Τελευταία Νέα

25/8/16

Playoffs Europa League : ΠΑΟΚ - Ντίναμο Τιφλίδας 2-0 (3-0).

Μία από τις πιο εύκολες ευρωπαϊκές βραδιές του πέρασε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κερδίζοντας 2-0 τη Ντίναμο Τιφλίδας. Τα γκολ ο… υπερηχητικός Γκάρι Ροντρίγκες στο 5’  και ο Τζαβέλλας στο 45’. Χαμένο πέναλτι από τον Τζάλμα στο 44’. Επίσημο ντεμπούτο Βαρέλα.
'Aνο ΠΑΟΚ πετύχει ένα γκολ τελείωσαν όλα" είχε πει ο Ισπανός μέσος της Ντίναμο Μικελ Αλβάρο παραμονές της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ και ο Γκάρι Ροντρίγκες φρόντισε να υλοποιήσει τη σκέψη του. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι με ένα πολύ όμορφο γκολ, μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Περέιρα, μόλις στο 5’  έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ και τη ζωή του Δικεφάλου εύκολη για το υπόλοιπο της βραδιάς.
Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τελικά και δεύτερη νίκη επί της Ντίναμο, να πετύχει τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με ομάδες από την Τιφλίδα και να διευρύνει τη συγκομιδή τερμάτων στο 14-0.  
Τι μπορεί να μείνει από μία τόσο άνετη νίκη;
-Η εξαιρετική παρουσία των Ροντρίγκες (γκολ και κερδισμένο πέναλτι)-Περέιρα (δύο ασίστ και φαρμακερές εκτελέσεις στημένων φάσεων).
-Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ του Γιώργου Τζαβέλλα που πήρε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
-Το επίσημο ντεμπούτο Βαρέλα ως αλλαγή που συνοδεύτηκε από μία απίθανη χαμένη ευκαιρία.
- Η χρησιμοποίηση του Μάτος ως αριστερό μπακ, όταν ο Κίτσιου πήρε τη θέση του (και πάλι) αδύναμου κρίκου Μαρίν Λέοβατς.  
Ο ΠΑΟΚ πάει στην κλήρωση των ομίλων του Europa League την Παρασκευή (26/8) με την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είχε φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ του Champions League.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ
Βοηθοί: Αντρέας Χάιντενραϊχ και Μαξιμίλιαν Κόλμπιτσχ
Τέταρτος διαιτητής: Τζούλιαν Βαινμπέργκερ
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο (Βαρέλα 76'), Τζαβέλλας, Λέοβατς (Κίτσιου 65'), Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ (Μπίσεσβαρ 57'), Τζάλμα, Ροντρίγκες και Περέιρα
Nτιναμό Τιφλίδας: Σκρίμπε, Λομπανίτζε, Αμισουλασβίλι, Ρενέ Σάντος, Σπίτσιτς, Άλβαρο, Παρουνασβίλι, Κιτεϊσβίλι (Τσαντουρισβίλι 62'), Τσιντσάντζε (Βέλεφ 74'), Παπουνασβίλι και Ντβαλισβίλι (Μικελτάτζε 77')
Γκολ: Ροντρίγκες 5', Τζαβέλλας 45'
Κίτρινες κάρτες: Άλβαρο 39', Ντβαλισβίλι 62', Παρουνασβίλι 63'

Από νωρίς το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 3' ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά αλλά το σουτ του Περέιρα ήταν πολύ άστοχο. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5'... Ο Ροντρίγκες πήρε την μπάλα λίγο μπροστά από την σέντρα, την "κουβάλησε", πέρασε τρεις παίκτες της Ντιναμό, έπαιξε το ένα-δύο με τον Περέιρα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σκρίμπε κάνοντας το 1-0. Ο Παπουνασβίλι στο 11' μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο έδαφος και από την Ντιναμό ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Έπεσε ο ρυθμός αλλά μετά... γκολ από Τζαβέλλα.

Στο 17' το σουτ του Τζάλμα δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων ενώ στο 25' πέρασε ανεκμετάλλευτο το φάουλ που κέρδισε η Ντιναμό αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή. Μετά το τέρμα του Ροντρίγκες, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε πάσινγκ γκείμ και οι Γεωργιανοί δεν πίεζαν.
Στο 26' ο Σπίτσιτς σέντραρε, ο Ντβαλισβίλι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε. Στο 34' μετά από κόρνερ του Περέιρα κανείς από τους παίκτες του "Δικεφάλου" δεν βρήκε την μπάλα και αυτή έφυγε άουτ, σε μια επικίνδυνη φάση για την Ντιναμό.
Στο 44΄ο Ροντρίγκες κέρδισε πέναλτι έπειτα από από μαρκάρισμα του Σάντος, ο Τζάλμα το εκτέλεσε αλλά ο Σκρίμπε απέκρουσε σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Περέιρα, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά (στο 45') και έτσι διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Χαμένες ευκαιρίες για το 3-0.

Στις αρχές του δευτέρου 45λέπτου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει το 3-0. Στο 50' ο Τζάλμα έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά έχασε το κοντρόλ και ο Σκρίμπε τον πρόλαβε. Νέα ευκαιρία για τον "Δικέφαλο" χάθηκε στο 56'. Ο Ροντρίγκες έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Περέιρα ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο της Ντιναμό. Στο 66' το σουτ του Τσαντουρισβίλι πέρασε άουτ δίχως να προκαλέσει την παραμικρή ανησυχία στον Γλύκο.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί (και να μειώσουν στο σκορ) αλλά δεν τα κατάφερναν. Το σουτ του Άλβαρο με το αριστερό κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 69' ο Κάνιας βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως έχασε την ισορροπία του και έχασε την μπάλα. Το τελευταίο 15λεπτο του ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού για την πρόκριση είχαν κριθεί όλα από το πρώτο ημίχρονο.
Ο Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Βαρέλα του οποίου η μεταγραφή είχε γίνει... σήριαλ προκειμένου να αφήσει την Στεάουα για τον ΠΑΟΚ. Στο 78' η ατομική προσπάθεια του Μπίσεσβαρ για να απειλήσει μέσα στην περιοχή δεν είχε αποτέλεσμα αφού άνοιξε πολύ την μπάλα. Στο 89' ο Βαρέλα, μετά από κόρνερ του Περέιρα, αντί να βρει την μπάλα με το κεφάλι, το έκανε με το γόνατο και έχασε σπουδαία ευκαιρία μισό μέτρο μπροστά από την εστία του Σκριμπέ. Δεν άλλαξε κάτι στην συνέχεια και ο "Δικέφαλος" κέρδισε με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου