Τελευταία Νέα

25/2/17

22η Aγωνιστική Super League : Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-0

Κάηκε ο καρνάβαλος στην Ξάνθη!Με το τέταρτο προσωπικό του γκολ, και τι γκολ από τον Θοδωρή Βασιλακάκη, εις βάρος του Παναθηναϊκού η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 στα Πηγάδια των πράσινων και επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί του τριφυλλιού. 

Με τον Θοδωρή Βασιλακάκη να αποδεικνύεται σε δήμιο του Παναθηναϊκού καθώς πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, όπως και στην Λεωφόρο στον πρώτο γύρο, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 των πράσινων έχοντας μόνο μια τελική προς την εστία του τριφυλλιού, αυτή του γκολ.
Αυτό μάλιστα ήταν το τέταρτο γκολ του έμπειρου μέσου της Ακριτικής ομάδας εις βάρος του Παναθηναϊκού καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει πετύχει έξι γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα κόντρα στους πράσινους.
Με τον συνήθη ύποπτο... Θοδωρή Βασιλακάκη!
Οι γηπεδούχοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έψαχναν ένα γκολ στην κόντρα ή σε μια λανθασμένη απόκρουση όπως συνέβη στο γκολ που σκόραρε ο Βασιλακάκης εις βάρος του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινοι είδαν έτσι το αήττητο σερί τους να σταματάει στην Ξάνθη, η οποία κέρδισε δυο φορές φέτος το τριφύλλι, ενώ για πρώτη φορά μετά από πέντε παιχνίδια δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Ξάνθη Arena"
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ι. Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Κ. Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (82' Μεχία), Λουσέρο (56' Λάζιτς), Σολτάνι (80' Τριάδης), Γιουνές
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης (70' Π. Βλαχοδήμος), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ (63' Εμποκού), Κλωναρίδης (75' Λουντ), Μπεργκ.
Γκολ:  67' Βασιλακάκης
Κίτρινες: 25' Φλίσκας, 42' Μπαξεβανίδης, 83' Γιουνές/86' Βιγιαφάνιες
TA ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος είχε στην διάθεση του τον Μπαξεβανίδη αλλά όχι τον Καρασαλίδη και αυτό επηρέασε τα πλάνα του για το αρχικό σχήμα.
Στο 4-2-3-1 με το οποίο αγωνίστηκε η Ξάνθη ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Μπαξεβανίδη να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Λισγάρα, Φλίσκα να είναι οι δυο κεντρικοί αμυντικοί και ο Σιλά αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντε Λούκας, Καμαρά και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Σολτάνι, Βασιλακάκη και Λουσέρο με μοναδικό προωθημένο τον Γιουνές.
Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε μόνο μια αλλαγή, και αυτή κατά κάποιο τρόπο αναγκαστική, στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον αγώνα στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα αντί του Εμποκού που κάθισε στον πάγκο έχοντας όλη την προηγούμενη εβδομάδα έναν τραυματισμό έπαιξε ο Βιγιαφάνιες που στην Τρίπολη ήταν τιμωρημένος.
Το τριφύλλι παρατάχθηκε με ένα 4-4-2 στο οποίο κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στην τετράδα της άμυνας δεξιά έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μολέντο, Κουτρουμπής. Ως αμυντικοί χαφ έπαιξαν οι Ζέκα, Κουρμπέλης και στα αριστερά ο Βιγιαφάνιες με τον Μπουμάλ να κινείται στην δεξιά πτέρυγα και το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Κλωναρίδης, Μπεργκ.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό όπως έκανε και στην Τρίπολη να πιέσει από νωρίς και να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα άνοιγε την άμυνα της Ξάνθης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι είχαν τρία κόρνερ στα τρία πρώτα λεπτά τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Την ίδια ώρα η Ξάνθη αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους Σολτάνι, Λουσέρο και Γιουνές χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στην Ξάνθη και ήρθε στο 21' όταν ο Σολτάνι από τα δεξιά έβγαλε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Βασιλακάκης υπό την πίεση του Κουτρουμπή πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα από κοντινή απόσταση πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του απάντησε στο 24'. Ο Κλωναρίδης κέρδισε την κόντρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να φτάνει στον Μπουμάλ ο οποίος από καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω.
Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Παναθηναϊκό και χάθηκε στο 29' της αναμέτρησης. Μετά από κόρνερ η άμυνα της Ξάνθης δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη έξω από την περιοχή που έπιασε απευθείας ένα βολέ με τον Ζίβκοβιτς να απογειώνεται και με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ.
Ο ρυθμός μετά το 30' έπεσε με τους πράσινους να διατηρούν την υπεροχή, να πιέζουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να μπορούν να απειλήσουν εκ νέου.
Έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου ώστε να υπάρξει μια ακόμα σημαντική φάση από πλευράς τριφυλλιού. Ο Κλωναρίδης και πάλι βρέθηκε έξω από την περιοχή έπιασε ένα συρτό σουτ αυτή τη φορά στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ της Ξάνθης ο οποίος έπεσε και με το δεξί χέρι έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ.
Οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές από τους Λουτσέσκου, Ουζουνίδη και τους 22 παίκτες που ξεκίνησαν την αναμέτρηση να παραμένουν σε αυτή.
Η Ξάνθη απείλησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι την εστία του Παναθηναϊκού στο 52'. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε σωστά και έφτασε στον Σολτάνι ο οποίος επιχείρησε από καλή θέση ένα σουτ αλλά ήταν κακό με την μπάλα να φεύγει αρκετά πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε και πάλι στην φάση της Ξάνθης με μια τελική από τον Μπεργκ που προήλθε από συνδυασμό των πράσινων. Ο Σουηδός επιθετικός έδωσε στον Κουλιμπαλί, αυτός μπήκε στην περιοχή και γύρισε και πάλι στον Μπεργκ ο οποίος έπιασε το ένα συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
ΓΚΟΛΑΡΑ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΞΑΝΘΗ!
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους τελική προς την πράσινη εστία με τον δήμιο του Παναθηναϊκού τον Θοδωρή Βασιλακάκη ο οποίος πέτυχε όπως και στην Λεωφόρο, στον πρώτο γύρο, μια γκολάρα. Ήταν το 67' της αναμέτρησης όταν σε βαθιά μπαλιά του Λισγάρα ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει προς τα πίσω. Ο Βασιλακάκης κινήθηκε προς αυτήν και αφού την άφησε να σκάσει δυο φορές έπιασε ένα μονοκόμματο βολέ και έστειλε την μπάλα στο γάμα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ έκανε πιο επιθετικό το τριφύλλι καθώς στο 70' έβγαλε εκτός τον Κουρμπέλη, πέρασε στη θέση του τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και έφερε τον Βιγιαφάνιες δίπλα στον Ζέκα έχοντας έτσι πεντάδα μεσοεπιθετικά τους Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Βλαχοδήμο, Κλωναρίδη και Μπεργκ.
Πέντε λεπτά αργότερα όμως πέρασε εκτός αγώνα ο Κλωναρίδης ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς και τη θέση του πήρε ο Λουντ.
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.
Ο Παναθηναϊκός επηρεασμένος από το γκολ που δέχτηκε, κόντρα στην ροή του αγώνα, δεν μπόρεσε εν συνεχεία να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απειλήσει την εστία του Ζίβκοβιτς παρά το γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζητούσε από τους παίκτες του να εντείνουν την πίεση τους.
Η πιο σημαντική ευκαιρία του τριφυλλιού μετά το γκολ ήρθε στο 90' με τον Ζίβκοβιτς να λέει και πάλι όχι. Ο Μολέντο βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το κοντρόλ και σούταρε απευθείας με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να πετάγεται στο γάμα και να διώχνει και πάλι σε κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου