Τελευταία Νέα

10/10/16

3η Aγωνιστική προκριματικών του Μουντιάλ 2018 : Εσθονία - Ελλάδα 0-2

Παρά τις ατυχίες της μέσα στο ματς (δυο αναγκαστικές αλλαγές νωρίς), η Εθνική πέρασε από το Ταλίν με 2-0 απέναντι στην Εσθονία (2' Τοροσίδης, 61' Σταφυλίδης) και έκανε το "3 στα 3" στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Με εμφάνιση από τα... παλιά και καλά, η Εθνική μας θύμισε την ομάδα που ήξερε να μπαίνει στο γήπεδο και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει ανεξαρτήτως της εμφάνισής της στον αγωνιστικό χώρο.
Και αν με την Κύπρο είχε την τύχη με το μέρος της, με την Εσθονία χρειάστηκε να τα βάλει και με την ατυχία της (δυο αναγκαστικές αλλαγές νωρίς πριν το 20λεπτο) για να φτάσει στο 2-0 απέναντι στην Εσθονία στο Ταλίν

Με Τόρο και Σταφυλίδη... 3Χ3.

Η γαλανόλευκη κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο και πλέον μετράει εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα προκριματικά. Πλέον, κοιτάζει τον αγώνα με την Βοσνία στο Φάληρο στις 13/11, όπου με νέα νίκη βάζει γερές βάσεις για την πρώτη δυάδα στον όμιλό της.
Μόλις στο 2' ο Τοροσίδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου και στο 61' ο Σταφυλίδης διπλασίασε τα γκολ της Εθνικής με υπέροχη εκτέλεση φάουλ. Η Εθνική μας είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο στο 79' για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Λίγες φάσεις για τους γηπεδούχους, ετοιμοπόλεμος ο Καρνέζης όποτε χρειάστηκε.
   Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "A. Le Coq Arena"
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ
Βοηθοί: Νόρμπερτ Ίστβαν Άλμπερτ, Πίτερ Μπερέτιαν
 Συνθέσεις:
Εσθονία (Μάρτιν Ρέιμ): Αξάλου, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Τενίστε (31' Καμς), Καλάστε, Μετς, Ντιμιτρίεβ (80' Μοζνίκοβ), Βασίλιεβ, Λουτς (69' Πούργε), Μάριν, Ζενιόβ

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Μανιάτης (86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου 
Γκολ: 2' Τοροσίδης, 61' Σταφυλίδης
Κάρτες: 20' Μπαράνοβ, 45'+1' Ντιμιτρίεβ, 53΄Οικονόμου.

Ανασκόπηση αγώνα:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική μας ο Μίχαελ Σκίμπε και δυο αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στην Κύπρο. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μανιάτη και ο Καρέλης στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Χολέμπας να μένει στον πάγκο. Από 'κει και πέρα, ο Σταφυλίδης πήγε αριστερα πίσω, ο Μπακασέτας 10άρι πίσω από τον Μήτρογλου και ο Μάνταλος έμεινε δεξιά. Οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης έμειναν "αμετακίνητοι".
Αν ένας Έλληνας έγραφε το σενάριο του αγώνα, αποκλείεται να είχε τόσο αισιόδοξο ξεκίνημα. Μόλις στο 2', ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τόρο σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αξάλου. Η Εθνική ήταν σε θέση οδηγού και το γήπεδο "πάγωσε" ακόμη περισσότερο με βάση και το κρύο που ήδη επικρατούσε στο Ταλίν. Η Εσθονία θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει πλήρως τα αγωνιστικά της πλάνα.
Στην συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα για την γαλανόλευκη. Μόλις στο 7', ο Παπασταθόπουλος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Ταχτσίδης πέρασε στην θέση του, φέρνοντας τον Παπαδόπουλο πιο πίσω, για να τραυματιστεί στο 18' και ο Τοροσίδης, με τον Οικονόμου να είναι η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Κυριάκος πέρασε δεξί μπακ και ο σέντερ μπακ της Μπολόνια βρέθηκε στο πλάι του Μανωλά.
Αυτό αποσυντόνισε αρκετά την Εθνική μας που δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις. Από την άλλη, η Εσθονία είχε πάρει μέτρα, έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Καρνέζη. Αμυντικά οι διεθνείς μας στέκονταν καλά, έκλειναν τους χώρους, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλούν και κράτησαν το προβάδισμα.
Οι Εσθονοί μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να φέρουν το ματς στα ίσια και να αλλάξουν το μομέντουμ του αγώνα. Έχασαν κάποιες μικροευκαιρίες, η Εθνική μας απορρόφησε τους κραδασμούς, με τον Καρνέζη να είναι από τους καλύτερους στο β' μέρος και να κρατάει όρθια την ομάδα όποτε χρειάστηκε. Όπως στο σουτ του Ζενιόφ στο 58', για να φτάσουμε στο 61' και το δεύτερο γκολ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη. Όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους...
Δυο λεπτά μετά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αν ήταν πιο εύστοχος στην κεφαλιά του μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Μάνταλου, για να φτάσουμε στο 70' και την επέμβαση του αγώνα από τον Καρνέζη στην κοντινή κεφαλιά του Πούργε. Ο γκολκίπερ της Ουντινέζε έκανε και άλλες επεμβάσεις, δείχνοντας ότι δεν επρόκειτο να δεχτεί τέρμα στον αγώνα αυτό και θα οδηγούσε εκ του ασφαλούς την Εθνική μας στο τρίποντο.
Ο Μάνταλος παραλίγο να βάλει το γκολ του αγώνα με υπέροχο μακρινό σουτ στο 79', αλλά η μπάλα δεν του έκαναν το χατίρι, σταματώντας στο δοκάρι, με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικά, τους Εσθονούς να ψάχνουν το γκολ, το σκορ να μην αλλάζει, την Εθνική μας να κάνει το "3 στα 3" και πλέον να κοιτάζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου