Τελευταία Νέα

7/8/16

Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, αλλά γνώρισε την ήττα (1-0) στην Κωνσταντινούπολη από τη Μπεσίκτας. 
Καμία σχέση με την παρουσία του στις δύο αναμετρήσεις με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Μπεσίκτας το βράδυ του Σαββάτου (7/8) στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πειραιώτες μπορεί να ηττήθηκαν 1-0, αλλά τουλάχιστον είχαν ευκαιρίες.
Μεγαλύτερο κέρδος θα λέγαμε η παρουσία των πιτσιρικάδων, που έδειξαν πως αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες. Στο Vodafone Arena, παρουσία 20.000 θεατών, οι Τούρκοι επικράτησαν με γκολ του Σισμάνογλου, αν και οι Πειραιώτες άξιζαν κάτι καλύτερο. Σημειώνεται όι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν από τις 20 Ιουλίου, όταν και είχαν ηττηθεί με 3-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Βίκτορ στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος εξακολουθεί και είναι σε αναζήτηση του διαδόχου του.
Με 4-3-3 η βασική ενδεκάδα.
Ο Βίκτορ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό στο "Vodafone Arena" με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Λεάλι. Δεξί μπακ ο Βούρος, στόπερ οι Ρέτσος και Μποτία, με αριστερό οπισθοφύλακα τον Ντε λα Μπέγια. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής απαρτιζόταν από τους Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ και Μπουχαλάκη, ενώ αυτή της επίθεσης από Σεμπά (κορυφή), Μανθάτη (αριστερά) και Πάρντο (δεξιά).
"Πατούσε" καλύτερα μετά το 25'.
Η Μπεσίκτας είχε την υπεροχή με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Είχε την κυκλοφορίας της μπάλας και η πρώτη της άξια αναφοράς ευκαιρία σημειώθηκε στο 15'. Ο Φράι έκανε το σουτ μέσα και δεξιά στην περιοχή, έπεσε και μπλόκαρε ο Λεάλι. Οι Πειραιώτες πάτησαν την αντίπαλη περιοχή για πρώτη φορά στο 16'. Ο Μανθάτης, ο οποίος ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε. Στο 23' χάθηκε καλή ευκαιρία για τους Τούρκους του Σενιόλ Γκιουνές. Σουτ του Σαχάν μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι. Μετά το 25' οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να πατούν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Εκείνο λεπτό ο Μανθάτης έβγαλε σέντρα από αριστερά στην "καρδιά" της περιοχής της Μπεσίκτας, αλλά ο Μαρσέλο έδιωξε με κεφαλιά πριν ο Ρέτσος στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντε λα Μπέγια να σεντράρει, με τον Μιλιβόγεβιτς να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να αστοχεί.
Ο Βούρος, που ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, κουβάλησε στο 31' αρκετά μέτρα τη μπάλα, έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Μπόικο δυσκολεύτηκε αλλά απέκρουσε.
Άλλαζε τους τρεις της επίθεσης.
Ο Βίκτορ άλλαζε διαρκώς θέσεις τους Σεμπά, Πάρντο και Μανθάτη. Για παράδειγμα ο Πάρντο κάποια στιγμή πέρασε στην κορυφή και δεξιά ο Σεμπά. Στο 33' ο Μανθάτης πραγματοποίησε μια έξοχη ντρίμπλα, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του  Όγκουζχαν, έκανε το παράλληλο γύρισμα - σουτ, αλλά απομάκρυνε ο Μπόικο. Στο 39' ήταν ο Μπουχαλάκης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά,  ο Μποτία έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους το σουτ του Πάρντο στο 43', που εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ της Μπεσίκτας. Ένας Ολυμπιακός που είχε αρκετά καλή παρουσία στο 45λεπτο. Δεν είχε σχέση δηλαδή με την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο Ισραήλ. Οι πιτσιρικάδες της ενδεκάδας ήταν εξαιρετικοί, χωρίς να υποπέσουν σε λάθη. Ο Μανθάτης για παράδειγμα ήταν ο πιο δραστήριος, ο Ρέτσος πρώτος σε μονομαχίες, ενώ ο Βούρος το πάλεψε δεξιά στα μετόπισθεν. Το μόνο αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως υπήρχε ένα κενό ανάμεσα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, αν και υπήρξαν ευκαιρίες, που αν κάποια είχε αξιοποιηθεί, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ.
Πρώτη φάση στο β' μέρος και γκολ.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Βίκτορ έριξε στο ματς τον Καμπιάσο αντί του Μιλιβόγεβιτς και τον Ντα Κόστα αντί του Μποτία, δίχως να αλλάξει σχηματισμό. Την ίδια ώρα ο Σενιόλ Γκιουνές της Μπεσίκτας πέρασε στον αγώνα τα αστέρια του, Αντριάνο και Κουαρέσμα. Η πρώτη καλή στιγμή του β' μέρους είχε και γκολ, το οποίο προήλθε από ένα λάθος του Βούρου. Ο μπακ από τη Λέσβο έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Λεάλι, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Τολγκάι Αρσλάν, ο οποίος από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Σισμάνογλου με ωραίο τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Ιταλό γκολκίπερ (1-0). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Πάρντο, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Φαμπρίσιο Ραμίρες, νικήθηκε στο πλασέ που έκανε. Ο Καμπιάσο που είχε περάσει στο ματς επιχειρούσε να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αν και η Μπεσίκτας είχε την κατοχή.
Στο 73' το σουτ του Αργεντίνου κόντραρε, με τους Τούρκους να έχουν κλείσει καλά τους διαδρόμους και τους ερυθρόλευκους να δυσκολεύονται να απειλήσουν. Στο 85' το σουτ του Ιντέγε πέρασε άουτ, ενώ στο 88' το πλασέ του πρωταθλητή Ευρώπης Κουαρέσμα έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Το ματς ολοκληρώθηκε με τη Μπεσίκτας να παίρνει τη νίκη. Ξαναλέμε: Το κέρδος αυτής της βραδιάς για τους Πειραιώτες είναι οι νέοι (Μανθάτης, Ρέτσος, Τσιμίκας), που έδειξαν ορεξάτοι και με διάθεση να προσφέρουν.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκιουνές): Μπόικο (46' Φαμπρίσιο Ραμίρες), Μπεκ (93' Μουσταφά Πεκτεμέκ), Μαρσέλο, Νέσιπ, Τόσιτς, Χάτσινσον (91' Γκιοκχάν Γκιονιούλ), Τολγκάι Αρσλάν (82' Ροντόλφο), Όγκουζχαν Εζιακούπ (46' Κουαρέσμα), Φρέι (60' Εζμπιλίζ), Ολτζάι Σαχάν (46' Αντριάνο), Τοσούν (46' Σισμάνογλου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Λεάλι, Βούρος, Μποτία (46' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια (62' Τσιμίκας), Μιλιβόγεβιτς (46' Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (78' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (70' Φορτούνης), Πάρντο, Μανθάτης (62' Ιντέγε), Σεμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου