Τελευταία Νέα

25/9/16

5η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0

Πρώτη γκέλα για τον ΠΑΟΚ στην εφετινή Super League. Σε ένα ματς με πολλά νεύρα και απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, ο Δικέφαλος αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Ξάνθη, στην Τούμπα. Με παίκτη λιγότερο από το 69' οι ακρίτες.
Ματς για πολύ γερά νεύρα έγινε στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που έπαιζε από το 69’ με παίκτη λιγότερο. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες, κυρίως με τον Γκάρι Ροντρίγκες και άφησε τους πρώτους χαμένους βαθμούς στο τερέν της Τούμπας.
Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκλεισε καλά τους χώρους και με σφιχτό παιχνίδι δεν έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να απειλήσει. Το μενού είχε και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα (αρκετά έμειναν ατιμώρητα από τον διαιτητή Βάτσιο) με αποτέλεσμα να χαθεί για τον Δικέφαλο ένα ημίχρονο στο οποίο είχε πάντως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Κουλούρη που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς.
Ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και όταν δεν ήταν αυτός εκεί που έπρεπε για να βάλει στοπ το έκαναν οι συμπαίκτες του (όπως ο Φλίσκας στο 94’) και μόνοι τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ (Τζάλμα και Ροντρίγκες) που έχασαν τα άχαστα. Σπουδαία ευκαιρία έχασε και ο Νιέτο για την Ξάνθη.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Tούμπας
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Αναστόπουλος Δήμος, Βεργέτης Δημήτρης
Τέταρτος διαιτητής: Γιαννουλάκης Γιώργος
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας (αρχ.), Λέοβατς, Τσίμιροτ (Τιάμ 79'), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (Πέλκας 46'), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (Αθανασιάδης 59').
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Γουάλας (Λ. Ορφανίδης 81'), Φλίσκας (αρχ.), Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (Ράνος 90+3'), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (Βασιλακάκης 64').
Κίτρινες κάρτες: Κάμπος 35' / Λάζιτς 31', Καμαρά 39', Ντε Λούκας 56', Νιέτο 87', Ζίβκοβιτς 87'.
Κόκκινες κάρτες: Λάζιτς 69'.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Δύο ευκαιρίες σε δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες είχαν από ένα μακρινό σουτ, με τα οποία όμως δεν απείλησαν τους τερματοφύλακες, καθώς η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ. Αρχικά ο Τσίμιροτ στο 3' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα για τον "Δικέφαλο" και στη συνέχεια ο Γιουνές για την Ξάνθη στο 7'. Στο 8' ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με συρτό σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες λίγο έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο 9ο λεπτό, ο Κουλούρης βγήκε σε θέση τετ α τετ μετά από ωραία πάσα του Τσίμιροτ, όμως ο Ζίβκοβιτς είπε ξανά "όχι" στο πλασέ του. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης αντέδρασε άψογα και στις δύο φάσεις των γηπεδούχων σε διάστημα δύο λεπτών, διατηρώντας το μηδέν στο πρώτο δεκάλεπτο.
Οι "ασπρόμαυροι" μετά από αυτές τις δύο καλές ευκαιρίες άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να ανεβάζουν την απόδοσή τους, παίζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά με Ροντρίγκες και Μπίσεσβαρ να εκδηλώνουν τις επιθετικές προσπάθειες. Στο 16' αρχικά ο Ροντρίγκες πήγε να παίξει το "ένα-δύο" και κόπηκε και στην εξέλιξη της φάσης ο Κάμπος σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Ένταση με Λουτσέσκου.
Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε μία ένταση στο γήπεδο. Οπαδοί του ΠΑΟΚ από την κερκίδα των επισήμων διαμαρτυρήθηκαν για κάποια χειρονομία του Λουτσέσκου. Στον πάγκο της Ξάνθης έσπευσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης, για να πει στον προπονητή της ακριτικής ομάδας να ηρεμήσει, ενώ είχε συνομιλία και με τον τέταρτο διαιτητή του αγώνα, κ. Γιαννουλάκη. Ο εκνευρισμός μάλιστα μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο με ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα και νεύρα των παικτών σε εκείνο το χρονικό σημείο, με τα πνεύματα να ηρεμούν γρήγορα.
Από τα αξιοσημείωτα στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει καμία επίθεση με τον Λέο Μάτος από τα δεξιά. Στο 33' ο Κάμπος σέντραρε στην περιοχή, ο Ροντρίγκες κοντρόλαρε τη μπάλα όμως του σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Μετά τις δύο καλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στο 8' και στο 9' δεν σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις, με το παιχνίδι να έχει αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και νευρικότητα. Η ομάδα του Ίβιτς είχε την κατοχή της μπάλας (76%-24%) όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν κυρίως τις αντεπιθέσεις για να γίνουν επικίνδυνοι επιθετικά.
Από μία μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Πέλκα στη θέση του Μπίσεσβαρ. Στο 50' ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πέλκας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και "έσπασε" τη μπάλα παράλληλα, με τον Κάμπος να πλασάρει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι από το σημείο του πέναλτι.
Στο 61' η Ξάνθη απάντησε χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Ο Τσίμιροτ έκανε λάθος, του έκλεψε τη μπάλα ο Καμαρά ο οποίος πάσαρε στον Λάζιτς, ο Σέρβος "έσπασε" στον Νιέτο και ο τελευταίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Στο 66' ο Πέλκας σέντραρε, ο Ροντρίγκες με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι γύρισε τη μπάλα προς τη μικρή περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει και τον Μάτος που πήρε το ριμπάουντ να καθυστερεί να εκτελέσει και να κόβεται. Στη φάση προκλήθηκε αναστάτωση καθώς ο Γουάλας μετά την απομάκρυνση της μπάλας έμεινε πεσμένος στο έδαφος.
Αποβολή του Λάζιτς!
Στο 69΄ ο Λάζιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν σε προσπάθειά του να κατεβάσει τη μπάλα χτύπησε τον Τζαβέλλα με τα χέρια στον πρόσωπο. Η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες έτσι για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα. Στο 71' ο Πέλκας πάσαρε στον Ροντρίγκες που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Στο 73' ο Νιέτο έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Γλύκο να διώχνει δύσκολα τη μπάλα με το ένα χέρι. Στο 75' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, με τον Νιέτο να εκτελεί και τον Γλύκο να μπλοκάρει. Στο 79' ο Μάτος σέντραρε από δεξιά με τον Ζίβκοβιτς να μαζεύει τη μπάλα στον αέρα.
Απίθανες ευκαιρίες στο τέλος ο ΠΑΟΚ.
Στο 83' ο Γκάρι Ροντρίγκες έχασε απίθανη ευκαιρία για να σκοράρει και να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ. Μετά από γύρισμα του Αθανασιάδη στην περιοχή, ο επιθετικός του "Δικεφάλου" βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του στην κίνηση πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 86' ο Πέλκας επιχείρησε ένα σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ δίχως να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά έκλεισε την Ξάνθη (που έπαιζε με παίκτη λιγότερα από το 69') στην περιοχή της, πιέζοντας για το γκολ της νίκης. Στο 94' οι "ασπρόμαυροι" έχασαν απίστευτη ευκαιρία. Ο Τιάμ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος απέκρουσε, με τον Ροντρίγκες να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας πέφτοντας όμως να μη μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα σε κενή εστία, με τον Φλίσκα να προλαβαίνει να απομακρύνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου