Τελευταία Νέα

29/1/17

18η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Βέροια, όμως είχε κορυφαίο τον αρχηγό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς που με κεφαλιά - δυναμίτη στο 35' πέτυχε το γκολ που αποδείχτηκε αρκετό για το τελικό 2-1 των Πειραιωτών στην Ημαθία.
'Εχοντας ηττηθεί στην τελευταία εντός έδρας αγωνιστική της υποχρέωση από τον Ηρακλή, η Βέροια υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, σε μια εξ ορισμού πολύ δύσκολη αποστολή για την ομάδα της Ημαθίας που μάχεται για την παραμονή της στην Super League.


ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ Μ.Ο. 23,3 ΕΤΩΝ!!!
Με τον Θωμά Γράφα να αποτελεί παρελθόν και τον Απόστολο Τερζή ως υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της, η Βέροια παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο και τον νεοαποκτηθέντα Αρμένιο στόπερ Γκαέλ Αντονιάν να βρίσκεται στον πάγκο.
Ο Πάουλο Μπέντο δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Μαρτίνς και Φιγκέιρας, επιλέγοντας να αφήσει εκτός αποστολής τους Ντομίνγκες, Καμπιάσο και Ανσαριφάρντ. Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τοποθέτησε τον Ρέτσο σε ρόλο δεξιού μπακ και έδωσε φανέλα βασικού στους Νικολάου, Ανδρούτσο και Μαρίν.
Η Βέροια πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση -τηρουμένων των αναλογιών- ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όμως ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει τον αρχηγό του σε εξαιρετική βραδιά.
Ο Μιλιβόγεβιτς ενδεχομένως να αγωνίζεται στην Premier League μετά τις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο φρόντισε με το 6ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα να χαρίσει ένα ακόμη τρίποντο στους "ερυθρόλευκους".

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Βέροιας
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νιας)
 Συνθέσεις:
Βέροια (Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (78' Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72' Μπελαΐντ), Ασίγκμπα (46' Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Βιάνα, Νικολάου, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Φορτούνης (90+3' Μπουχαλάκης), Μαρίν (61' Ελιουνούσι), Σεμπά, Ιντέγε (83' Καρντόσο). 
Γκολ: 24' Σαρπόνγκ / 11' Φορτούνης, 35' Μιλιβόγεβιτς
Κάρτες: 31' Ασίγκμπα, 46' Τόμας, 85' Καλί, 90+4' Παπαδόπουλος / 42' Ανδρούτσος, 80' Ρέτσος
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι ήθελε ο Ολυμπιακός, που μπήκε με φουλ επιθετική διάθεση στο ματς και πολύ ψηλά τις γραμμές του.
Μόλις στο 2ο λεπτό πρώτα ο Ρέτσος, μετά ο Φορτούνης και στη συνέχεια οι Ιντέγε και Σεμπά απέτυχαν να σκοράρουν στην ίδια φάση, με τον Λόπεθ να αντιδρά σωτήρια για την ομάδα του.
Να εκμεταλλευθεί τα άκρα του ήθελε κυρίως ο Ολυμπιακός, που ακουμπούσε την μπάλα πότε στον Μαρίν και πότε στον Σεμπά, με την Βέροια να περιμένει στο δικό της μισό του γηπέδου. Να οχυρώσει τα μετόπισθεν ήθελε αρχικά η γηπεδούχος και σε δεύτερη φάση να ψάξει τις κόντρα επιθέσεις σε ανοιχτό χώρο.
ΣΕΜΠΑ = ΑΣΙΣΤ.
Εξαιρετική ενέργεια του Σεμπά από δεξιά και γύρισμα με εξωτερικό φάλτσο, βρήκε τον Φορτούνη σε θέση γκολ στο 11', με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να σκοράρει εύκολα με το κεφάλι το πρώτο του φετινό εκτός έδρας τέρμα στο πρωτάθλημα - και τέταρτο συνολικά. Αυτή ήταν η 7η ασίστ του Σεμπά στο πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και συνέχισε να επιτίθεται, όμως την ίδια στιγμή παρουσίαζε κενά στα μετόπισθεν, ειδικότερα από την πλευρά των Ντα λα Μπέγια - Μαρίν. Χαρακτηριστικό γεγονός ότι πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα ο Καπίνο χρειάστηκε να βγει δύο φορές μακριά από την περιοχή του, για να διώξει την μπάλα σε προϋποθέσεις κόντρας των γηπεδούχων.
Ο Ιντέγε στο 22' έκανε φοβερή προσποίηση και βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεθ.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ... ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ.
Ο Στόιτσεφ ήταν εξαιρετικά κεφάτος αλλά και επιπόλαιος για την Βέροια. Στο 24ο λεπτό ο Σέρβος γύρισε στον Καπετάνο, όμως ο Καπίνο πραγματοποίησε διπλή σωτήρια επέμβαση. Δευτερόλεπτα αργότερα, ξανά από αριστερά, η άμυνα του Ολυμπιακού συνελήφθη κοιμώμενη και αυτή τη φορά ο Σαρπόνγκ με σίγουρο σουτ νίκησε τον Καπίνο για το 1-1. Και στις δύο φάσεις ο Ντε λα Μπέγια ήταν απών.
Το κακό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό, όταν πέντε λεπτά αργότερα ο Ανδρούτσος έκανε τάκλιν - καμικάζι στον Σαρπόνγκ και διόρθωσε το λάθος του Καπίνο, που έχασε τη μπάλα από τα χέρια του σε γύρισμα του Κάλβο.
Ο ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ -ΑΚΟΜΑ- ΕΔΩ!
Είχε χάσει τη συγκέντρωση του ο Ολυμπιακός αλλά είδε τον αρχηγό του να αποκαθιστά το προβάδισμα στο 35'. Ο Μιλιβόγεβιτς "παίζει δυνατά" για την Premier League και την Κρίσταλ Πάλας, όμως φώναξε παρών στο ματς και με κεφαλιά - δυναμίτη από γύρισμα του Μαρίν νίκησε τον Λόπεθ, βάζοντας εκ νέου σε οδηγού στο ματς τους Πειραιώτες. Αυτό ήταν το 6ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα για τον Σέρβο διεθνή μέσο.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αντονιάν έκανε το ντεμπούτο του για την Βέροια και στο 50' ο Λόπεθ έσωσε τους γηπεδούχους σε κεφαλιά του Σεμπά από γύρισμα του Μαρίν.
Εξακολουθούσε να έχει προβλήματα ανασταλτικά ο Ολυμπιακός, που ξεκινούσαν από την απροθυμία που έδειχναν ενίοτε οι Μαρίν, Φορτούνης και Σεμπά να πιέσουν στην μπάλα.
Ο Λόπεθ ξανά στο 59' σήκωσε απαγορευτικό στον Ιντέγε, με το παιχνίδι σταδιακά να χάνει τον ρυθμό του και τις αξιόλογες φάσεις να λιγοστεύουν στο ματς. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, ούτε το σκορ καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρίτο γκολ και η Βέροια την ισοφάριση.
Πρωταγωνιστής στο ματς έγινε ξανά ο Λόπεθ, που στο 86ο λεπτό έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου