της ενδεκάδας είχαν λίγες συμμετοχές ως «βασικοί» στην φετινή σεζόν. Επομένως εκτός από το ζήτημα και της κούρασης και της έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου και οι δυο ομάδες θα έπρεπε να διαχειριστούν και αυτός της συνοχής. Κάτι που ειδικά για την ΑΕΚ, φάνηκε από το πρώτο λεπτό πως θα είναι πρόβλημα. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καθόλου σωστά με πολλά λάθη απ’ όλους τους μέσους και πολλά ζητήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Ειδικά από την στιγμή που ο Μπουονανότε που έπρεπε λόγω… ρόλου να δώσει τον ρυθμό, δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Από την άλλη μεριά ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει καλύτερα πατήματα στο γήπεδο. Κυρίως διότι φαινόταν να θέλει περισσότερο το ματς και γι αυτό και πρέσαρε περισσότερο χαμηλά στην άμυνα της ΑΕΚ. Και μάλιστα μ’ αυτό το πρέσινγκ έπαιρνε δεύτερς και τρίτες επιθέσεις, από τις οποίες απείλησε πρώτα με τον Μπαργκάν και μετά με τον Σιώπη. Η ΑΕΚ είχε απάντηση στις δυο ευκαιρίες του Πανιωνίου, με δυο χαμένα σουτ εξ επαφής πρώτα του Μπουονανότε στο 20’ και μετά του Μπαρμπόζα στο 23’.
Το ήθελε, το πέτυχε.
Ωστόσο με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο που η ΑΕΚ κάπως πίεσε σωστά την άμυνα του Πανιώνιου, γενικώς οι φιλοξενούμενοι είχαν προβλήματα συνοχής. Και τα εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που το ήθελαν το γκολ και το έψαξαν πολύ πιο… φανατικά από τους αντιπάλους τους. Τελικά το βρήκαν από μια στημένη φάση. Από κόρνερ, ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε λάθη στα μαρκαρίσματα της ΑΕΚ και εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.
Μια ευκαιρία, ένα δοκάρι και… τέλος.
Θεωρητικά το γκολ που μπήκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, θα άνοιγε πολύ το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλωστε επί της ουσίας καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε τίποτα να χάσει. Την… θεωρία αυτή ενίσχυσε ο τρόπος που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47 λεπτό ο Χαλκιαδάκης μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαρόχα, ενώ ο Μπαργκάν που πήρε το «ριμπάουντ» δεν κατάφερε να σκοράρει ουσιαστικά σε κενό τέρμα. Δυο λεπτά μετά, ο Πλατέλλας «τρύπησε» με κάθετη πάσα την άμυνα του Πανιωνίου, ο Αραβίδης μπήκε στη περιοχή, σούταρε διαγώνια αλλά με τα… ακροδάκτυλα του ο Γιαννιώτης έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά, η… θεωρία περί ανοικτού παιχνιδιού, διαψεύστηκε στην πράξη. Η ΑΕΚ είχε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει ευκαιρίες. Και κάποιες καλές σέντρες μέσα στην περιοχή, κυρίως από τον Μπαρμπόζα, πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Όσο για τον Πανιώνιο, δυο καλές προσπάθειες του Μπαργκάν, τις σταμάτησε ο Λαμπρόπουλος. Και έτσι το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς άλλες μεγάλες φάσεις και κυρίως άλλο γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου