Τελευταία Νέα

28/1/17

15η Αγωνιστική Α1 : Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 73-68

Έχανε με 13 στο ημίχρονο, όμως ο Κολοσσός έκανε εκπληκτική εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο και νίκησε (73-68) τον ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Λάνγκστον Χολ.
Και η τρομερή πορεία του Κολοσσού προς... το άγνωστο, συνεχίζεται. Η ομάδα της Ρόδου επικράτησε (73-68) του ΠΑΟΚ στο Βενετόκλειο, για να φτάσει τις επτά σερί εντός έδρας νίκες (!) και να βρεθεί στην τέταρτης θέση της Stoiximan.gr Basket League. Μετά το διπλό στο Ρέθυμνο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έπαιξε από μέτρια έως άσχημα για τρεις περιόδους, όμως στην τέταρτη πάτησε το γκάζι και με επί μέρους σκορ 30-18 έριξε τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο. Κορυφαίος της αναμέτρησης, ο Λάνγκστον Χολ που ήταν ασταμάτητος στο φινάλε.
O MVP:
Ο Λάνγκστον Χολ έβαλε 28 πόντους με 8/14 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 6/6 βολές, μάζεψε 4 ριμπάουντ και στα 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ήταν εκπληκτικός. Στην τέταρτη περίοδο "πήρε φωτιά", έμοιαζε με τον... Stephen Curry και οδήγησε τον Κολοσσό σε μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
23 πόντους έβαλε στο πρώτο μέρος ο Κολοσσός, 30 σκόραρε στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα της Ρόδου είχε δυο πρόσωπα στο ματς, όμως ο Άρης Λυκογιάννης δεν "τρελάθηκε", είχε υπομονή και το ίδιο και οι παίκτες του που έδωσαν τη μπαγκέτα στον Λάνγκστον Χολ στο φινάλε και δικαιώθηκαν. Με 7/24 τρίποντα (29%) ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κερδίσει και να ξεπεράσει το τρομερό ξέσπασμα των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί και το γεγονός ότι ο Κολοσσός πήρε μόλις δυο πόντους από τους επτά παγκίτες που χρησιμοποίησε ο Λυκογιάννης...
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Ξεκάθαρα στο απίθανο κρεσέντο του Λάνγκστον Χολ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ είχε συνεχώς τον έλεγχο, όμως όταν ο Αμερικανός (ένας πραγματικά ΠΟΛΥ ήσυχος και ευγενικός άνθρωπος που δεν σου δίνει την εντύπωση του "δολοφόνου) είπε στους συμπαίκτες του "κάντε στην άκρη", ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να τον φρενάρει. Και με τον Θάντ ΜακΦάντεν να μένει στους 3 πόντους με 1/7 σουτ απέναντι στην εκπληκτική άμυνα των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τύχη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, απαντήθηκε από ένα σερί 8-0 του Κολοσσού που πήρε το προβάδισμα στα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι έριξαν το τέμπο, έδωσαν έμφαση στην άμυνα, όμως στο τέλος του δεκαλέπτου οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο +5 (10-15) με τον Κόνιαρη να ξεχωρίζει. Η ομάδα του Μαρκόπουλου είχε τον έλεγχο του αγώνα και λίγο πριν το ημίχρονο εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με τον Κολοσσό να σουτάρει με μόλις 29% και τους Χολ - Ρέλεφορντ να έχουν μόλις 4/15 προσπάθειες. Το 23-36 της ανάπαυλας ήταν πέρα για πέρα δίκαιο για τον ΠΑΟΚ που ήταν πολύ πιο οικονομικός και ουσιαστικός.
Ένα κακό εξάλεπτο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ένα καλό του Κολοσσού έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, με τον Βασιλόπουλο να γράφει το 43-47 με τρίποντο και να ξεσηκώνει το Βενετόκλειο. Ο Σάιμπερτ απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 43-50 της τρίτης περιόδου και το ματς "άναψε" στο φινάλε. Ο Χολ έκανε τρομερά πράγματα για να μειώσει στον πόντο (57-58), ο ΠΑΟΚ είχε "παγώσει" και ο Αμερικανός του Κολοσσού έβαλε και τετράποντο (!) για το 64-60. Ήταν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ και ο άνθρωπος που γύρισε το παιχνίδι, αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στη Stoiximan.gr Basket League.
Τα δεκάλεπτα: 10-15, 23-36, 43-50, 73-68.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7 (7 ριμπάουντ), Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ 15 (5/16 σουτ, 5 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 14 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χολ 28 (10/18 σουτ, 4 ριμπάουντ), Λιάπης, Τσούκου, Γεωργαλής, Αγγελάκος, Αχόνεν, Παπαδάκις, Γουάτσον 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 5(1), Μαργαρίτης 4 (2/10 σουτ), Σάιμπερτ 9 (3/10 σουτ), Πέινερς 12(2), Κλάντον 8 (13 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 12 (1), Τσόχλας 9 (1), ΜακΦάντεν 3, Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου