Τελευταία Νέα

26/2/17

22η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Πανιώνιος 0-1

Ένας καταπληκτικός Πανιώνιος άλωσε το "Γ. Καραϊσκάκης" κερδίζοντας με 1-0 τον αποκαρδιωτικό Ολυμπιακό και μείωσε στους 7 βαθμούς την διαφορά του από την κορυφή! 
Για την 22η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν 10 βαθμοί στον πίνακα κατάταξης της διοργάνωσης.
Ο Πάουλο Μπέντο δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Καπίνο, Μαρτίνς (προφυλάχθηκε ενόψει της κυπελλικής ρεβάνς με τον Ατρόμητο), τους τιμωρημένους Μποτία - Φιγκέιρας, ενώ εκτός έμειναν Ρέτσος - Ντομίνγκες εξαιτίας κρυολογήματος αλλά και ο Μαρίν για λόγους τακτικής. Κλασικά σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός, που προχώρησε σε 6 αλλαγές προσώπων συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Οσμάνλισπορ.
Για τους φιλοξενούμενους, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στερήθηκε τους τραυματίες Γιαννιώτη, Ενγκόνγκ, Πατσατζόγλου (μακροχρόνια απουσία), ενώ προτίμησε να εκτίσουν σε αυτό το ματς τις ποινές τους οι Μπεν, Μασούντ και Ρισβάνης προκειμένου να τους έχει "καθαρούς" στα ματς που ακολουθούν με ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΠΑΟΚ.
Ο Πανιώνιος πάγωσε το Φάληρο πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα σκοράροντας με τον Φούντα, κράτησε έως το τέλος το προβάδισμα του και μείωσε τους 7 την διαφορά από τους Πειραιώτες, 8 στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος!
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Ιωάννης Μπετσόγλου (ΕΠΣ Κορινθίας)
 Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Παρέδες (68' Μανθάτης), Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (75' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Φορτούνης, Ελιουνούσι, (61' Ανσαριφάρντ) Σεμπά, Καρντόσο.
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Βλάχος, Γκιοατά, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (80' Καθάριος), Φούντας (88' Λάμπρου), Μασούρας, Γεσίλ (61' Μαχμούτοβιτς). 
Γκολ: - / 1' Μασούρας
Κάρτες: 31' Σεμπά, 89' Ανδρούτσος / 41' Γκιοατά
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Πανιώνιος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι "κυανέρυθροι" έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και στο άνοιγμα του Σαββίδη, ο Φούντας γύρισε ιδανικά στον Μασούρα που δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Λεάλι για το 0-1!
Ο βαθμός δυσκολίας των γηπεδούχων αυξήθηκε με το "καλημέρα" στην αναμέτρηση, απέναντι σε μια ομάδα που έμοιαζε αποφασισμένη να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο και έδειχνε τα δόντια της σε κάθε περίπτωση που έβρισκε χώρους για κόντρα επίθεση.
Στο 6' ο Μπαντής αντέδρασε αποτελεσματικά στο σουτ του Καρντόσο και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντε λα Μπέγια με καταπληκτικό τάκλιν σταμάτησε τον Φούντα πριν εκτελέσει για το 0-2. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου αντέδρασε σωτήρια και στο 8ο λεπτό στο σουτ του Ελιουνούσι, με το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά.
Σταδιακά ο Πανιώνιος άρχισε να "μαζεύεται", θέλοντας να φράξει τους διαδρόμους προς την περιοχή του, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή αλλά να δυσκολεύεται να βάλει την μπάλα με αξιώσεις στο "κουτί".
Πίεζαν οι Πειραιώτες και στο 25' είδαν την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι από προβολή του Καρντόσο σε σουτ του Ανδρούτσου.
Εύκολα ή δύσκολα ο Πανιώνιος έβρισκε τρόπο να απορροφά την πίεση, όπως στο 42' όταν ο Οικονόμου απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή σε σουτ του Ελιουνούσι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο Φάληρο με τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ.
Ίδιο το σκηνικό από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Πίσω από την μπάλα ο Πανιώνιος για να διαφυλάξει το προβάδισμα του, με την μπάλα στα πόδια συνέχεια ο Ολυμπιακός αλλά χωρίς ιδέες μεσοεπιθετικά για να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπαντή.
Μετά το 60' οι προπονητές άρχισαν τις κινήσεις από τον πάγκο. Προσώπων ο Μιλόγεβιτς, τακτικής ο Μπέντο που με τον Ανσαριφάρντ στο ματς πήγε σε σύστημα 4-4-2, ενώ από το 68' πέρασε τον Μανθάτη αντί του Παρέδες σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα.
Ο Φούντας έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 71' για να πετύχει δεύτερο γκολ για τον Πανιώνιο και  Οικονόμου στο 76' σταμάτησε με σπουδαίο τάκλιν τον Καρντόσο. Στο ξεκίνημα και των δύο φάσεων υπήρχαν διαμαρτυρίες για οφσάιντ.
Οι "κυανέρυθροι" έμειναν ψυχωμένοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη και στο τέλος ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, φεύγοντας με ένα τεράστιο τρίποντο από το "Γ. Καραϊσκάκης" που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας!
Οι φίλοι του Ολυμπιακού ξέσπασαν σε άγριες αποδοκιμασίες με αποδέκτη τον Πάουλο Μπέντο, σφύριξαν τους παίκτες και φώναξαν το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου