Τελευταία Νέα

20/2/17

21η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-1

Αποφασιστικό βήμα παραμονής για την ΑΕΛ, που σε ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις, κατάφερε να επιβληθεί με σκορ 2-1 του Λεβαδειακού στο AEL FC Arena και να αποσπαστεί 6 πόντους από την ζώνη υποβιβασμού.
Ντέρμπι στα χαμηλά της βαθμολογίας αυτό ανάμεσα σε ΑΕΛ και Λεβαδειακό στο AEL FC Arena, εννέα στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Με 17 βαθμούς μπήκαν οι γηπεδούχοι στην αναμέτρηση, με 14 οι φιλοξενούμενοι, που μαζί με τους Ηρακλή (14) και Βέροια (13) συμπληρώνουν την τελευταία τετράδα στον πίνακα κατάταξης.
Ντοντό, Τικίτο, Μονιάκης και Αναστασόπουλος ήταν οι παίκτες στους οποίους δεν μπορούσε να υπολογίζει ο Σάκης Τσιώλης, που είχε τελικά στην διάθεση του τον Ικαούνιεκς (αντιμετώπισε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες) και προτίμησε ένα σχήμα σε διάταξη 4-2-3-1.
Μάντζιος, Μουλόπουλος και ο τιμωρημένος Μαχαίρας ήταν εκτός πλάνων για τον Γιάννη Χριστόπουλο, που τελικά συμπεριέλαβε στην αποστολή και έδωσε φανέλα βασικού στον Ουόν. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-4-2.
Το ματς πρόσφερε πολλές συγκινήσεις και κράτησε σε αγωνία όσους το παρακολούθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Αγκάνοβιτς, ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με τον Καλτσά και ο Ρέντζας σκόραρε για το τελικό 2-1 χαρίζοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στους γηπεδούχους. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, μετά τις αποβολές των Ντέλετιτς (62') και Γιουσούφ (64').

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: AEL FC Arena
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένας (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Συνθέσεις:
ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας (λ.τ. 88' Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Ρέγες (54' Γκουλουζάντε), Αγκάνοβιτς (77' Βαρέλα), Ναζλίδης, Ικαούνιεκς.

Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77' Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (λ.τ. 32' Τριποτσέρης), Νιάς, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα (87' Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.
Γκολ: 22' Αγκάνοβιτς, 71' Ρέντζας / 61' Καλτσάς
Κάρτες: 12' Φατιόν, 50' & 62' (2η κίτρινη - κόκκινη) Ντέλετιτς, 86' Μιλιάζες, 89' Τριποτσέρης, 90+4' Αβραάμ, 90+4' Ξενοδόχοβ / 15' & 64' (2η κίτρινη - κόκκινη) Γιουσούφ, 24' Νιάς, 75' Καλτσάς, 89' Γκουλουζάντε
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Φορτσάτη μπήκε η ΑΕΛ στην αναμέτρηση, ήθελε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε την ανάπτυξη της κυρίως από τα πλάγια.
Το κέρδος συνήθως ήταν τα κόρνερ (4 με την συμπλήρωση 20 λεπτών) ή φάουλ στα πέριξ της περιοχής του Λεβαδειακού, που πάντως δεν απέφεραν καρπούς.
Ο Λεβαδειακός είχε καταφέρει να φράξει τους διαδρόμους στον άξονα και έψαχνε τις αντεπιθέσεις, μέσα από ενέργειες του Σίλβα και ποντάροντας στην ταχύτητα των Γιουσούφ και Γιακουμάκη.
ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ (Δ)ΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ.
Στο 22' ο Ρέντζας βρήκε τον τρόπο να παραμείνει κάτοχος της μπάλας από δεξιά και το γύρισμα του ήταν ιδανικό για τον Αγκάνοβιτς, που με ιδανικό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ναμάσκο για το 1-0.
Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τον Χριστόπουλο να σπαταλά την πρώτη του αλλαγή από το 35ο λεπτό, όταν ο Ουόν ένιωσε αδιαθεσία και δύσπνοια, με τον Τριποτσέρη να τον αντικαθιστά. Για προληπτικούς λόγους ο παίκτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Σίλβα ελίχθηκε από αριστερά εντός περιοχής αλλά ο Ξενοδόχοβ σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια του να σκοράρει με το αριστερό.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με εξαιρετική επέμβαση του Ναμάσκο σε σουτ του Ντέλετιτς κάμποσα μέτρα εκτός περιοχής.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός έμοιαζε περισσότερο δραστήριος επιθετικά και στο 55' άγγιξε την ισοφάριση, όμως στην σέντρα του Μεντί από αριστερά ο αφύλακτος Καραμπουέ αστόχησε με το κεφάλι.
ΤΗΣ... ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ.
Οι γηπεδούχοι δεν έλαβαν το προειδοποιητικό μήνυμα και το πλήρωσαν στο 61ο λεπτό, όταν ο Καλτσάς έπιασε το μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, ο Αβραάμ έβαλε το πόδι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας, που πέρασε πάνω από τον Ξενοδόχοβ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
Στο επόμενο λεπτό ο Στυλιάρας απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Ντέλετιτς (αυστηρή) και στο 64' με τον ίδιο τρόπο τον Γιουσούφ, σε φάση που ίσως να μην υπάρχει καν φάουλ. Και οι δύο αποφάσεις του ρέφερι ήταν σε εναέριες διεκδικήσεις.
Η ΑΕΛ έδειξε να προσαρμόζεται πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα και στο 71' πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Συστημένη σέντρα του Ναζλίδη στην σεντερφορίσια κίνηση του Ρέντζα, που με ιδανική κεφαλιά νίκησε τον Ναμάσκο για το 2-1.
Οι προπονητές ξεκίνησαν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, το ματς είχε διακοπές και η σκοπιμότητα ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι φτάσαμε στο αγχωτικό πεντάλεπτο των καθυστερήσεων, όπου ο Λεβαδειακός έψαξε την ισοφάριση, τα νεύρα ήταν τεντωμένα, αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα σπουδαίο τρίποντο στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου