Τελευταία Νέα

24/11/16

5η Aγωνιστική Europa League 10ος όμιλος : Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 2-3

Με ένα εκπληκτικό Γκάρι Ροντρίγκες, που ξόρκισε την κακοδαιμονία του μακριά από την Τούμπα στο 93’, ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο -ιστορικό- διπλό στην Ιταλία, επικρατώντας με 3-2 της Φιορεντίνα.
Πήρε μία απίστευτη όπως εξελίχθηκε το ματς νίκη, κόντρα σε μία εμφανώς ποιοτικότερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε το μέταλλό του στη Φλωρεντία, χτύπησε το ματς και παρότι πέρασε δύσκολες στιγμές αμυντικά (και είχε και την τύχη με το μέρος το) πέτυχε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο.
Από το 0-2 του 26’, ισοφαρίστηκε 2-2 στο 50’ και στο 93’  ο Ροντρίγκες με το πρώτο του γκολ μακριά από την Τούμπα στον 1,5 χρόνο που είναι στον ΠΑΟΚ, έδωσε στον ΠΑΟΚ μια τεράστια νίκη.

Εκτός τα πάει καλύτερα...

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με παρόμοιο σχηματισμό. Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς, που ήταν και αρχηγός για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η τριάδα στα χαφ απαρτιζόταν από Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοβ. Στα άκρα ήταν οι Ροντρίγκες (αριστερά) και Κάμπος (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Κουλούρης.
Η Φιορεντίνα άρχισε το ματς με αλλαγές στην ενδεκάδα της. Ο συνήθως αναπληρωματικός Λετσερίνι ήταν στην εστία, Γκονσάλο Ροντρίγκες και Αστόρι στο κέντρο της άμυνας με Τόμοβιτς δεξί μπακ και Μίλιτς αριστερό. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Μπαντέλι και Κριστόφορο με τον Βετσίνο πιο προωθημένο. Αριστερά στην επίθεση ήταν ο Μπερναρντέσκι, δεξιά ο Τέγιο και στην κορυφή ο Μπαμπακάρ.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι
Διαιτητής: Στέφαν Κλόσνερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Ρεμί Ζγκραγκέν (Ελβετία), Μάρκο Τσίρχερ (Ελβετία)
Τέταρτος διαιτητής: Γιοχάνες Φόγκελ (Ελβετία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (ΠΑΟΥΛΟ ΣΟΟΥΖΑ): Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μίλιτς (51' Κιέζα), Μπάντελ, Βεσίνο, Τέγιο (83' Ίλιτσιτς), Μπερναρντέσκι, Κριστόφορο (66' Σάντσες), Μπαμπακάρ
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάχοβ (83' Μυστακίδης), Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (71' Πέλκας), Κουλούρης (61' Τιάμ), Ροντρίγκες
Γκολ: 33' Μπερναρντέσκι, 50' Μπαμπακάρ / 5' Σάχοβ, 26' Κάμπος, 90+3' Ροντρίγκες
Κίτρινες κάρτες: 45' Κρέσπο, 63' Λέοβατς, 85' Πέλκας

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με γκολ του Σάχοβ. Ο Κάμπος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Λετσερίνι απέκρουσε και ο Ουκρανός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε με το αριστερό κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Φιορεντίνα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Στα επόμενα λεπτά ακολούθησε... ρεσιτάλ δοκαριών. Αρχικά ο ΠΑΟΚ "άγγιξε" το δεύτερο γκολ στο 8', με φοβερό σουτ του Ροντρίγκες που "τράνταξε" το αριστερό δοκάρι του Λετσερίνι. Στη συνέχεια οι "βιόλα" προσπαθούσαν να ισορροπήσουν, κάνοντας όμως αρκετά λάθη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει νέα σπουδαία ευκαιρία στο 18'. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε μία τρομερή ατομική ενέργεια... αλά Μέσι, παίρνοντας την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του και περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, όμως το συρτό σουτ του αποκρούστηκε από τον Λετσερίνι.
Η Φιορεντίνα απάντησε με δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά, με εντυπωσιακά σουτ. Στο 19' ο Κρέσπο έδιωξε λανθασμένα την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Κριστόφορο. Ο Ουρουγουανός επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα κατέληξε αρχικά στο οριζόντιο και στη συνέχεια στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μπρκιτς.
Στο 21' ο Κριστόφορο έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά, ο Τέγιο έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Μπρκιτς! Στη συνέχεια της φάσης, ο Σέρβος έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Μπαμπακάρ. Στο ριπλέι της φάσης φάνηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας όταν έσκασε, συνεπώς έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Στο 24' οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπαντέλι να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρκιτς.
Παρά τις ευκαιρίες της Φιορεντίνα όμως, ο ΠΑΟΚ "χτύπησε" στην αντεπίθεση και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 26' , με τον Γκάρι Ροντρίγκες να βγάζει ωραία πάσα στον αμαρκάριστο Κάμπος στην περιοχή και τον Ανγκολέζο να σουτάρει στα δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν κόντρα στον Άγιαξ.
Οι "βιόλα" παρά την ψυχρολουσία του δεύτερου γκολ που δέχτηκαν στο σημείο που πίεζαν, κατάφεραν να αντιδράσουν και να μειώσουν σε 1-2 στο 33', με εξαιρετικό σουτ του Μπερναρντέσκι με το αριστερό από το ημικύκλιο της περιοχής. Σε εκείνο το χρονικό σημείο πίεσαν και για την ισοφάριση, απειλώντας στο 34' και στο 36' με σουτ των Μπαμπακάρ και Βετσίνο. Οι Ιταλοί εξακολουθούσαν να πολιορκούν την άμυνα του ΠΑΟΚ, έχοντας υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας και αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, κυρίως με επιθέσεις από δεξιά, όπου αμυνόταν ο Λέοβατς. Στο 42' ο Μπρκιτς μπλόκαρε κεφαλιά του Κριστόφορο.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε με προβάδισμα του ΠΑΟΚ με σκορ 2-1. Ο "Δικέφαλος" μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και "πάγωσε" τη Φιορεντίνα ανοίγοντας το σκορ και έχοντας δοκάρι στο πρώτο 10λεπτο. Οι "βιόλα" απάντησαν με δύο δοκάρια στο 19' και στο 21', όμως κόντρα στη ροή του ματς ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του σε αντεπίθεση με τον Κάμπος, μετά από πάσα του Ροντρίγκες που ήταν πολύ καλός. Οι γηπεδούχοι, που είχαν πολλές ευκαιρίες πριν το 0-2, μείωσαν σε 1-2 στο 33' με γκολ του Μπερναρντέσκι και συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις, δίχως όμως να φτάνουν στην ισοφάριση.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, με τη Φιορεντίνα να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 50', με γκολ του Μπαμπακάρ που κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα στην περιοχή αποφεύγοντας τον Κρέσπο και "εκτέλεσε" άψογα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ έχασε απίθανη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Κάμπος να εκμεταλλεύεται τη λάθος εκτίμηση του Λετσερίνι που άφησε ανυπεράσπιστη την εστία του, να γυρίζει τη μπάλα, όμως το σουτ του Ροντρίγκες από κοντά να σταματάει ο Τόμοβιτς απομακρύνοντας με το πόδι πάνω στη γραμμή.
Η Φιορεντίνα είχε καλή στιγμή στο 60'  με επικίνδυνο σουτ του Κιέζα από πλάγια θέση. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο και προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Τέγιο στο 73' και μια κεφαλιά του Σάντσες στο 75'. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τις αντεπιθέσεις για να κυνηγήσει το γκολ, χάνοντας ευκαιρία με σουτ του Τιάμ στην κίνηση που πέρασε άουτ στο 76'. Στο 79' ο Πέλκας επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ, με τον Λετσερίνι να μπλοκάρει την μπάλα. Η Φιορεντίνα είχε καλή φάση στο 88' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίλισιτς από καλή θέση που πέρασε λίγο άουτ. Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το νικητήριο γκολ.
Τελικά κατάφερε να το πετύχει ο Γκάρι Ροντρίγκες στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με καταπληκτικό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 και χαρίζοντας ένα μεγάλο διπλό στον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου