Τελευταία Νέα

29/1/17

18η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 32’ λόγω δίκαιης αποβολής του Αθανασιάδη, έκανε όμως το "4 στα 4" απέναντι στον Παναιτωλικό.Το "χρυσό γκολ" ο Μυστακίδης στο 62’
Σ ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτό του, ο ΠΑΟΚ πήρε μία ακόμη νίκη επί του Παναιττωλικού φέτος (έχει το απόλυτο) με 0-1 και συνεχίζει την αντεπίθεσή του (μετρά δέκα νίκες στα τελευταία 11 ματς, αρχής γενομένης από τη νίκη επί της Σλόβαν Λϊμπερετς)..
Ο Δικέφαλος ήταν και πάλι πολύ παραγωγικός επιθετικά, δεν… πτοήθηκε ούτε από την αποβολή του :Αθανασιάδη στο 32’ (αψυχολόγητα έριξε αγκωνιά στον αμυντικό των γηπεδούχων), αλλά ούτε και από την απίστευτη αστοχία του Σάχοφ (οι τέσσερις ευκαρίες που έχασε ο Ουκρανός άνετα μπορούν να γίνουν viral-video σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και με γκολ του Μυστακίδη στο 32’  πήρε σπουδαίο τρίποντο. Πολύ κακός ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να δικαιολογήσει σε κανένα σημείο του αγώνα την αριθμητική υπεροχή του.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές στις ενδεκάδες τους σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης για το Κύπελλο στην Τούμπα. Σε εκείνο το ματς είχαν κάνει ροτέισον και σήμερα επανέφεραν στο αρχικό σχήμα τους παίκτες που ξεκούρασαν.  Ο Μάκης Χάβος επέλεξε σχηματισμό 3-4-2-1 με τον Κυριακίδη στην εστία και τους Ροντρίγκες, Κούσα και Χαντάκια στην άμυνα. Αριστερά σε όλη την πλευρά ήταν ο Ρότσα, δεξιά ο Μύγας και στο χώρο του κέντρου οι Μάκος και Πάουλο. Κλέσιο και Μουνιός είχαν πιο ελεύθερο ρόλο μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μαρκόφσκι.  Ο Βλάνταν Ίβιτς προτίμησε και πάλι τον σχηματισμό 4-2-3-1, όπως συνηθίζει. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα της άμυνας αυτή που εμπιστεύεται μονίμως ο Σέρβος τεχνικός, αποτελούμενη από τους Κρέσπο, Βαρέλα στα στόπερ, Μάτος δεξιά και Λέοβατς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν ο Σάκχοφ με τον Τσίμιροτ, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου, δεξιά τον Κάμπος και αριστερά τον Πέλκα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αθανασιάδης.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Στάδιο Παναιτωλικού
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) & Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)
 Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (65΄ Φάρλεϊ), Μύγας (40΄ Κουτρομάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (78΄ Λόπες), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (63΄ Μαλεζάς), Κάμπος (40΄ Μυστακίδης), Πέλκας (76΄ Κάνιας), Αθανασιάδης. 
Γκολ: 62΄ Μυστακίδης
Κίτρινες κάρτες: 40΄+4΄ Σάκχοφ, 72΄ Πέλκας, 88΄ Μυστακίδης, 92΄ Λέοβατς / 53΄ Χαντάκιας, 59΄ Μουνιός, 80΄ Ρότσα
Κόκκινη κάρτα: 32΄ Αθανασιάδης
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Παναιτωλικό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρότσα στο 4ο λεπτό, με τον Γλύκο να αιφνιδιάζεται και να αποκρούει δύσκολα, καθώς ο Αθανασιάδης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας με το κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 6΄, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Σάκχοφ, στον οποίο στρώθηκε η μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής μετά από ασταθή απομάκρυνση σε έξοδο του Κυριακίδη, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος του Ροντρίγκες στην αριστερή πλευρά, ο Κάμπος πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, έσπασε την μπάλα στον Μπίσεσβαρ ο οποίος πλάσαρε αμέσως, με τον Κυριακίδη να αποκρούει δύσκολα με το ένα χέρι και τον επερχόμενο Σάκχοφ στον οποίο στρώθηκε η μπάλα να πλασάρει στο δοκάρι. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βρήκε ελάχιστα την μπάλα στο πλασέ του Ουκρανό, ώστε να της αλλάξει πορεία και να τη στείλει στο δοκάρι και κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο "Δικέφαλος" είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Πέλκα να πασάρει στον Μπίσεσβαρ που βρέθηκε απέναντι από την εστία μόνος του μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν απογοητευτικό και έφυγε πολύ ψηλά άουτ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού και όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζε την απόδοσή του δημιουργώντας αξιόλογες φάσεις και κλείνοντας τον Παναιτωλικό στα καρέ του. Οι γηπεδούχοι είχαν την δεύτερη αξιοσημείωτη φάση τους στο 28΄, μετά από το χτύπημα φάουλ του Ρότσα στο 4΄ που ήταν η πρώτη. Και σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Αγρινίου απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, του Πάουλο αυτή τη φορά, με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να περνάει κόρνερ, λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 31΄ ο Αθανασιάδης σούταρε ψηλά άουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή μετά από ωραία μπαλιά του Μπίσεσβαρ.
Στο 32ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Αθανασιάδη με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Χαντάκια. Πιο συγκεκριμένα, ο αμυντικός του Παναιτωλικού έκανε φάουλ στον επιθετικό του ΠΑΟΚ κρατώντας τον με τα χέρια. O Καλογερόπουλος σφύριξε το φάουλ, όμως ο Κλάους φανερά εκνευρισμένος από το μαρκάρισμα με τα χέρια, αντέδρασε με αψυχολόγητο τρόπο χτυπώντας με αγκωνιά τον Χαντάκια στο στομάχι. Ο Καλογερόπουλος τον απέβαλλε και ο ΠΑΟΚ συνέχισε με παίκτη λιγότερο από νωρίς. Ο Ίβιτς έβαλε τον Μυστακίδη στη θέση του Κάμπος για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης αντί του Κλάους, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται κοντά του. Αναγκαστική αλλαγή έκανε και ο Χάβος, βάζοντας τον Κουτρομάνο στη θέση του Μύγα.
Στο 41΄ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μυστακίδης γύρισε την μπάλα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Σάκχοφ έστειλε ξανά την μπάλα άουτ, επιχειρώντας να σκοράρει με... τον ώμο. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή με αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 32΄ εξαιτίας αποβολής του Αθανασιάδη με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στο στομάχι του Χαντάκια.
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σάκχοφ να μη βρίσκει δίχτυα ξανά από πλεονεκτική θέση. Στο 51΄ ο Κρέσπο βρήκε τον Ουκρανό με βαθιά μπαλιά, αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μυστακίδη στα δεξιά και εκείνος του έβγαλε εξαιρετική πάσα στην περιοχή, βγάζοντάς τον ολομόναχο απέναντι από τον Κυριακίδη από πολύ κοντά. Ωστόσο ο Σάκχοφ δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε σε αυτή τη φάση πλασάροντας στα πόδια του Έλληνα γκολκίπερ.
Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας το πολυπόθητο γκολ στο 62΄ παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κλάους από το 32΄. Σκόρερ ήταν ο Μυστακίδης, που είχε μπει ως αλλαγή στο 40΄, δίνοντας τη λύση με κοντινή κεφαλιά μετά από ασίστ του Λέοβατς. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Ροντρίγκες και πάσα του Πέλκα στον Κροάτη στην αριστερή πλευρά της περιοχής. Εκείνος σέντραρε στον Μυστακίδη που ήταν αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και εκτέλεσε με κοντινή κεφαλιά τον Κυριακίδη για το 0-1.
Στο 67΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή, με τον Πέλκα να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μυστακίδη, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε στον Χαντάκια. Μετά το γκολ ο Βλάνταν Ίβιτς έβαλε στο παιχνίδι τον Μαλεζά αντί του Μπίσεσβαρ ενισχύοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και τον Κάνιας αντί του Πέλκα που δέχτηκε χτύπημα και αποχώρησε τραυματίας, θωρακίζοντας τα μετόπισθεν. Από κει και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε για ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα οπισθοχώρησε προσέχοντας περισσότερο τα νώτα του για να διατηρήσει το προβάδισμα. Ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλητικές φάσεις. Στο 86΄ ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία για να "κλειδώσει" τη νίκη, με τον Μάτος να μην προλαβαίνει να βρει την μπάλα στη μικρή περιοχή μετά από παράλληλο γύρισμα του Λέοβατς από αριστερά. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Αγρίνιο παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 32ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου