Τελευταία Νέα

18/9/16

4η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - ΑΕΛ 2-0

Η Κέρκυρα νίκησε με 2-0 την ΑΕΛ, χάρη στα γκολ των Ντουαλά και Επστάιν, για την 4η αγωνιστική της SuperLeague και πανηγύρισε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες που προβιβάστηκαν την περυσινή σεζόν από τη Football League στη SuperLeague είχε ως νικήτρια την Κέρκυρα, η οποία επικράτησε καθολικά της ΑΕΛ και με σκορ 2-0 πανηγύρισε το πρώτο της "τρίποντο" στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο το σοκ της πρεμιέρας (ήττα 0-1 εντός έδρας από τον Πλατανιά).
Χάρη στα γκολ των Ντουαλά, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος, και Επστάιν, οι Φαίακες επικράτησαν της ΑΕΛ, η οποία επί 90 λάθη δεν παρουσίασε κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για να διεκδικήσει κάτι καλό από το ματς.

Σε όλο το ματς η παθητικότητα διακατείχε τους "βυσσινί", οι οποίοι με εξαίρεση δύο ευκαιρίες από Ναζλίδη και Αναστασόπουλο - αμφότερες στο πρώτο ημίχρονο - δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πρακτικά και ουσιαστικά την εστία του Κουτζαβασίλη και παραδόθηκαν στη μοίρα του ματς.
Πρώτο τρίποντο για την Κέρκυρα, αντίθετα οι Θεσσαλοί έμειναν στον ένα βαθμό αυτόν που κατέκτησαν στην πρεμιέρα (3η αγωνιστική) με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Αϊχάν Χούσκογλου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου):  Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιμιτρόβσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά, Γεωργίου (90' Ιωάννου), Επστάιν (79' Ζαραδούκας), Ζορμπάς (62' Νίκιτς), Τουράμ.
ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας (46' Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς (70' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς (59' Λαμπρόπουλος), Βαρέλα, Αβραάμ, Ναζλίδης.
Γκολ: 24' Ντουαλά, 39' Επστάιν
Κάρτες: 14' Σιόντης, 30' Ζορμπάς, 54' Γεωργίου / 55' Αναστασόπουλος, 71' Φάρκας
 Ανασκόπηση αγώνα:
Δυνατά από την αρχή η Κέρκυρα.
Επτά λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Ντουαλά επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 10ο λεπτό  ο Τουράμ υποδέχθηκε την μπάλα από την πάσα του Ζορμπά, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Έκανε το σουτ, αλλά ο Καβουσάκης με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 21ο λεπτό και πάλι ο Βραζιλιάνος έφυγε στην πλάτη των Γιοβάνοβιτς και Φάρκας, αλλά το πλασέ που έκανε στο τετ-α-τετ με τον Καβουσάκη ήταν απογοητευτικό.

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ για τους νησιώτες. Ο Τουράμ έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, "έσπασε" την μπάλα στο κέντρο για τον Ντουαλά, ο Αφρικανός είδε το πρώτο του σουτ να κοντράρει, έκανε και δεύτερο (καλύτερο από το πρώτο) κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ΑΕΛ.
Ο Επστάιν στο 32', επιχείρησε ένα σουτ αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό για να απειλήσει τον Καβουσάκη, ενώ η ΑΕΛ έφθασε στην πρώτη της ευκαιρία στο ίδιο λεπτό με τον Ναζλίδη να υποδέχεται την μπάλα έξω από την περιοχή, να κάνει και το σουτ χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
Οι "βυσσινί" απείλησαν και δύο λεπτά αργότερα (34'). Ο Κόντορ έκανε το γέμισμα, ο Γιοβάνοβιτς που είχε ξεμείνει για την εκτέλεση του κόρνερ, γύρισε, ο Αναστασόπουλος από τα δεξιά στο ύψος του πέναλτι επιχείρησε το σουτ, το οποίο κατέληξε έξω από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 39ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Ο Ντουαλά πίεσε πολύ και δικαιώθηκε γιατί έκλεψε την μπάλα, την πάσαρε στον Ζορμπά, αυτός έκανε τη "γλυκιά" σέντρα προς τον Επστάιν κι ο Γερμανός, ο οποίος έκανε εκπληκτική κίνηση στην πλάτη της θεσσαλικής άμυνας, "κατέβασε" την μπάλα και με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Καβουσάκη για το 2-0.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ναζλίδης έπιασε την κεφαλιά, η οποία δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Κουτζαβασίλη. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ζορμπάς επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ναζλίδης βγήκε από τα αριστερά, αλλά κόπηκε πριν κάνει τη σέντρα. Στο 52ο λεπτό, ο  Επστάιν προσπάθησε να μπει στη φάση, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά έδιωξε ο Καβουσάκης.
Το σουτ του Ζορμπά με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, πέρασε έξω. Στο 74ο λεπτό, ο Επστάιν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά η δεν είχε τύχη.  Γενικά, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου