Τελευταία Νέα

19/2/17

21η Aγωνιστική Super League : AEK - Ολυμπιακός 1-0

O Oλυμπιακός ηττήθηκε χάρη στο τυχερό γκολ φάουλ του Αϊντάρεβιτς από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. O Μάνταλος έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στο 50’ στον Μποτία, ο βοηθός του Μάνταλου, Χρήστος Ακρίβος, δεν υπέδειξε πεντακάθαρο οφσάιντ του Αραούχο στο 30’, σε μία φάση στην οποία δεν ήταν ένας, αλλά τρεις παίκτες της ΑΕΚ σε αντικανονική θέση!Με 10 απο το 75' ο Ολυμπιακός!

Oλα στο ΟΑΚΑ ήταν υπέρ της ΑΕΚ  κι αυτή, εν τέλει, πήρε τη νίκη με 1-0.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με κέφι και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, όσο περνούσε η ώρα όμως και ειδικά μετά το 1-0 του 34, έμενε από βενζίνη. Στο τέλος έμεινε και με δέκα παίκτες.
Ο Χιμένεθ ξεκίνησε το ματς χωρίς τον Γιόχανσον, προτιμώντας τον Αϊντάρεβιτς δίπλα στον Σιμόες και έκανε την έκπληξη, βάζοντας τον Μπακασέτα από αριστερά και τον Μάνταλο, πίσω από τον Αραούχο. Στο δεξί άκρο της άμυνας, πήγε ο Βράνιες. Ο Μπέντο επανέφερε τη βασική του ενδεκάδα. Ο Ρομαό αντί του Ρέτσου σε ρόλο αμυντικού χαφ, οι Ντα Κόστα-Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά ο Σεμπά, δεξιά ο Ελιονιουσι, μέσα και ο Ιντέγε με τον Φορτούνη. Κανένας από τους νεαρούς Έλληνες στην ενδεκάδα...
Για την ΑΕΚ η πρόθεση ήταν να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να κλέψει μπάλες και να φύγει στο τρανζίσιον, κάνοντας και το αγαπημένο του παιχνίδι. Να βγάζει με τα τρεξίματά του, περισσότερους παίκτες στην αντεπίθεση. Στην καλύτερη απ' αυτές (στο 16), ο Φιγκέιρας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής:  Σταύρος Μάνταλος (Καβάλα)
Βοηθοί: Χρήστος  Ακρίβος (Αθηνών), Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Βρανιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66 Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84' Βινίσιους), Ροντρίγκες (55' Γιόχανσον), Αραούχο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Μάρτινς, Ελιουνούσι (73 Μανθάτης), Φορτούνης (75΄Ρέτσος), Σεμπά, Ιντέγε
Γκολ: 34' Αϊντάρεβιτς
Κάρτες: Φιγκέιρας (27), Ντα Κόστα (33). Ελιονούσι (45), Μάρτινς (78) - Ντίντακ (33), Αϊντάρεβιτς (33) Βράνιες (48'), Μπακασέτας (59), Αραούχο (92)  Κόκκινη: 75 Μποτία
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά και πώς να βρει ρυθμό;. Κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα είτε ο Μάρτινς είτε ο Φορτούνης, αμέσως φάουλ. Ή μαρκαρίσματα από δύο ή τρεις παίκτες στους δύο "ερυθρόλευκους". Με τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο να μην βγάζει με τίποτα κάρτες, αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ. Αλλά μήπως ήταν μονάχα ο Στ. Μάνταλος που είχε προβληματική παρουσία και είχε κιτρινίσει όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού; Το ίδιο και οι βοηθοί του, με τον Ακρίβο να κάνει το απίστευτο! Να αφήνει να εξελιχθεί η φάση του 30ού λεπτού με δύο παίκτες των γηπεδούχων σε θέση οφ σάιντ, με τον Αραούχο -ο ένας εκ των δύο- να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Και μέσα σε όλα, μια άτυχη στιγμή. Το γκολ της ομάδας του Χιμένεθ, στο φάουλ του Αϊντάρεβιτς, με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος και να αλλάζει πορεία από το κεφάλι του Ντα Κόστα, αιφνιδιάζοντας τον Λεάλι καθώς άλλαξε πορεία στο 34' για το 1-0. Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή με τον Ντε Λα Μπέγια για να σκοράρει στο 38', αλλά ο Ισπανός δεν βρήκε την μπάλα καλά από πλεονεκτική θέση.
Το "καθάρισε" ο ρέφερι από την Καβάλα!
Για το δεύτερο ημίχρονο δεν υπάρχει λόγος να πει κανείς παραπάνω. Η ουσία είναι πώς όλα τελείωσαν στο 50ό λεπτό. Τι έγινε σε εκείνη τη φάση; Σε κόρνερ του Σεμπά, ο Μποτία κάνει κίνηση για την μπάλα με τον Λαμπρόπουλο να του τραβάει από πίσω την φανέλα και να τον εμποδίζει να πάει πάνω στην μπάλα. Ο Σταύρος Μάνταλος πολύ κοντά. Ξέρετε τι υπέδειξε; ΤΙΠΟΤΑ. Άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Όλα τα παραπάνω περιττεύουν. Στις δε αμφισβητούμενες φάσεις, όλες υπέρ της ΑΕΚ. Και ενώ στο πρώτο μέρος είχε κιτρινίσει σχεδόν όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, στην ΑΕΚ η πρώτη κίτρινη για φάουλ σε αμυντικό της ήταν στο 48', σε μια φράση που ο Βράνιες έκανε βίαιο μαρκάρισμα πάνω στον Σεμπά!
Στον Ολυμπιακό κάρτες για φάουλ, στην ΑΕΚ για διαμαρτυρίες. Για να φτάσουμε στο 75' που το "έργο" ολοκληρώθηκε. Διεκδίκηση ανάμεσα σε Χριστοδουλόπουλο και Μποτία, ο παίκτης της ΑΕΚ έπεσε κάτω λες και έπαθε ηλεκτροπληξία και ο Μάνταλος του έδειξε την κίτρινη κάρτα και τον απέβαλλε. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της ΑΕΚ επιδόθηκαν σε... "βουτιές" και πτώσεις για να κρατήσουν αυτό το 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου