Τελευταία Νέα

18/2/17

21η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-5

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 της ομάδας της Τρίπολης έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Oφσάιτ το 3ο και το 5ο γκόλ του ΠΑΟ!
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αστέρα με 5-0 με τους πράσινους να πετυχαίνουν τα τέσσερα γκολ τους στο πρώτο ημίχρονο.
Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη των πράσινων τη φετινή σεζόν, η πρώτη μετά τον Δεκέμβριο και το ματς με τον Ατρόμητο, ενώ συνολικά από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός σε πέντε ματς μετράει 18 τέρματα δείχνοντας ότι πλέον αρχίζει και σκοράρει κατά ριπάς με τους Εμποκού, Κλωναρίδη να παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Στο ματς με τον Αστέρα το τριφύλλι μπήκε στην αναμέτρηση όντας πάρα πολύ καλός από τα πρώτα λεπτά. Βγάζοντας πίεση, ωραίος συνδυασμούς και πανέμορφα γκολ μην δίνοντας δικαίωμα στους γηπεδούχους να αντιδράσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ματς του Κυπέλλου πριν δέκα μέρες στην Λεωφόρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδιζε ήδη με 2-0 έχοντας βάλει τις βάσεις για το τρίποντο που τον έφερε προσωρινά στην δεύτερη θέση με 38 βαθμούς, ισόβαθμό με τον Πανιώνιο.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος: Γ. Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (23' Γκαϊντούτσικ), Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65' Ίγκορ), Φαρίνια (46' Τσιλιανίδης), Μανιάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης (81' Ρέις), Εμποκού (46' Π. Βλαχοδήμος), Μπουμάλ, Κλωναρίδης (74' Πίσπας), Μπεργκ,
Γκολ: 7' Κλωναρίδης, 9' Μπεργκ, 30' Μολέντο, 39' Εμποκού, 83' Μπουμάλ
Κίτρινες: 30' Γκαϊντούτσικ, 32' Τσουκαλάς, 87' Γιαννούλης/48' Μολέντο, 56' Π. Βλαχοδήμος
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αντιμετωπίζοντας σε ένα ακόμα παιχνίδι αρκετές απουσίες αναγκάσθηκε να κάνει κάποιες αλχημείες στο αρχικό σχήμα του Αστέρα. Επέλεξε να ξεκινήσει τον Αστέρα με ένα 4-2-3-1 και να παρατάξει κάτω από τα γκολπόστ τον Ντοναρούμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Δημούτσος και αριστερά ο Γιαννούλης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Χαμντανί, Σελίν. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς και μπροστά τους η τριάδα αποτελούνταν από τους Καλτσά, Φαρίνια και Μάσα ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μανιάς.
Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Βιγιαφάνιες και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δυο αλλαγές σε σχέση με την επικράτηση επί του Παναιτωλικού καθώς άφησε εκτός και τον Ρέις. Ο 48χρονος τεχνικός στο 4-4-2 που επέλεξε είχε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Ζέκα και στα δυο άκρα αγωνίστηκαν οι Μπουμάλ, Εμποκού. Το επιθετικό δίδυμο του τριφυλλιού ήταν οι Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά το παιχνίδι, ίσως μπήκε με φόρα από το ματς με τον Παναιτωλικό, και έχοντας ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο μπόρεσε να πετύχει δυο γκολ και να βάλει τις βάσεις ένα ακόμη τρίποντο.
Οι πράσινοι απείλησαν αρχικά στο 4' όταν ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Ντοναρούμα, ύστερα από υπέροχη πάσα του Κλωναρίδη, αλλά το πλασέ του Σουηδού κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Χουλτ έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μπεργκ έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ντοναρούμα.
Στο 7' η τρίτη τελική του Παναθηναϊκού βρήκε στόχο. Ο Μπουμάλ με μια υπέροχη κάθετη βρήκε τον Κλωναρίδη που βγήκε τετ α τετ με τον Ντοναρούμα με τον Έλληνα στραίκερ να ανοίγει το σκορ με ωραίο πλασέ πάνω από τα χέρια του Ιταλού γκολκίπερ.
Οι πράσινοι πήραν προβάδισμα δυο γκολ στο 9' όταν ο Εμποκού αυτή τη φορά με μια εξαιρετική πάσα χωρίς να βλέπει έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ και ο Σουηδός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά το τριφύλλι να "κλειδώσει" από νωρίς τη νίκη.
Ο Αστέρας που στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε να μην έχει μπει καν στο γήπεδο είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 17'. Μια φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε ο Καλτσάς ο οποίος έφυγε από τα δεξιά γύρισε στον Μανιά ο οποίος από κοντά σούταρε έξω.
Ο Παναθηναϊκός που έκανε ότι ήθελε στο πρώτο 45λεπτο απείλησε και πάλι στο 18' με τον Εμποκού ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε τις ντρίμπλες και το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Δημούτσο και να καταλήγει κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους και πάλι στο 22' με ωραία ενέργεια και σουτ του Μάσα αλλά ο Βλαχοδήμος έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.
Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 26' ο Μπεργκ μετά από πάσα του Εμποκού σούταρε έξω ενώ στο 27' ο Μπουμάλ έκλεψε την μπάλα από τον Γιαννούλη έφυγε τετ α τετ αλλά πλάσαρε αρκετά άστοχα.
ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΤ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟ!
Οι πράσινοι βρήκαν και τρίτο γκολ στο 30' όταν ο Εμποκού εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ ο Μολέντο (απο θέση οφσάιτ) στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα ο οποίος είχε κάνει και αρκετά λανθασμένη έξοδο.
Η καλύτερη στιγμή για τον Αστέρα στο πρώτο 45λεπτο ήρθε στο 34' όταν ο Τσουκαλάς έξω από την περιοχή έπιασε ένα συρτό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Κουτρουμπή και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου ο οποίος είχε πέσει από την άλλη πλευρά.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ στο 36' όταν οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα, ο Ζέκα έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό στο τετ α τετ με τον Ντοναρούμα να προσπαθεί να περάσει την μπάλα πάνω από τον Ιταλό αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έσωσε την εστία του.
Το 4-0 όμως ήρθε τρία λεπτά αργότερα από τον Εμποκού. Ο παίκτης που έκανε τις ασίστ στα δυο προηγούμενα γκολ των πράσινων έγινε αποδέκτης της πανέμορφης πάσας του Κουρμπέλη, στόπερ ωραία μπήκε στην περιοχή και με σουτ με το αριστερό νίκησε τον Ντοναρούμα και πανηγύρισε κάνοντας "fimbu" με τους συμπαίκτες του. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και πέμπτο γκολ στο 43' όταν ο Μπεργκ βρήκε πανέμορφα τον Κλωναρίδη, αυτός εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του βγήκε τετ α τετ με τον Ντοναρούμα αλλά σούταρε άστοχα. 
Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει 11 τελικές, οι πέντε προς την εστία και τέσσερα γκολ ενώ ο Αστέρας από την πλευρά του είχε 4 τελικές με τις 2 εξ αυτών να είναι προς την εστία.
ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
Όπως ήταν λογικό με το υπέρ του 4-0 από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έριξε τους ρυθμούς του καθώς είναι λογικό να κάνει και διαχείριση δυνάμεων από τη στιγμή που το ματς είχε ήδη κριθεί. Μάλιστα τόσο οι Αρκάδες όσο και το τριφύλλι ξεκίνησαν με μια αλλαγή το δεύτερο 45λεπτο. Ο Τσιλιανίδης πέρασε αντί του Φαρίνια για τους γηπεδούχους και ο Π. Βλαχοδήμος αντί του τραυματία Εμποκού για τους φιλοξενούμενους.
Μάλιστα ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτο στο δεύτερο μέρος όταν στο 52' η μπάλα στρώθηκε στον Τσουκαλά ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έπεσε στη δεξιά γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 56' ο Κομίνης έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Π. Βλαχοδήμο που έπεσε για να πάρει το πέναλτι καθώς θεώρησε ότι έκανε θέατρο αλλά όπως δείχνει το ριπλέι ο Δημούτσος είχε βρει κάτω χαμηλά τον επιθετικό του τριφυλλιού και έπρεπε να υποδείξει το πέναλτι.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 62' όταν ο Μάσα προσπάθησε από την σέντρα να κρεμάσει τον Ο. Βλαχοδήμο , αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.
Το τριφύλλι έχασε μια ακόμη κλασική ευκαιρία στο 68'. Σε μια φάση που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ του Μπεργκ, ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ από πάσα του Μολέντο αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Ντοναρούμα.
Το 4-0 έδωσε την ευκαιρία στον Μαρίνο Ουζουνίδη να ρίξει στο ματς και τον Σωτήρη Πίσπα με τον 19χρονο άσο να πραγματοποιεί το ντεμπούτου στην Super League μετά και το Κύπελλο Ελλάδος ενώ και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έριξε στο ματς τον Ιγκόρ που είχε να παίξει ενάμιση μήνα. Ο νεαρός άσος του Αστέρα όμως στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του και στα τελευταία λεπτά οι Αρκάδες έπαιξαν με δέκα παίκτες.
ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ!
Ο Παναθηναϊκός βρήκε και πέμπτο γκολ στο 83'. Ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει όμως. Ο Π. Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μπερκ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε με τα πόδια. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπουμάλ πήρε το ριμπάουντ και με όμορφο φαλτσαριστό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0. Στην αρχή της φάσης όμως ο Σουηδός ήταν σε θέση οφσάιντ το οποίο δεν υπέδειξε ο πρώτος βοηθός, Ευθυμιάδης, από την Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου