Τελευταία Νέα

28/1/17

18η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 1-1

Καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας, προηγήθηκε με χτύπημα πέναλτι του Μάσα, όμως ο Πανιώνιος αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και με τέρμα του Ταπόκο ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στην Τρίπολη.
Για την 18η αγωνιστική της Super League, ο Αστέρας υποδέχθηκε στο "Θ. Κολοκοτρώνης" τον Πανιώνιο, θέλοντας να δώσει συνέχεια στα τελευταία εντός έδρας αποτελέσματα όπου μετρούσε τις νίκες κόντρα σε ΑΕΚ, Παναιτωλικό και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.
Οι "κυανέρυθροι" με τη σειρά τους πήγαν στην Τρίπολη ως η δεύτερη (μαζί με την Ξάνθη) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν άλλαξε το 4-2-3-1, με τον Μάσα να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά την αποβολή του στο ματς με τον Ολυμπιακό που του στέρησε τη συμμετοχή του κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (ήττα για τον Αστέρα).
Ίδια διάταξη για τον Πανιώνιο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Φούντα (ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε) και τον Οικονόμου (εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής), ενώ ο Μπεν ήταν σε ρόλο φορ.
Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας προηγήθηκε με πέναλτι - γκολ του Μάσα, ορμητικός από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πανιώνιος που ισοφάρισε με τον Ταπόκο για το τελικό 1-1 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Δημήτριος Γκαβέρας (Αχαϊας)
 Συνθέσεις:
Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (84' Δημούτσος), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (61' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Μανιάς.
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου (λ.τ. 46' Ταπόκο), Ρισβάνης, Β. Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (88' Καθάριος), Μασούρας (69' Μαχμούτοβιτς).
Γκολ: 43' πεν. Μάσα / 47' Ταπόκο
Κάρτες: 13' Τσουκαλάς, 17' Φαρίνια, 68' Μάσα, 70' Μπέρτος / 17' Μασούντ
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Σε ένα ματς που κανείς δεν έμοιαζε διατεθειμένος να πάρει ρίσκα, ήταν φυσικό επόμενο το θέαμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Καλό ρυθμό δεν είχε το παιχνίδι στην Τρίπολη, αλλά ξεχώριζε και με το παραπάνω στην ένταση, τις σκληρές μονομαχίες και την τακτική.
Ο Αστέρας μπήκε στο ματς θέλοντας να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να ελέγξει το τέμπο και χωρίς να βιάζεται, να ψάξει τις προϋποθέσεις που θα το επιτρέψουν να απειλήσει. Ο Πανιώνιος ήταν καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα, γέμιζε σωστά τον χώρο και αναζητούσε το γκολ μέσα από κόντρα επιθέσεις.
Στο 15ο λεπτό ο Μανιάς με πολύ ωραία ενέργεια ανησύχησε τον Γιαννιώτη, που είδε την μπάλα να σταματά στη ρίζα του δεξιού του δοκαριού! Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία των Αρκάδων με την προσπάθεια του Μπεν στο 27', όταν ο Ντοναρούμα έφυγε στην δεξιά του γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ.
Στο μισάωρο οι τελικές ήταν ακριβώς ίδιες σε σύνολο (3) και στόχο (1) για τους δύο αντιπάλους, ενώ άρχισε να επικρατεί ολοένα και περισσότερη νευρικότητα προϊόντος του χρόνου. Στο 42' ο Βλάχος στάθηκε άτυχος, καθώς στην προσπάθεια του να διώξει βρήκε την μπάλα μέσα στο χέρι εντός περιοχής και μοιραία η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα.
Ο Μάσα ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Γιαννιώτη και έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα, με το 1-0 στο "Θ. Κολοκοτρώνης" να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Ο Πανιώνιος υπολειπόταν του Αστέρα στο σκορ, όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα για τους "κυανέρυθρους" του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Οικονόμου δεν μπορούσε να συνεχίσει (ο Γιαννιώτης σε έξοδο του τον βρήκε γεμάτα με το γόνατο στο πρόσωπο) στο ματς και έμεινε στα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα, ωστόσο ο Ταπόκο που πήρε τη θέση του Έλληνα στόπερ φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!
Από εκτέλεση κόρνερ, ο 23χρονος Γάλλος στόπερ είδε την μπάλα να φτάνει στα πόδια του και με το αριστερό νίκησε από κοντά τον Ντοναρούμα για το 1-1 στο 47'. Στον Αστέρα επικράτησε... τρικυμία και δύο λεπτά αργότερα ο Μπεν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
Ο Ελευθερόπουλος ωρυόταν στους παίκτες του από τον πάγκο, η κατάσταση δεν βελτιωνόταν και ο Πανιώνιος στο 53' έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ. Από αριστερά ο Τασουλής έκανε το γύρισμα, η προσπάθεια του Μασούρα κόντραρε και ο Φούντας στο ριμπάουντ με το δεξί έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Δεν είχε την συγκέντρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας, ούτε σωστές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας. Την ίδια στιγμή ο Πανιώνιος έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έδειχνε ικανός να βρει ένα ακόμη γκολ στην Τρίπολη.
Σε μια από τις λίγες σωστές επιθέσεις του στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας είναι την ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 72ο λεπτό, ωστόσο το μονοκόμματο σουτ του Καλτσά εντός περιοχής έφυγε άουτ. Ο Πανιώνιος απάντησε με την κεφαλιά του Μπεν που έδιωξε πέφτοντας δεξιά ο Ντοναρούμα στο 78'.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου