Τελευταία Νέα

28/11/16

H κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ ανδρών!

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό Superfoods στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Άρης - ΑΕΚ το άλλο ζευγάρι. Τρία ντέρμπι "αιωνίων" σε τρεις εβδομάδες!
Ντέρμπι "αιωνίων" έβγαλε η κληρωτίδα της ΕΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Όπως συνέβη το 2014, οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν τους "πράσινους" στον ημιτελικό της διοργάνωσης, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι αυτοί οι γηπεδούχοι, με το "τριφύλλι" να επισκέπτεται το ΣΕΦ. Στο άλλο ζευγάρι, ο Άρης θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall, με φόντο την πρόκριση στον τελικό.
Η κληρωτίδα είχε μεγάλα κέφια, με τους "αιώνιους" να αναμετρώνται τρεις φορές (!) μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων! Πιο συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα ραντεβού θα δοθούν στο ΣΕΦ. Αρχικά, για την EuroLeague (στις 6/1) και εν συνεχεία για το Κύπελλο Ελλάδος (στις 16/1). Η τριλογία των ντέρμπι θα ολοκληρωθεί στις 28/1 στο ΟΑΚΑ για την Stoiximan.gr Basket League.
Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι αρχικές ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς ήταν η 14η και η 15η Ιανουαρίου, ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει πραγματικότητα για το ζευγάρι των "αιωνίων". Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ στις 13/1, ενώ ο Ολυμπιακός στις 12/1 δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα.
Όπως αναφέραμε προηγουμένως, μετά από τρία χρόνια οι "αιώνιοι" θα αναμετρηθούν σε ημιτελικό του θεσμού. Το 2013-'14 ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που φιλοξένησε την αναμέτρηση, επικρατώντας και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Αυτή τη φορά όμως, η πρόκριση στον τελικό θα περάσει από το ΣΕΦ.
Όσον αφορά το έτερο ζευγάρι, ο Άρης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall (στις 14/1), μόλις μερικές ημέρες μετά την αναμέτρησή τους για το Πρωτάθλημα στις 7 Ιανουαρίου (με γηπεδούχο την ΑΕΚ όμως αυτή τη φορά), με σκοπό να επιστρέψει στον τελικό, μετά από τρία χρόνια. Τότε που είχε αντιμετωπίσει το "τριφύλλι" στα "Δύο Αοράκια", δίχως όμως να καταφέρει να διεκδικήσει μέχρι τέλους το τρόπαιο. Από μέρους της, η "Ένωση" έχει να προκριθεί σε τελικό από το 2000-'01, όταν είχε επιβληθεί του Παναθηναϊκού.
Τα ζευγάρια:
Ολυμπιακός  - Παναθηναϊκός 
Άρης - ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου