Τελευταία Νέα

27/11/16

11η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Ξάνθη 2-3

Η Ξάνθη "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις κι απέδρασε με το διπλό απ' το βροχερό Αγρίνιο, επικρατώντας με 3-2 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.
H Ξάνθη πέρασε νικηφόρα απ' το Αγρίνιο, επικρατώντας με 3-2 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Οι Ακρίτες "χτύπησαν" στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας του Αγρινίου και παρέμειναν για 7ο σερί παιχνίδι αήττητοι, δείχνοντας πως, εν αντιθέσει με το μέτριο ξεκίνημα, βρίσκονται πλέον σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Οι Ακρίτες τη βροχή δεν τη... φοβούνται.

Ο Γιάννης Ματζουράκης, ελέω των αρκετών απουσιών, αναγκάστηκε να αφήσει το αγαπημένο του 4-2-3-1, επιλέγοντας το 4-3-3. Ο Γρηγόρης Μάκος οπισθοχώρησε και πήρε θέση στο πλευρό του Γιώργου Κούσα εξαιτίας της απουσίας του Μιγκέλ Ροντρίγκες, ο Γιώργος Μύγας επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα αντί του τραυματία Κλέσιο, ενώ για πρώτη φορά έμεινε εκτός ο Τομανέ, καθώς προτιμήθηκε ο Φάρλεϊ Ρόσα.
Απ' την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ντάνι Νιέτο, με αποτέλεσμα να δώσει φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Τριάδη. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε ως σύστημα το 4-2-3-1, με τους Λάζιτς και Τριάδη να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Χαμζά Γιουνές.

  Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ρόσα (81' Λεντέσμα), Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (81' Ρότσα), Καμαβουάκα, Ουαρντά (74' Τομανέ), Μαρκόβσκι.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Βασιλακάκης (93' Π. Ορφανίδης), Λουσέρο, Τριάδης (91' Χατζητερζόγλου), Γιουνές (87' Ράνος).
Γκολ: 64' πεν. Ουαρντά, 86' Ρότσα - 19' Τριάδης, 48' Λάζιτς, 73' πεν. Γιουνές
Κάρτες: 14' Λάζιτς, 21' Ντε Λούκας, 36' Τριάδης, 62' Λισγάρας, 73' Κυριακίδης, 81' Ρόσα, 90' Ζίβκοβιτς

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Παρ' όλα αυτά, αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Ζίβκοβιτς. Στον αντίποδα, η Ξάνθη είχε αμυντικό προσανατολισμό και επιχείρησε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση. Μάλιστα, οι δύο πρώτες καλές στιγμές του αγώνα προήλθαν απ' τους φιλοξενούμενους, αλλά τα σουτ τον Βασιλακάκη και Γιουνές δεν ανησύχησαν τον Δημήτρη Κυριακίδη.
Τελικά, στο 19ο λεπτό, οι Ακρίτες πήραν το προβάδισμα, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Παναγιώτης Τριάδης "άνοιξε" στον αμαρκάριστο Γιουνές, ο οποίος γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με κοντινό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού για το 1-0. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του εις βάρος τους γκολ, όμως πέρα από μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα στο 22ο λεπτό, που απομάκρυνε με δυσκολία του Ζίβκοβιτς, δεν δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Σέρβου γκολκίπερ. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της έντονης βροχόπτωσης έπαιξε το ρόλο του, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων αντιμετώπισαν δυσκολία στον τομέα της ανάπτυξης.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Ακρίτες, αφού στο 48ο λεπτό ο Ντόρντε Λάζιτς με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από υπέροχη σέντρα με το αριστερό του Πάμπλο Ντε Λούκας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και πίεσε για τρίτο γκολ, όμως ο Κυριακίδης κράτησε όρθια την ομάδα του. Μάλιστα, σε μία ανύποπτη φάση, ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Τριαντάφυλλος Τίκας θεώρησε πως ο Χρήστος Λισγάρας ανέτρεψε τον Γουίλσον Καμαβουάκα μέσα στην μεγάλη περιοχή. Πάντως, απ' το ριπλέι δεν φαίνεται πως υπάρχει παράβαση.
Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη "ανοίχτηκαν" προκειμένου να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και το... πλήρωσαν. Στο 71ο λεπτό ο Ντε Λούκας βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Γιουνές, ο οποίος ανατράπηκε απ' τον Κυριακίδη, με τον κ. Τίκα να δείχνει -σωστά αυτή τη φορά- το σημείο του πέναλτι. Ο Τυνήσιος ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ αλά Πανένκα, κάνοντας το 3-1. Ο Γιάννης Ματζουράκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λεντέσμα και Ρότσα προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, με τον δεύτερο να τον δικαιώνει, αφού στο 86ο λεπτό μείωσε σε 3-2. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι παίκτες της Ξάνθης άντεξαν την πίεση και πήραν μία υπερπολύτιμη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου