Τελευταία Νέα

7/12/16

*2η Aγωνιστική 8ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Κισσαμικός – Πανιώνιος 3-0

O Κισσαμικός επικράτησε με 3-0 του Πανιωνίου στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης. Εικοσάλεπτη διακοπή λόγω έντονης βροχόπτωσης στο δεύτερο ημίχρονο.
Tην πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγύρισε ο Κισσαμικός, ο οποίος επικράτησε με 3-0 του Πανιωνίου στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάριο Μαρτίνεθ που σημείωσε δύο γκολ.
Ο Κισσαμικός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα 10 λεπτά. Στο 6' ο Σταύρος Σταθάκης "πάτησε" στον Μάριο Μαρτίνεθ, ο οποίος σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ακολούθησαν μία κεφαλιά του Γιώργου Θέου και ένα συρτό σουτ του Αλμπέρτο Ζακ Ενγκουέμ, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν το γκολκίπερ του Πανιωνίου.
Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά αντιμετώπιζαν δυσκολία στην τελική προσπάθεια, αφού οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Τελικά, στο 29ο λεπτό, ο Μαρτίνεθ άνοιξε το σκορ για τον Κισσαμικό με δυνατό σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Ζερόμ Άρνολντ Γκιοατά και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Κώστα Θεοδωρόπουλου.
Στη συνέχεια, οι αρκετές διακοπές, λόγω τραυματισμών των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, είχαν ως αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει αισθητά, με τους Χανιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0. Με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ταξιάρχη Φούντα από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ.
ΓΚΟΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΚΑΙ... ΔΙΑΚΟΠΗ.
Η είσοδος του Μοχάμεντ Μπεν έδωσε επιθετική ώθηση στους "κυανέρυθρους", οι οποίοι πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ, όμως, όποτε χρειστήκε ο Πολίτης δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του με εξαιρετικές αποκρούσεις. Στο 57' ο Σοτζέι Μασούντ επιχείρησε το φαλταριστό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πολίτη.
Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να "πολιορκούν" την εστία των γηπεδούχων, αλλά η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε περίπου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου άρχισε να δυσκολεύει το έργο των δύο ομάδων. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Κισσαμικός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε γκολ του νεοεισελθόντα Βασίλη Μάντζη. Αμέσως μετά το γκολ της χανιώτικης ομάδας, ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Φουκάκης διέκοψε το ματς για περίπου 20 λεπτά, έως ότου κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Πανιώνιος προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ στο 90ό λεπτό ο Κισσαμικός έφτασε και σε τρίτο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρτίνεθ. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Τιάγκο ένα λεπτό νωρίτερα απ' τον Χρήστο Τασουλή. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκιοατά θα μπορούσε, άθελά του, να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0, όμως η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Πλέον, στην τελευταία αγωνιστική ο Πανιώνιος χρειάζεται ήττα του Λεβαδειακού απ' τον Κισσαμικό και παράλληλα ο ίδιος να κερδίσει με τουλάχιστον 4-0 τον Πανσερραϊκό.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Πολίτης, Τσερκέζος, Σταθάκης (58' Γκούμας), Παντελάκης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Κίκε (69' Μάντζης), Θέος (72' Τιάγκο), Μίλιτς.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Γκιοατά, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Αντωνιάδης (37' Τασουλής), Κόρμπος, Σαββίδης (46' Μπεν), Μασούντ, Ολαϊτάν (74' Μασούρας), Φούντας, Ενγκόγκ.
Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Κισσαμικός 6 (5-0)
2. Λεβαδειακός 4 (3-1)
3. Πανιώνιος 1 (0-3)
4. Πανσερραϊκός 0 (1-5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου