Τελευταία Νέα

25/10/16

1η Aγωνιστική 6ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-0

Η ΑΕΚ κέρδισε την Κέρκυρα με 4-0, αλλά η μέτρια εμφάνιση έφερε αποδοκιμασίες από την εξέδρα αλλά και συνθήματα κατά του Μπάγεβιτς
Τυπικά η ΑΕΚ την δουλειά της απέναντι στην Κέρκυρα, την έκανε. Κέρδισε με 4-0 και μπήκε νικηφόρα στις φετινές υποχρεώσεις της για το κύπελλο. Ενώ στο τελευταίο τέταρτο πάτησε και γκάζι και πέτυχε τρια γκολ, δίνοντας διαστάσεις στο σκορ.
Όμως η αλήθεια είναι πως η δεύτερη συνεχόμενη κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, έριξε νερό στον μύλο του προβληματισμού στην ΑΕΚ. Και μάλιστα έφερε και πάλι έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Ακούστηκαν ξανά και ακόμα πιο έντονα συνθήματα του τύπου «ΑΕΚ, ΑΕΚ, παίξε μπάλα ΑΕΚ» και «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Ακόμα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τα "άκουσε" από το «πέταλο».
Βεβαίως η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες. Και με τον Μοράις να δοκιμάζει ένα 4-4-2, σύστημα το οποίο για πρώτη φορά έπαιξαν φέτος οι παίκτες της Ένωσης. Όμως και πάλι η εικόνα της ΑΕΚ, ήταν  ιδιαίτερα προβληματική, στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς. Παρόλο που ο Γκάλο μόλις στο 7 λεπτό, πήρε από τον Πλατέλλα και  μ’ ένα σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Και παρόλο που, δυο λεπτά μετά, ο Πέκχαρτ έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, μετά από κάθετη του Πλατέλλα.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ΑΕΚ ήταν ασύνδετη, χωρίς ρυθμό, χωρίς λύσεις, χωρίς τρόπο να επιτεθεί ορθόδοξα. Και η Κέρκυρα κρατούσε την Ένωση ακίνδυνη, με χαρακτηριστική ευκολία. Άλλωστε σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, εκτός από το γκολ του Γκάλο, η ΑΕΚ είχε μόνο μια ευκαιρία με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο δοκάρι. Κατά τα άλλα… μηδέν και μόνο με τον Πλατέλλα να προσπαθεί να κάνει την Ένωση επικίνδυνη. Ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου, η Κέρκυρα βρήκε ακόμα και χώρους για να απειλήσει για την ισοφάριση και είχε και ένα καλό σουτ του Γεωργίου στο 42’, το οποίο απέκρουσε ο Μπάρκας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κακή εικόνα της ΑΕΚ συνεχίστηκε και έγινε ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα που υπήρχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μάλιστα μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Μοράις αναγκάστηκε να ρίξει άρον – άρον στο γήπεδο τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον, αλλά και να αλλάξει το σχήμα σ’ ένα πιο ορθόδοξο 4-2-3-1. Ωστόσο ακόμα και με την αλλαγή συστήματος, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα της Κέρκυρας.
Η γκρίνια από την εξέδρα συνεχιζόταν. Μέχρι που ήρθε το 78 λεπτό και μετά από σέντρα του Γκάλο, ο Χριστοδουλόπουλος με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέκχαρτ, ο οποίος έκανε το 3-0. Ενώ στο 90’, ο Ντιόγκο στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Επόπτες: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φωτόπουλος (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Σιμόες (55’ Γιόχανσον), Πλατέλλας (55’ Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86’ Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ματιέ, Μοϊσέ, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβιντ (46’ Νικιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (68’ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης(70’ Γεωργακόπουλος).
Γκολ: 7΄Γκάλο, 78’ Χριστοδουλόπουλος, 80’ Πέκχαρτ, 90’ (αυτ) Ντιόγκο.
Κάρτες:  25’ Ανδρεόπουλος, 63΄Ντιόγκο, 72’ Μοϊσε, 90’ Αρναρέλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου