Τελευταία Νέα

18/2/17

21η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας εντός έδρας και επέστρεψε στις νίκες σκαρφαλώνοντας αρκετές θέσεις στην βαθμολογία και μειώνοντας τη διαφορά από την πέμπτη Ξάνθη στους δυο πόντους. 
'Ενα γκολ, από τον συνήθης ύποπτο Πέδρο Κόντε, ήταν αρκετό στον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να πάρει τη νίκη επί της Κέρκυρας και με την επιστροφή στα τρίποντα μετά από ένα μήνα και συγκεκριμένα την επικράτηση επί του Πανιωνίου στις 18 Ιανουαρίου, να ανέβει στην 6η θέση και να μειώσει τη διαφορά από την πέμπτη Ξάνθη στους δυο πόντους.
Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κόντε στο 17' και στη συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Ότι και αν έκανε ο Μιχάλης Γρηγορίου για λογαριασμό της Κέρκυρας ρίχνοντας μέσα ότι διέθετε στην επίθεση δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρίκαλα)
Βοηθοί: Κ. Νικολαϊδης (Μακεδονία), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσα)
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονία)
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριος, Κοζορώνης (89' Κοζορώνης), Λίλα, Ακόστα, Βιδάλ (74' Γιάκος), Ζάιρο (79' Κοροβέσης), Κόντε.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτσαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (83' Ονίλο), Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος (74' Κόντος), Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας (64' Γεωργακόπουλος), Τουράμ, Νίκιτς.
Γκολ:  17' Κόντε
Κίτρινες:  23' Ντιμιτρόφσκι, 28' Ζορμπάς
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Γιάννης Πετράκης μην έχοντας στην διάθεση του τον Τζημόπουλο, επέλεξε να αλλάξει το 3-5-2, το οποίο χρησιμοποιεί κατά κόρον και να παίξει με ένα 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Πασχαλάκης και η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Καρανίκα, Μπέριο, Μιχαήλ και Ναδάλες. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κοζορώνης, Λίλα με τον Βιντάλ να είναι στα δεξιά και τον Ακόστα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ως δίδυμο τους Ζάιρο, Κόντε.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε και αυτός να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες καθώς δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Σιόντη και τους Βενέτη, Κεϊτά, Ντουαλά. Οπότε επέλεξε ένα 4-2-3-1 με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ. Τους Σπίνουλα, Ιωάννου, Ντιμιτρόφσκι και Ζαραδούκα στην άμυνα με τους Νίκιτς, Ανδρεόπουλο να είναι τα δυο αμυντικά χαφ ενώ η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Γκόμες, Ζορμπάς, Επστάιν και στην κορυφή ο Τουράμ..
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς με τον Επστάιν στο 5΄της αναμέτρησης. Η Κέρκυρα είχε κερδίσει κόρνερ, ο Ζαραδούκας εκτέλεσε και ο Γερμανός πήρε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σωτήρια.
Ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά απειλή του προς την εστία του Κουτζαβασίλη. Ο Κόντε έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει τον Ντιμιτρόφσκι ο οποίος άπλωσε το χέρι του και ο Αρετόπουλος έδωσε το πέναλτι. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Κουτζαβασίλη με το 11 φετινό του τέρμα.
Μετά το γκολ οι δυο ομάδες δεν είχαν να παρουσιάσουν τίποτα αξιόλογο στο πρώτο 45λεπτο με την Κέρκυρα να έχει μια ελαφρά υπεροχή, να κερδίζει κάποια κόρνερ αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Πασχαλάκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 45' όταν ο Ζορμπάς έκανε ωραία την κίνηση από τα αριστερά, είδε τον Ανδρεόπουλο του πέρασε την μπάλα με το νεαρό μέσο να σουτάρει απευθείας αλλά άστοχα.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και με διάθεση να παίξουν καλύτερα απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο. Για αυτό και το το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό στο ξεκίνημα του με τις δυο ομάδες να απειλούν τις αντίπαλες εστίες.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο με τον Κοζορώνη να κάνει τη σέντρα και τον Κόντε να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά αλλά ο Ισπανός επιθετικός δεν έβαλε καλά το κεφάλι του.
Στην καλύτερη της φάση στο ματς η Κέρκυρα απείλησε ένα λεπτό αργότερα. Σέντρα από τα αριστερά και ο Τουράμ ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
Ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι στο 66' με τους πρωταγωνιστές και της φάσης του 50'. Συγκεκριμένα ο Κοζορώνης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε ότι κινήσεις μπορούσε από τον πάγκο προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση καθώς έριξε στο ματς τους Γεωργακόπουλο, Κόντο και τον Ονίλο που έκανε το ντεμπούτο του.
Το μόνο που κατάφεραν όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν να απειλήσουν στο 77' με τον Κόντο να κάνει το σουτ και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου