Τελευταία Νέα

3/8/16

3ος προκριματικός γύρος Champions League : Χάποελ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0 (0-0).

Χωρίς επί της ουσίας να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα γκολ από αδράνεια της άμυνας του, ηττήθηκε από την Χάποελ Μπερ Σεβά με σκορ 1-0 και γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από το Champions League.
Το 0-0 του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Χάποελ Μπερ Σεβά, δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες.
Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνταν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στη ρεβάνς του "Turner Stadium" κόντρα στους πρωταθλητές Ισραήλ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα play offs του Champions League.
Ο Βίκτορ Σάντσεθ επέλεξε μια διάταξη 4-3-2-1, αυτό που δοκίμαζε κατά κόρον στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του. Με τριπλέτα στον άξονα τους Μιλιβόγεβιτς - Καμπιάσο - Μπουχαλάκη και τους Ντομίνγκες - Φορτούνη να βρίσκονται στα νώτα του Ιντέγε.
Ο Μπαράκ Μπακχάρ από την πλευρά των γηπεδούχων διατήρησε ένα σχήμα με τρεις στόπερ στην ενδεκάδα του, σε σύστημα 5-4-1. Με τον Τζέντεκ ουσιαστικά να αναπληρώνει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ουίλιαμ Σοάρες και τον Χομπάν να παίρνει τη θέση του Ταά στο βασικό σχήμα, με τον Βίτορ να συμπληρώνει την τριάδα των κεντρικών αμυντικών.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μια εδαφική υπεροχή, την οποία όμως αδυνατούσε να μετατρέψει σε κάτι ουσιαστικό μπροστά από την αντίπαλη εστία.
Στην επανάληψη, μετά το 65ο λεπτό και παρά τις όποιες αλλαγές του Βίκτορ Σάντσεθ, οι Πειραιώτες άρχισαν να ξεμένουν από δυνάμεις και καθαρό μυαλό. Μια κακή κομπίνα σε φάουλ των γηπεδούχων, μετατράπηκε σε ευκαιρία να σκοράρουν αφού κανείς παίκτη του Ολυμπιακού δεν ακολούθησε την κίνηση του Τζέντεκ, που με το αριστερό (1-0, 79') υπέγραψε την ήττα των "ερυθρολεύκων".
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην έρημο της Μπερ Σεβά, γνωρίζοντας έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης και μένει εκτός φάσης ομίλων του Champions League μετά από 5 σερί παρουσίες.
Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν πλέον στην κλήρωση για τα play offs του Europa League, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (5/8, 14:00).

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Yaakov Turner Toto"
Διαιτητής: Benoit Bastien (FRA)
Βοηθοί: Frédéric Haquette (FRA), Philippe Jeanne (FRA)
Τέταρτος διαιτητής: Jérôme Miguelgorry (FRA)
 Συνθέσεις:
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν (66' Ράντι), Όγκου, Μέλικσον, Μπάρντα (61' Λούσιο), Νουακέμε.

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας (λ.τ. 51' Μανιάτης), Μποτία (81' Πουλίδο), Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες (60' Μαζουακού), Ιντέγε.
Γκολ: 79' Τζέντεκ / -
Κάρτες: 67' Λούσιο / 5' Μπουχαλάκης, 49' Φιγκέιρας, 78' Μποτία, 85' Μιλιβόγεβιτς

Έπεσε στην έρημο της Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς, απέναντι στην Χάποελ που έβγαλε περισσότερη ενέργεια στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα, ο παράγοντας έδρα και το γεμάτο γήπεδο έδιναν ψυχολογία στους Ισραηλινούς, που στο 10ο λεπτό απείλησαν την εστία των Πειραιωτών, όμως ο Καπίνο επενέβη αποτελεσματικά στο σουτ του Μέλισκον μέσα από την περιοχή.
Φάση που μάλλον αφύπνισε τους παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ, που γρήγορα ισορρόπησαν, επέβαλαν τον ρυθμό τους στον άξονα της μεσαίας γραμμής και υποχρέωσαν σταδιακά σε υποχώρηση τους γηπεδούχους. Οι "ερυθρόλευκοι" κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, είχαν την εδαφική υπεροχή, όμως το πρόβλημα ήταν πως δυσκολεύονταν να βάλουν με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή του Γκόρες.
Η Χάποελ φρόντιζε την ανασταλτική της λειτουργία και έκανε αισθητή την επιθετική της παρουσία όταν κατάφερνε να αναπτυχθεί σωστά από τις πτέρυγες. Δεν ήταν διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα οι γηπεδούχοι, επιλέγοντας να περιμένουν κάθε πιθανό -προς εκμετάλλευση- λάθος του Ολυμπιακού.
Το παιχνίδι τακτικής συνεχίστηκε έως το τέλος του ημιχρόνου και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα. Δύο σουτ των Μπουχαλάκη και Μέλικσον εκτός περιοχής, ήταν οι μοναδικές στιγμές που κάπως ανησύχησαν τους γκολκίπερ σε αυτό το διάστημα.
Έσωσε ο Καπίνο.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης και πάλι η Χάποελ Μπερ Σεβά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όπως και στην έναρξη του αγώνα. Έτσι στο 56ο λεπτό ο Καπίνο χρειάστηκε να ορθώσει ανάστημα, όταν ο Νουακέμε "άδειασε" τους Μιλιβόγεβιτς - Μανιάτη και βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που με σωτήρια επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Νωρίτερα ο Φιγκέιρας έφυγε τραυματίας από το γήπεδο, με τον Μανιάτη να τον αντικαθιστά (51'), ενώ με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Βίκτορ Σάντσεθ πέρασε τον Μαζουακού στη θέση του Ντομίνγκες, με τον Γαλλοαφρικανό σε ρόλο αριστερού μέσου και η διάταξη των Πειραιωτών να μεταβάλλεται σε ένα ιδιότυπο 4-4-1-1, χωρίς κλασικό δεξιό μέσο και με τον Φορτούνη πλέον στην πλάτη του Ιντέγε.
Μπροστά η Χάποελ και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό.
Ούτε αυτό το σχήμα λειτουργούσε δημιουργικά για τον Ολυμπιακό, που όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε να ξεμένει από δυνάμεις. Από μια κακή κομπίνα της Μπερ Σεβά σε εκτέλεση φάουλ, η μπάλα επέστρεψε στον Ράντι, κανείς δεν ακολούθησε τον Τζέντεκ που πήρε την πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο στόπερ των γηπεδούχων με το αριστερό νίκησε τον Καπίνο για το 1-0 στο 79ο λεπτό.
Ο Βίκτορ έριξε στο παιχνίδι και τον Πουλίδο αντί του Μποτία, ωστόσο ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να μην βρίσκει τρόπους να απειλήσει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καπίνο έσωσε και πάλι σε τετ-α-τετ με τον Λούσιο, στο χρόνο που απέμεινε τίποτε δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός γνώρισε έναν οδυνηρό αποκλεισμό στην έρημο της Μπερ Σεβά, με την Χάποελ να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης για τα play offs του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου