Τελευταία Νέα

26/11/16

11η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 1-1

Δύο πέναλτι και ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις των Ιωαννίδη (18') και Ναζλίδη (77'), έγραψαν το τελικό 1-1 στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΕΛ, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με 10 παίκτες από το 17'. Κακός ο Κύζας.
Ποδοσφαιρική μάχη στις χαμηλές θέσεις του πρωταθλήματος, αυτή ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΕΛ, στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 12η αγωνιστική της Super League. Παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς, αφού οι γηπεδούχοι ήταν στην 12η θέση με 9 και οι φιλοξενούμενοι στην 14η με 8.
Το τελικό 1-1 στην Τρίπολη έδωσε από έναν βαθμό στους δύο "μονομάχους", όμως ευχαριστημένη άφησε μόνο την ΑΕΛ, που αναγκάστηκε να παίζει με δέκα παίκτες από το 17' μετά από λάθος απόφαση του Κύζα. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη, όμως με τον Ξενοδόχοβ να την κρατά όρθια και τον Ναζλίδη να ισοφαρίζει στο 77' από την άσπρη βούλα, η ΑΕΛ έφυγε με παλικαρίσιο πόντο από το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

  Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθείας), Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81' Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62' Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντες (68' Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.
ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης, Ρέντζας (65' Κάπος), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φάτιον, Αβραάμ (31' Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης (46' Ντοντό). 
Γκολ: 18' πεν. Ιωαννίδης / 77' πεν. Ναζλίδης
Κάρτες: 64' Μπέρτος, 74' Χαμντανί, 76' Δημούτσος, 80' Καλτσάς, 82' Ίγκορ / 17' Γιοβάνοβιτς (κόκκινη), 70' Ξενοδόχοβ, 90+3' Ντέλετιτς

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Αστέρας μπήκε με σαφή διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ΑΕΛ από την άλλη αναζητούσε ένα παιχνίδι υπομονής, με έλεγχο των χώρων και χαμηλό τέμπο, επιχειρώντας να απορροφήσει την όποια πίεση ασκούσαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά.
Με τους Μαρουκάκη και Ναζλίδη να πιέζουν σωστά, οι φιλοξενούμενοι δυσκόλευαν την δημιουργία του Αστέρα από χαμηλά, αναγκάζοντας τον σε παιχνίδι με πολλές κοντινές πάσες και κυρίως παράλληλο. Τα προβλήματα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη άρχιζαν όταν οι Αρκάδες έβρισκαν τον τρόπο να μεταφέρουν την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου προς την επίθεση και από τον άξονα.
Τσουκαλάς και Δημούτσος, ενίοτε και ο Τσιλιανίδης έπαιρναν μέτρα, δημιουργούσαν υπεραριθμίες και δημιουργούσαν ρήγματα. Ο Δημούτσος στο 2' αστόχησε από πλεονεκτική θέση και τον μιμήθηκε ο Τσουκαλάς στο 13', αφού έκανε ένα αδύναμο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και μετά από στρώσιμο της μπάλας του Φερνάντες με το κεφάλι.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η πίεση του Αστέρα έφερε αποτέλεσμα στο 16ο λεπτό, έστω κι αν χρειάστηκε μια υπόδειξη "τραβηγμένη από τα μαλλιά" του ρέφερι Κύζα. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν με άνεση την μπάλα έξω από την περιοχή του Ξενοδόχοβ, ο Ιωαννίδης προσπάθησε να βρεθεί σε θέση εκτέλεσης, πιέστηκε από Μονιάκη (κυρίως), Γιοβάνοβιτς και έπεσε στο έδαφος.
Ο Κύζας έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλλε τον Γιοβάνοβιτς, με τα δεδομένα της αναμέτρησης να αλλάζουν άρδην. Και αν κάποιος μπορεί να δικαιολογήσει την εσχάτη των ποινών, σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει για την κόκκινη στον στόπερ των φιλοξενούμενων.
Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και με ψυχραιμία σκόραρε για το 1-0 του Αστέρα στο 18'.
Τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση για την ΑΕΛ, όταν σε παιδικό λάθος του Χαμντανί, ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωτήρια στο μονοκόμματο του Ναζλίδη!
Ο Τσιώλης πέρασε τον Ντέλετιτς στην θέση του Αβραάμ στο 31ο λεπτό, μια αλλαγή για λόγους τακτικής, που είχε να κάνει με την καλύτερη ισορροπία της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δημούτσος στο 38' θέλησε να εκμεταλλευθεί ένα λάθος του Ξενοδόχοβ πλασάροντας ψηλοκρεμαστά πολύ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΒ...

Υπό συνεχή και δυνατή βροχόπτωση παίχτηκε το δεύτερο ημίχρονο στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", γεγονός που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών όσο κυλούσε ο χρόνος. Η ΑΕΛ είχε τον Ντοντό στη σύνθεση της από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Τσιώλη να αλλάζει συνεχώς θέσεις στον Βραζιλιάνο και σχήματα στην ομάδα του, ψάχνοντας έναν τρόπο να λειτουργήσει περισσότερο ορθολογικά το σύνολο του.
Η εικόνα όμως δεν άλλαζε και μάλιστα ελέω Ξενοδόχοβ ο Αστέρας δεν μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είχε σπουδαίες επεμβάσεις στο 50', το 51' και το 54', κρατώντας στο ματς την ΑΕΛ.

...ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΛΙΔΗ.

Το ματς κυλούσε με τον Αστέρα να διατηρεί την υπεροχή αλλά σταδιακά να χάνει τον ρυθμό του, κάτι που πλήρωσε στο 76ο λεπτό. Αυστηρό το πέναλτι που δίνει ο Κύζας αλλά έδωσε το δικαίωμα ο Δημούτσος με το απρόσεκτο μαρκάρισμα του στον Αναστασόπουλο και ο Ναζλίδης με άψογο χτύπημα από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους στο 77'!
Η ψυχολογία άλλαξε στρατόπεδο, αγχώθηκε ο Αστέρας και η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου δυο 82' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοντό που βρήκε τον Ντοναρούμα σε ετοιμότητα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στανισάβλιεβιτς "όπλισε" με το αριστερό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ! Στο 90ο λεπτό ο Ιγκλέσιας στο δεύτερο δοκάρι "διάβασε" τη φάση αλλά η κεφαλιά - ψαράκι που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημούτσος αιφνιδιάστηκε και από τα τέσσερα μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ, μετά από κόρνερ του Μάσα.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η ΑΕΛ πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", απέναντι στον Αστέρα που πλήρωσε το γεγονός ότι δεν "κλείδωσε" το ματς όταν μπορούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου