Τελευταία Νέα

1/12/16

2η Aγωνιστική 2ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : ΑΟ Χανιά – Ολυμπιακός 0-4

Άνετα και με καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε ο Ολυμπιακός από τα Περιβόλια, επικρατώντας με σκορ 4-0 του ΑΟΧ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Κορυφαίος ο Φιγκέιρας, φοβερό γκολ ο Πάρντο.
Στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, τα Χανιά υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου είχαν ηττηθεί (4-0) εκτός έδρας από την Σπάρτη, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε (3-0) στο Φάληρο του Πλατανιά.
Ο ΑΟΧ ουσιαστικά ευελπιστούσε μόνο στη νίκη για να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολο του έργο του απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχοντας κάμποσες αλλαγές στη σύνθεση του, έψαχνε την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις αφήνοντας πίσω του την εντός έδρας ισοπαλία και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στην Κέρκυρα.
Ο Μπέντο έδωσε φανέλα βασικού στον Χουτεσιώτη (πρώτη φετινή συμμετοχή), αλλά και στους Ρομαό, Ντε λα Μπέγια, Μαρίν. Τελευταία εμφάνιση του Τογκολέζου διεθνή ήταν στις 3 Νοεμβρίου όταν αγωνίστηκε για 9 λεπτά στο εκτός έδρας με την Αστάνα, την 4η αγωνιστική του Europa League.
Στην ενδεκάδα επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τις 15 Οκτώβρη και το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ο Μαρίν,, όπως και ο Ντε λα Μπέγια μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 2 Οκτωβρίου.

  Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολίων
Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (ΕΠΣ Λακωνίας)
Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Συνθέσεις: 
Χανιά (Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζερής, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος (71' Βαρούχας), Γκεμίσης, Τσουκάνης, Μάνιας, Νικολόπουλος (46' Ντούμος), Λύρας (58' Σταματής).
Ολυμπιακός (Μπέντο): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρομαό, Ντε λα Μπέγια (77' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Μαρίν, Μανθάτης (65' Ανδρούτσος), Πάρντο, Ιντέγε (46' Καρντόσο).
Γκολ: - / 16' Καμπιάσο, 25' Ιντέγε, 42' αυτ. Θεολόγου, 49' Πάρντο
Κάρτες: - / 74' Μποτία

Ανασκόπηση αγώνα:

Από νωρίς ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του, δείχνοντας αποφασισμένος να θέσει τις βάσεις της νίκης του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Ο ΑΟΧ ήθελε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό και να φράξει τους χώρους προς την περιοχή του, όμως δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και βρισκόταν συνεχώς σε παθητικό ρόλο.
Ο Ηρακλής στο 6' έβαλε σωτήρια το σώμα του στο σουτ του Πάρντο εντός περιοχής, με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα του Αθανασίου.
ΜΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ.
Οι "ερυθρόλευκοι" κυκλοφορούσαν με ευκολία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, είχαν σωστές αλλαγές παιχνιδιού και ορμητήριο τη δεξιά τους πλευρά, με τους Μανθάτη και Φιγκέιρας να προκαλούν συνεχώς ρήγματα και τον Μπουχαλάκη να... σιγοντάρει.
Από γύρισμα του Πορτογάλου και "τσαφ" του Ιντέγε, ο Καμπιάσο που ακολουθούσε τη φάση "κεραυνοβόλησε" τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 0-1 στο 16'.
Διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός γραμμής στη σέντρα του Φιγκέιρας, μια φάση που δεν ήταν ξεκάθαρη από το ριπλέι (δεν υπήρχε γραμμή).
ΤΗΝ 4Η ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΣΤΟΧΗΣΕ Ο ΙΝΤΕΓΕ.
Από κλέψιμο του Καμπιάσο, ο Ιντέγε αστόχησε με "πιάτο" την εστία στο 20' και τρία λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός απώλεσε την τρίτη του ευκαιρία στο ματς, έπειτα από "συστημένη" σέντρα του Μανθάτη.
Με την τέταρτη τα κατάφερε ο Ιντέγε, σκοράροντας ένα tap in, έπειτα από ασίστ "πάρε - βάλε" του Φιγκέιρας.
Ο Πορτογάλος μπακ ήταν σε εξαιρετικά κέφια και μέσα στο δίλεπτο 37' - 39' ανάγκασε τον Αθανασίου σε ισάριθμες σωτήριες επεμβάσεις.
Τόσο η φάση στο γκολ του Ιντέγε, όσο και δεύτερη απόπειρα του Φιγκέιρας να σκοράρει, ξεκίνησαν από καταπληκτικές κάθετες μεταβιβάσεις του Μπουχαλάκη.
Με το σκορ στο 0-3, έπειτα από αυτογκόλ αλά... Ιμπραχίμοβιτς του Θεολόγου, πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.
ΠΑΡΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ.
Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το σκορ, περισσότερο ως τυπική διαδικασία έμοιαζε το υπόλοιπο της αναμέτρησης όσον αφορά το νικητή. Ήταν όμως μια ευκαιρία για τους προπονητές των δύο ομάδων να δοκιμάσουν και κάποια πράγματα που ενδεχομένως είχαν κατά νου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πάρντο να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ εκτός περιοχής, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στον Ολυμπιακό.
Γκάτζιος και Μπέντο είχαν ξεκινήσει τις αλλαγές. Ντούμος, Σταματής και Βαρούχας πέρασαν σταδιακά στο ματς για τους γηπεδούχους, Καρντόσο, Ανδρούτσος και Τσιμίκας για τους φιλοξενούμενους.
Ο Παραγουανός φορ μάλιστα με πολύ ωραία ενέργεια σκόραρε στο 69', αλλά το πρώτο τέρμα με τα ερυθρόλευκα δεν μέτρησε ποτέ για οφσάιντ του.... Φιγκέιρας.
Κάπου εκεί το ματς "έσβησε" σιγά σιγά, τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος και το τελικό 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στα Περιβόλια.
Οι "ερυθρόλευκοι" με αυτή τη νίκη τσέκαραν το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Ολυμπιακός 6
2. Πλατανιάς 3
3. Σπάρτη 3
4. Χανιά 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου